Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

WITAJ IRENO
Piękny ogród. Ja niestety w tym roku słabo. Znowu mam zalaną działkę.
Widzę, że koteczki mają u Ciebie bardzo dobrze. A jeżyk też ma się czym pożywić.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO jak zwykle sliczne ujecia masz wielkie kępy wszystkiego i to daje taki piękny efekt. Jednak duże to piękne . Czyż lilie zaraz po różach nie są najpiękniejszymi kwiatami . Dziś kupiłam 2 sadzonki pełnego rozwaru chociaż kwiaciarka powiedziała ,że to dzwonki . ,Po niekąd miała rację ,rozwar to też dzwonek . Żeby u mnie było tyle słonecznego miejsca na pewno lepiej by wszystko rosło
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Irenko dziękuję, piekne masz kompozycje bardzo podoba mi się zdjęcie z liliami, hortensja i tawułką super ;:138 rubekia, floksy, szałwie super to wygląda :D Zwiarzaczki na kocu :D :D to pewnie poobiednie drzemka :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Krysiu dziękuję za miłe słowa, bardzo mi żal ciebie, że znowu masz ogród zalany, również współczuję ludziom, których dotknęła powódź i nadal są podtapiani. Zwierzaki dobrze się mają a jeżyk wszystko wyjada co spotka na drodze.

Jadziu dziękuję, nie często zmieniam kwiaty, rosną po kilka lat w jednym miejscu, przyzwyczajam się do nich a jeszcze jak są niezawodne i każdego roku kwitną oraz nie chorują tym bardziej je cenię. Wiosną kupiłam różne cebule kwiatowe i sadzonki kwiatów, jak się okazało prawie wszystkie oszukane, coś urosło ale dużo zginęło, co za czasy. Dobrze, że ty kupiłaś rozwar kwitnący przynajmniej wiesz co masz.

Isiu obiecałam, że podam ci azwę róży, odnalazłam etykietkę ale tam było tylko napisane "róża rabatowa wielkokwiatowa" bez żadnej nazwy. Jeszcze jest trochę kolorów ale kwitnienie lilii i liliowców dobiega końca, może róże powtórzą kwitnienie jak deszcz je nie zniszczy. Najlepiej czują się zwierzaki a zwłaszcza gdy są najedzone. Dziękuję za ciepłe słowa.

Dzisiejsze zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Irenko u Ciebie jak zwykle pięknie ;:138 W pierwszej chwili jak spojrzałam na 1 zdjęcie to myślałam że wstawiłaś zdjęcia z wiosny z kwitnienia rh :D A to floksy tak mnie nabrały :;230 Fajnego masz jeża nie wspomnę o koteczkach.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna ta pastelowa różyczka jak ona sie nazywa czy może wiesz Irenko . Zdjęcia jak zwykle ślczne ale nie tylko zdjęcia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Ciebie Irenko ! z rana podziwiam Twoją wypieszczoną działeczkę , odwiedziny u Ciebie to sama przyjemność oglądania miłych oku widoków ...
Miłego dnia ! :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu gdy się przyjrzałam tej fotce to rzeczywiście można tak pomyśleć, to znaczy, że floksy to też ładne kwiaty. Dziękuję za miłe słowa.

Jadziu już Isia pytała o nazwę tej róży, niestety nie znam, kupiłam jako rabatową wielkokwiatową. Producent tyh róży nie podaje nazwy, sprzedaje kwitnące hurtem. Dziękuję za sympatyczne słowa.

Maryniu dziękuję za pochwały. Ale z ciebie ranny ptaszek, wcześnie wstajesz. Co tam moja działka u ciebie to dopiero jest co podziwiać.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko bajeczne soczyste barwy w Twoim ogródku :D Floksy dają przepiękne z dala widoczne plamy koloru, różyczki nieprzerwanie cudownie ukwiecone, bardzo podoba mi się ta czerwoniutka, ma przepiękne kiście kwiatów :D Lilie takie wspaniałe , moje już przekwitły, jeszcze tylko jedna czeka w pąkach na swój czas :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda Irenko gdyż piękna bestyjka chociaż kolczasta
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu dziękuję za tyle miłych słów. U mnie też przekwitają lilie i liliowce, floksom też ostatnie deszcze dołożyły, prawie wszystkie kwiaty opadły. Róże wypuszczają pąki ale jakiej jakości będą kwiaty to nie wiem. Szkoda, że wszystkie kwitnienia tak szybko mijają.

Jadziu byłam dzisiaj w sklepie ogrodniczym, tam gdzie kupowałam te róże, dostali partię pięknych róż i też jest tylko napisane "róża wielkokwiatowa", nie mają nazwy, jestem zdziwiona.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko nawet chyba nie pisze czy powtarza kwitnienie . Niestety licencja kosztuje ,ale czasem takie bez licencji też są piękne właśnie takie jak Twoje . Pochwal sie czy coś kupiłaś ;:224
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Irenko
Jak zawsze Twój ogród napawa radością.Piękne masz czerwone floksy,róże fantastycznie wkomponowane w inne kwiaty.No i lilie-te królowe krótko panujące nam miłościwie nic chyba nie przebije.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ta różowa różyczka kwitnie po raz drugi, zresztą wszystkie, które posiadam pwtarzają kwitnienie. Nie uwierzysz ale nic nie kupiłam, oglądałam, wąchałam i wzdychałam, że nie mam miejsca gdzie można by było posadzić.

To pierwsze kwitnie tej różyczki

Obrazek

Obrazek

Haniu miło, że odwiedziłaś, dziękuję. Na pewno masz wiele pracy w swoim ogrodzie po takiej nawałnicy ale róże wynagradzają ci ten trud, nie dają się i znowu pięknie kwitną. Co do lilii to rzeczywiście są najpiękniejsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO jaka ona piękna taka porcelanowa laleczka . Ciekawa jestem jakie będa te moje badylkowe wychowanki . Też będą różowe ,ale nie takie pastelowe . Gdybyś się naprawdę uparła na jakąś to nie uwierzę ,żeby się dla niej nie znalazło miejsce
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”