Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
Izo, szkoda strasznie tych narcyzów
. Tym bardziej, ze nawet nie zdążyłaś się nimi nacieszyć. Ale zła karma zawsze takiego dopadnie... 
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo, jaka szkoda tych narcyzów którymi nawet sie nie nacieszyłaś. Nie wyobrażam sobie nawet jak bym zareagowała
na takie chamstwo, bo mnie ponosi nawet jak kot złamie jednego kwiatka w ogrodzie.
na takie chamstwo, bo mnie ponosi nawet jak kot złamie jednego kwiatka w ogrodzie.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Miałam podobny przypadek rok temu, kiedy pozrywano mi przepięknie kwitnące
pełne ostróżki.Sadzonki zakupiłam na targach w Starym Polu i czekałam na nasionka...
Też mi było strasznie żal...
pełne ostróżki.Sadzonki zakupiłam na targach w Starym Polu i czekałam na nasionka...
Też mi było strasznie żal...
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Znajomy mi opowiadał, ze gołębie, które mu się zadomowiły w grochodrzewie też przeganiają inne ptaki. I nie wiem, czy powinienem się cieszyć, że u mnie gołębie w tym roku budują dom w żywotniku 
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tez mam parę gołębi na lipie a i inne ptaki budują swoje gniazda w jałowcach i świerkach , chyba nie przeganiają bo nie wchodzą sobie w paradę ,żywią się czym innym tylko drugą parę gołębi przepędziły jak chciała zrobić sobie gniazdo na drugiej lipie ...
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Izuniu przykro czytać takie wiadomości ale na działkach to normalka ...
Jest na to rada - nie kusić złodzieja żadnymi cudeńkami ale czy to się da skoro tyle kwiatów nas kusi
Jest na to rada - nie kusić złodzieja żadnymi cudeńkami ale czy to się da skoro tyle kwiatów nas kusi
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Bardzo przykre to co napisałaś - i rozumiem twoje rozgoryczenie
Za to wiosnę masz full wypas

Za to wiosnę masz full wypas
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Izuniu, brak mi słów... 
- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Za to Twoich ptaszków- domowników działkowych, nigdy i nie ukradną!
To musi być niesamowity widok, i te młode wraz z rodzicami pomykajace koło budki....
To musi być niesamowity widok, i te młode wraz z rodzicami pomykajace koło budki....
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witajcie Kochani!
Wszystkim dziękuję bardzo za zrozumienie i współczucie. Niby człowiek wie, że szaber na działkach to normalka - ale to i tak boli.
Agape - bardzo mnie cieszą te ptaszyny. Im to tylko mogą zagrozić działkowe koty. Choć one tak leniwe, że nawet na nornice nie polują.
Dzięki Monia! Czekamy na odpowiedź p.P. Ale raczej to mój ostatni zakup u Niego. Dał plamę - popyt przerósł możliwości i zgubiła Go zachłanność. Co do zakupów rh i azalii w czasie kwitnienia to masz rację. Mi rozsądek też to podpowiada, ale tak bardzo chciałam mieć rh, że zaryzykowałam
Witaj Janko! No cóż ofiarą złodzieja padły chyba "Ice King" ( wypłowiała mi tabliczka) i "Obdam". Liliowców mam sporo, ale to malutkie 1-2 pędowe sadzonki. Tylko te po poprzedniku kwitną obficie. bo maja pewnie kilkanaście lat.
Masz rację Asiu, że szkoda. Jednego kwiatka "Obdam" znalazłam przy płocie, wstawiłam do wody i może chociaż w wazonie uda mi się zobaczyć jak zakwitnie - to były jeszcze pąki. Tego dzięcioła już w zeszłym roku widziałam w okolicach działki, ale nigdy nie udało mi się go uwiecznić na zdjęciu. Może gdzieś mieszka blisko.
Pszczółko - wiesz...na pewne rzeczy nie mamy wpływu co wcale nie znaczy, że nas to nie dotyka. Dzięcioła może skusiłaby odpowiednia budka, ale nie mam tak wysokiego drzewa.
Jak widać Elu wszędzie trafiają się złodzieje.
Grażynko - dziękuję. No cóż szabrownicy zawsze byli i będą.
Krysiu - to nie były żadne wielkie cuda. W zeszłym roku przed Bożym Ciałem (
) ktoś zerwał mi 3 jedyne kwiaty piwonii choć sąsiad obok miał całe mnóstwo...
Dzięki Miiriam - za odwiedziny i miłe słowo.
Krzysiek - mimo wszystko to dobra wiadomość. Wiele pewnie zależy od charakteru ptaków
podobnie jak u ludzi.
Aniu - moje zawilce rosną za bunkrem pod pigwowcem. Słońca mają trochę rano i popołudniu - tak jest wiosną. Latem słońca jest tam niewiele albo jeszcze mniej. Sporo zależy od odmiany. Tylko jedna - o różowych kwiatach ładnie się rozrosła. Te zwykłe białe są spora kępką, ale rosną już 2 lata u mnie.
Życie trwa nadal...i wiosna też
Na osłodę kilka wczorajszych fotek:

