Dorotko tamaryszka wyprowadzam na drzewko,zaplątłam gałęzie latem zeszłego roku.
Nie zdążyłam go podciąć i dlatego wygląda na wysoki.
Pęcherznica Diablo od ciebie też u mnie ruszyła do góry,zrobię jej dziś zdjęcie.
Rabatki niestety w wielu miejscach mocno zarośnięte, :oops:nie daje rady z chwastami.
Rabatka hostowo-żurawkowa już opielona i podsypana przekompostowanymi liściami.
Od jutra zaczynam plewić moją kwaśną rabatę.
Ja nie wiedziałam,że mam ciemiernika korsyykańskiego,dostałam go razem z innymi siewkami od
izabela1004.
Ja najpierw myślałam,że to chwast,potem,że to języczka.Dopiero jak zorientowałam się,że rośnie wśród siewek ciemierników od Izy wpadłam na trop,że to może być roślina od niej.
Ela tamaryszka można rozmnożyć z gałązek i już nawet podjęłam taką próbę w zeszłym roku.
Trzy badylki siedzą w ziemi,jak dobrze pójdzie to dostaniesz ukorzenionego badylka.
Tereska też zawsze z wielkim pożądaniem spogląda na niego,szczególnie jak kwitnie.
Agness skalniak niestety na razie nie wygląda ładnie,no może ładniej niż wiosną,kępy faktycznie bardzo porozrastały.Nadal króluje na skalniaku śniedek,tym razem kwitnący.Muszę chyba dziś pozbyć się go ze skalniaka.
Iryski mam trzeci rok,ładnie u mnie rosną,tylko co roku rozdaje część kępy i chyba nie doczekam się większej.
Zdjęcie moich daturek z nasion:
a mają być takie:
Pochwale się jeszcze jednym sukcesem,na razie mam pierwsze wschody,ale może się uda.
Siewki złotokapa: