Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Witam w piękny,słoneczny niedzielny dzionek :wit :wit

Pogoda piękna, mąż i dzieci na grzybach-podobno bardzo dużo nazbierali i jeszcze przez godzinę będą chodzić po lesie. Ja z najmłodszym w domu, jesteśmy przeziębieni, ja to fatalnie się czuję,wszystko boli, głowa też- pewnie zatoki, no i jeszcze będę musiała grzybki robić w occie,bo mąż zabronił suszyć takie piękne grzybki ;:223 Nie dam rady, ale cóż....
Zrobiłam w końcu kilka zdjęć z ogródka, co zaczęłam robić....i jak zwykle nie skończyłam- brakuje roślin, coś trzeba kupić :? Najlepiej hortensje...

Staram się zrobić taką rabatę dookoła takiej niby "polanki",na środku jest na razie piaskownica,ale kiedyś tam będzie fontanna z kamieni(woda ma spływać po dużym kamieniu coś takiego jak na pierwszym zdjęciu u góry http://ogrody.gazetadom.pl/ogrody/1,72077,5239547.html ) albo poidełko dla ptaszków.Zależy co znajdę fajnego.Pod magnolią ma stać ławeczka,żebym mogła czytając książkę pilnować dziecko w piaskownicy lub obserwować ptaszki kilka lat później albo wyciszyć się słuchając szumu wody.... a może jak zwykle koncepcja zmieni się?

Tutaj rośnie h. ogrodowa, Vanille F. i Anabell,dalej magnolia. Chyba muszę zabrać Vanillkę,bo zbyt ciasno może być już za rok.

Obrazek

Obrazek

Widok z drugiej strony, rabata będzie pewnie troszkę poszerzona,w miarę rozrostu roślin, tak jak u Fragolki i jej węża :)
Obrazek

Z tyłu za piaskownicą również przy płocie będą rośliny rosnące do 1 m najmniej,tak że powinno być troszkę przytulniej...mam nadzieję,że tak wyjdzie...

Obrazek

I kilka fotek z ogrodu:

H.Limelight.

Obrazek

Trytoma,ciekawe czy na wszystkich pędach będzie miała kwiaty?

Obrazek

Róża Chopin,ma ponad 1m wys.

Obrazek
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Pomysł z mokrym kamieniem - jeżeli wypali- będzie sie super prezentował! Też o takim marzę, u Grzesia (grzesik) jest takie urocze "ciurkadełko" :D
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ANIU wybrałem się pospacerować do Twojego ogrodu ,zobaczyłem ładny zadbany ogród,dużo ciekawych roślin.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Aniu :wit

pomysły bardzo fajnie :) Masz miejsce to można szaleć :)

Limelight po prostu piękna !
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Witajcie moi drodzy :wit
Dkny - wolną chwilą poszukam Grzesika i obejrzę,jak to wygląda u niego. Jakoś tak wydaje mi sie,że bardziej pasuje do mojego ogrodu "mokry kamień" a nie oczko czy fontanna.

Tadeuszu48-dziękuję za wizytę i miłe słowa. :)

AgaNet- trochę tego miejsca jeszcze zostało,tylko kasy brakuje ;:223 Limelight też mi sie podoba ;:108

Takie tam...

Obrazek

Ta kratka - to przed psem-coś ostatnio zaczął grzebać w ziemi i nie wiedziałam co położyć,teraz nie rusza tego miejsca.Na razie...

Obrazek

Perukowiec żółty.

Obrazek

Perowskia, kiedy ją posadziłam okazało się,że jest na wysokość taką jak szałwia... i nie wiem,czy czy to szałwia taka duża,czy perowskia mała... :;230

Obrazek

Milin czerwony- dostałam od sąsiadki :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj Aniu, Piękna będzie ta rabata hortensjowa. Będzie pięknie wyglądała. Pomysł z kamieniem też mi się podoba. Sama zastanawiam się, czy nie umiejscowić gdzieś takiego ciurkadełka. Bardzo lubię wodę w ogrodzie. Pomysł z ławeczką pod magnolią przepyszny, mniam....
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Pomysł z ciurkadełkiem fajny. Też bym chciała :wink:
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Pomysł Aniu z wodą wspaniały , tylko obawiam się , że szumu wody na kamieniu nie usłyszysz.