Wszystkim dziękuję bardzo za zrozumienie i współczucie. Niby człowiek wie, że szaber na działkach to normalka - ale to i tak boli.
Agape - bardzo mnie cieszą te ptaszyny. Im to tylko mogą zagrozić działkowe koty. Choć one tak leniwe, że nawet na nornice nie polują.
Dzięki Monia! Czekamy na odpowiedź p.P. Ale raczej to mój ostatni zakup u Niego. Dał plamę - popyt przerósł możliwości i zgubiła Go zachłanność. Co do zakupów rh i azalii w czasie kwitnienia to masz rację. Mi rozsądek też to podpowiada, ale tak bardzo chciałam mieć rh, że zaryzykowałam
Witaj Janko! No cóż ofiarą złodzieja padły chyba "Ice King" ( wypłowiała mi tabliczka) i "Obdam". Liliowców mam sporo, ale to malutkie 1-2 pędowe sadzonki. Tylko te po poprzedniku kwitną obficie. bo maja pewnie kilkanaście lat.
Masz rację Asiu, że szkoda. Jednego kwiatka "Obdam" znalazłam przy płocie, wstawiłam do wody i może chociaż w wazonie uda mi się zobaczyć jak zakwitnie - to były jeszcze pąki. Tego dzięcioła już w zeszłym roku widziałam w okolicach działki, ale nigdy nie udało mi się go uwiecznić na zdjęciu. Może gdzieś mieszka blisko.
Pszczółko - wiesz...na pewne rzeczy nie mamy wpływu co wcale nie znaczy, że nas to nie dotyka. Dzięcioła może skusiłaby odpowiednia budka, ale nie mam tak wysokiego drzewa.
Jak widać Elu wszędzie trafiają się złodzieje.
Grażynko - dziękuję. No cóż szabrownicy zawsze byli i będą.
Krysiu - to nie były żadne wielkie cuda. W zeszłym roku przed Bożym Ciałem (
Dzięki Miiriam - za odwiedziny i miłe słowo.
Krzysiek - mimo wszystko to dobra wiadomość. Wiele pewnie zależy od charakteru ptaków
Aniu - moje zawilce rosną za bunkrem pod pigwowcem. Słońca mają trochę rano i popołudniu - tak jest wiosną. Latem słońca jest tam niewiele albo jeszcze mniej. Sporo zależy od odmiany. Tylko jedna - o różowych kwiatach ładnie się rozrosła. Te zwykłe białe są spora kępką, ale rosną już 2 lata u mnie.
Życie trwa nadal...i wiosna też

- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Słodki ten motyl. Wygrzewa się na kamykach. tez bym tak chciała położyć się na gorący głaz 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Udało ci się zrobić zdjęcie motylkowi
U mnie wczoraj kilka latało ale refleks nie ten czy zbyt ruchliwe były ?
U mnie wczoraj kilka latało ale refleks nie ten czy zbyt ruchliwe były ?
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ładna sasanka i skalniaczek , u mnie wnuczek biega po wszystkich rabatkach za motylami ,najbardziej podobają mi się żółte ...
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Mam takie tulipanki jak na 1 fotce .. tyko, że u mnie jeszcze nie kwitną ....
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Tak mi przykro z powodu kradzieży, bo własnie chciałem napisać, że masz piękne 'Ice King'. Miałaś
Kupiłem raz tę odmianę ale wyszły zupełnie inne.
I bardzo ładny kolor pierwiosnka - bordowy. Takiego jeszcze nie widziałem. U mnie kolory powtarzają się - trzy jaskrawo czerwone i trzy amarantowe. I jeszcze ten miniaturowy tulipanek - super
I bardzo ładny kolor pierwiosnka - bordowy. Takiego jeszcze nie widziałem. U mnie kolory powtarzają się - trzy jaskrawo czerwone i trzy amarantowe. I jeszcze ten miniaturowy tulipanek - super