Gazania Cz.2
Re: Gazania
no to super, zobaczymy co z tego wyjdzie 

A gdzie stoi, stała doniczka ?anushka pisze:u mnie w doniczce gdzie były gazanie coś wzeszłoo ile się nie mylę to młodziutkie roślinki ... myślę,że coś z korzeni zostało - czy to możliwe ???
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny ja w zeszłym roku siałam trzy razy,bo zawsze za wcześnie i były wyciągnięte i bladozielone
Najlepiej posiać na początku marca 

Z ciekawości otworzyłam opakowanie z nasionami gazanii,jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylam "piórka".
Po jednej sztuce nasionka dajecie do wielodoniczek i tak rosną do maja?Czy przesadzacie do większych jak podrosną?
Po jednej sztuce nasionka dajecie do wielodoniczek i tak rosną do maja?Czy przesadzacie do większych jak podrosną?
Pozdrawiam,Basia
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basia ja wysiewam do jednego pojemnika o później pikuję do osobnych 

Posiałam wczoraj 30szt.na próbę gazanii błyszczącej,jestem bardzo ciekawa jak będą rosły,jeśli będą 

Pozdrawiam,Basia
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Liczysz nasionka???basiabar pisze:Posiałam wczoraj 30szt
Są duże i kudłate,bynajmniej moje.Liczę żeby wiedzieć ile wzeszło,tak z ciekawości 

Pozdrawiam,Basia
na oknie, nad kaloryferemNOTO pisze:A gdzie stoi, stała doniczka ?anushka pisze:u mnie w doniczce gdzie były gazanie coś wzeszłoo ile się nie mylę to młodziutkie roślinki ... myślę,że coś z korzeni zostało - czy to możliwe ???

Takie łatwo policzyć.Wasze wyglądają inaczej?Mariola54 pisze:Liczysz nasionka???basiabar pisze:Posiałam wczoraj 30szt

Pozdrawiam,Basia
-
Tak samobasiabar pisze:Takie łatwo policzyć.Wasze wyglądają inaczej?

Czy gazania lśniąca jest niższa a błyszcząca wyższa?Czy tylko wzrostem sie różnią?
Pozdrawiam,Basia
Przywitały mnie 4 gazanie w ten sobotni poranek.
wysiałam w poniedziałek

Pozdrawiam,Basia
-
Gazania szybko wschodzi,
ale później wolno rośnie.
ale później wolno rośnie.
Gazania lśniąca ma bardziej zwarty pokrój i kwiaty są na krótszych ogonkach a gazania błyszcząca ma kwiaty na dłuższych łodyżkach do 40 cm.