Piesio jakby spokojniejszy, już się przyzwyczaił do Was ?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Bardzo podoba mi się trytoma,wiosną wsadzałam kilka i żadna nie wzeszła.Próbowałam też z nasion i nic, chyba sobie odpuszczę.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Dodad,Iza- pomysł pewnie dobry,tylko jak patrzę, to coś mi krzywo wyszła ta rabata :;230 Muszę trochę wyprostować, no i roślinek brakuje... i kasy brakuje ;:223 Chyba zacznę grać Lotto :D
Fabi12- no wiesz,że też nie pomyślałam,że może nie da sie usłyszeć jak woda sobie pluska.... ale to nic... może na dłuższą metę taki szum byłby uciążliwy? :;230
Pies przyzwyczaił się od dawna już-bardziej do mnie,bo to ja jeść daję, chociaż kiedy idę z dzieckiem nie chce podejść,biega dookoła,ogonem merda,ale nie ma ochoty zawierać nowych znajomości. Przez cały dzień z budy nie wychodzi na dwór,nawet w te upały nie wyszedł napić się.Dopiero pod wieczór ,albo późnym popołudniem jak idę,to słysząc moje kroki wychodzi z budy. Nie mam pojęcia jak z nim postępować, nie mam też czasu żeby poświęcać mu 2-3 godz. dziennie,tym bardziej że wyrwać go z budy się nie da. W ciagu dnia przebywa w kojcu w budzie,w niedzielę i wszelkie święta biega luzem po podwórku,kręci się obok mnie,męża,jak robiłam zdjęcia w niedzielę,to koniecznie chciał żebym go uwieczniła na zdjęciach, niewiele brakowało abym się przewróciła- ciągle wchodził pod nogi.Ale i tak go lubię ;:167
Małgosiu-ja trytomę mam z nasion.Tylko kilka lat wcześniej rosła w cieniu i słabo kwitła,w ubiegłym roku przesadziłam na słoneczne miejsce i kwitła 3 wielkimi kłosami, no i rozrosła sie ładnie.U mnie ziemia piaszczysta, trytomy w ogóle nie podlewam,chyba że deszcz podleje. Ja bym chętnie miała ich więcej,pewnie jak uda sie to kupię nasiona, bo z tych kłosów,to nie dało sie cokolwiek wysiać. Albo nie umiem szukać nasion. :wink:

W niedzielę miałam troszkę grzybów do przebrania-aż zła byłam-bo chora byłam, a mąż i dzieci grzyby zbierali w reklamówki,bo koszyczki zaginęły gdzieś....

Obrazek

I kilka słoiczków wyszło...

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ooooooo grzybobranko piękne... :uszy ...ja lubię tylko zbierac,a czyścic już nie lubię :?
Pomysł z ciurkadełkiem fajny...też kiedyś mi sie marzyło ciurkadełko na tarasie całym zarośniętym pnączami pośród rabatki trawiastej wysypanej żwirkiem ;:224 ale to było marzenie i takie pozostało do tej pory,bo nawet nie mam tego tarasu nie mówiac już o ciurkadełku :?
Rabatka hortensjowa super wygląda ;:138 ...i jestem pewna że będzie "puchła" bo hortensyjek na pewno będzie przybywac,bo jak już wirusa załapałaś to teraz tak łatwo się nie wyleczysz ;:224
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ania pospacerowałam u ciebie i widzę, że przynajmniej niektóre hortensje pięknie ci zakwitły. Doczytałam sie, że chcesz okrywać hortensje dębolistną. Ja bym się na twoim miejscu nie trudziła - owszem kopczyk na bryłę korzeniową jak najbardziej wskazany - ale wyżej chyba nie ma potrzeby. U mnie rośnie bez problemu i nigdy jej nie okrywałam, nawet jak była mała - a u nas na południu wydaje mi się, że bywa zimniej niż u ciebie.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Aniu :D
Z przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia- piękne kompozycje!! Gratuluję również grzybobrania :)
Chryzantemy, o które pytałaś, są wieloletnie. Ponieważ rosnąc w gruncie nie chcą u mnie kwitnąć, co roku kupuję nowe i rozstawiam doniczki w całym ogrodzie :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

Aniu ;:7
cóż słyszę przeziebiona jesteś? nie lekceważ tego u mnie cala rodzina złapała grypę a wygladało tak niewinie. tylko przez jeden dzien ból głowy i temperatura.
rabatka hortensjowa ;:138 ;:138 ;:138 a pomysł z ciurkadełkiem bardzo ciekawy. mnie samej marzy sie oczko z wodospadzikiem ale.... ;:224
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Jejku zdrowka, nie lekceważ nawet przeziębienia czasem rózne powikłania wychodzą ;:108 a grzybków zazdraszczam , nie chodzę :( nie mam kiedy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”