Karo, Chppendale -pierwsze pąki 12 czerwca ,kwiaty od 17 czerwca i do dzisiaj ani jeden płatek nie spadł.Naprawdę warto ją mieć
Aniu,znam to uczucie oczekiwania.Ja w tym roku odczuwam taki dreszcz emocji w oczekiwaniu na kwiaty.
W związku z planowanym od sierpnia unieruchomieniem prawej ręki wykorzystałam sytuację i zamówiłam kolejne róże historyczne
Blanche Moreau
Martha
Mrs. John Laing
Stanwell Perpetual
docelowo mają mieć wysokość do 2 metrów a o takie mi chodzi.Sporo już nie mają w ofercie i trzeba czekać [w moim przypadku ]do wiosny.
Róże
Memoire W. Kordes? Söhne 1992
Kwiaty czysto białe z kremowym odcieniem,pełne ,duże ,szlachetne.Pokrój krzaczasty.silny wzrost,dobre rozgałęzienie,wysokość do 80 cm.
Toleruje wysoką temperaturę,typowa róża do ślubnych bukietów,na kwiat ciety
Tyle opisu a oto ona;u mnie od jesieni 2009 roku
Tuscany-róża francuska znana przed 1596 rokiem
Kwiaty-pąki okrągłe,kwiaty ciemnowiśniowe,podwójne do półpełnych.Kwitnie obficie na starszych pędach.
Termin kwitnienia VI-VII
Pokrój-krzewy lużne,rozkrzewione,wzniesione,u dołu pędy pokładające się.Pędy proste,z ciemnymi kolcami i kłującymi szczecinkami.Wzrost silny
Wysokość ok.1 metra,szerokość podobna.Wysoko tolerancyjna ,bardzo rzadko porażana chorobami liści.
Mam ją od jesieni 2009 roku.No cóż-same zalety.W punktacji 1 do 10 pkt daję jej na dzień dzisiejszy 10
I jedna i druga ma idealny pokrój kwiatów
I tak niechcący ładnie kolory mi się dobrały