Storczyki Storczykowej cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Storczykowej cz. 2
Cudnie wyglądają ,musisz być bardzo dumna.Życzę długiego kwitnienia.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem bardzo zadowolona z tylu kwitnień (ale na zdjęciach wszystkich nie ma, do grupowych dałam tylko te co są w moim pokoju). Niestety grupowe zdjęcia wyszły brzydko, najlepiej fotki wychodzą jak się robi je z bliska. W tle dałam Cymbidia, żeby było ciekawiej, ale kwiaty wyszły rozmazane :/ .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ Masz widok w środku zimy...Mieszkasz w orchidarium prawie, piękne 

Piękne te grupowe zdjęcia!
- Storczykowa
No lubię takie widoki
. Im więcej kwitnień tym bardziej jestem ucieszona. A dzisiaj znalazłam pęd na szerokoliściowym woskowym Phalaenopsisie, którego wiosną kupiłam na wystawie. Bardzo się zdziwiłam, bo od dawna nie pokazały się nowe pędy, były tylko te, co wyrosły jesienią. Znalazłam pędzik, gdy szukałam między storczykami motyla (mam motyla w pokoju i porobiłam mu trochę zdjęć, kiedyś je wstawię).

- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Dusia- ależ pokazałaś cudowności- tyle Phal. kwitnących w jednej grupie, ależ to robi wrażenie na oglądających. Każdy z nich jest jedyny w swoim rodzaju i każdy piękny, po prostu nie można od nich oczu oderwać. Nie wyobrażam sobie jak to będzie pięknie, gdy zakwitną wszystkie, które mają nowe pędziki.
- Storczykowa
Na pewno będzie pięknie... Już się nie umiem doczekać. Pędziki ma jeszcze 11 Phalaenopsisów. Ale szkoda, że zdjęcia grupowe wychodzą tak brzydko :/// Ale w rzeczywistości jak tyle storczyków jest koło siebie to wygląda pięknie.śnieżka pisze:Dusia- ależ pokazałaś cudowności- tyle Phal. kwitnących w jednej grupie, ależ to robi wrażenie na oglądających. Każdy z nich jest jedyny w swoim rodzaju i każdy piękny, po prostu nie można od nich oczu oderwać. Nie wyobrażam sobie jak to będzie pięknie, gdy zakwitną wszystkie, które mają nowe pędziki.
- Storczykowa
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Fajnie byłoby, żeby udało się dotrzymać kwiaty na tych, co obecnie kwitną, do czasu aż zakwitną te z pędzikami. Byłby dopiero widok, ale i tak będzie kolorowo jak te 11 zakwitnie jeszcze.
Fakt, zdjęcia grupowe trudno zrobić, bo do tego trzeba mieć dobre oświetlenie i odpowiednio dużo miejsca, ale Twoje nie są takie złe- widać wyraźnie poszczególne storczyki i oto w końcu chodzi.
A zdjęcia motyla są świetne-szczególnie to trzecie od góry.
Fakt, zdjęcia grupowe trudno zrobić, bo do tego trzeba mieć dobre oświetlenie i odpowiednio dużo miejsca, ale Twoje nie są takie złe- widać wyraźnie poszczególne storczyki i oto w końcu chodzi.
Pięknie Ci kwitną falenopsisy !!!, uwielbiam te z maziami , kropkami ... a u ciebie jest ich sporo
Szkoda , że tak mało mam miejsca na parapetach , bo sprawiłabym sobie więcej , ale niestety muszę się ograniczac 

- Storczykowa
Mi dobrze wychodzą tylko zdjęcia z bliska, takie oddalone to są nieostre. A motyl piękny jest, teraz śpi gdzieś na parapecie. Bardzo lubię motyle, to dziwne, skąd ten się wziął w środku zimy. I cieszyłabym się, gdyby te jeszcze kwitły, jak rozwiną się następne.śnieżka pisze:Fajnie byłoby, żeby udało się dotrzymać kwiaty na tych, co obecnie kwitną, do czasu aż zakwitną te z pędzikami. Byłby dopiero widok, ale i tak będzie kolorowo jak te 11 zakwitnie jeszcze.
Ja też lubię różne mazy, kropki, wzorki itp. Też mam niestety mało miejsca, bo gdybym miała więcej, na pewno miałabym dużo więcej storczyków niż teraz.Pięknie Ci kwitną falenopsisy !!!, uwielbiam te z maziami , kropkami ... a u ciebie jest ich sporo Szkoda , że tak mało mam miejsca na parapetach , bo sprawiłabym sobie więcej , ale niestety muszę się ograniczac
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Motylek na stroczykach na dobre się zadomowił... ;) Piękne połączenie pięknych kwiatów z pieknym stworzonkiem 

- Storczykowa
Motylek jest cudny... Bardzo się zdziwiłam, skąd się wziął w środku zimy. Jeszcze żyje, siedzi na parapecie między wazonami Vand. Ale jest cudny.justus27 pisze:Motylek na stroczykach na dobre się zadomowił... ;) Piękne połączenie pięknych kwiatów z pieknym stworzonkiem
A storczyki kwitną

- Storczykowa
Na razie nic nowego nie zakwitło, ale niedługo będzie biały w rózowe piegi, bo ma największe pąki, a pozostałe będą jakiś czas później. Najbardziej jestem ciekawa jednego Phal., takiego z przeceny, którego koloru kwiatów nie znam. Ma teraz pęd, niedługo powinien puścić pąki. Nie umiem się doczekać.
Dusia ale widoki pokazujesz
Wszystkie przepiękne.
Zdjęcia grupowe też udane.
Najbardziej zadziwił mnie motylek
Jak on się odżywia całą zime

Wszystkie przepiękne.
Zdjęcia grupowe też udane.
Najbardziej zadziwił mnie motylek

Jak on się odżywia całą zime