Ten pokój mam tylko zastorczykowany raptem 35 szt. , w tym kilka biduli.. , w salonie są inne kwiaty , beniaminy ( 2 wyprowadzone na pniu ) , kroton , cierniowa korona , skrzydlokwiat i cos tam jeszcze . Teraz na 2 parapecie mam siewki , kwiatów do ogrodu . A w lecie i w zimie tam pustka.. , zapotrzebowanie na storczyki jest ogromne i na to narzekam..

W przyszłosci chciałbym zagospodarować tez kwietnik z powrotem , który dawniej był w storcyzkach a teraz są inne kwiaty w goscinnym i cały taki 2 parapet jak ten a oprócz tego jest jeszcze jeden pokoik który był by dobry dla storczyków ( mój stary ) no i kuchnia...
W Kwiaciarni w Krosnie , pisała mi Sylwia (Sylki 3 ) , że sa super cuda , storcyzki , w dobrym stanie po 10 / 15 zł , phal. kwitnące np, 1 kwiatem , cambrie , dendrobia , przeróżne .
Wybieram sie tam w maju.. , mam nadzieje , że trafie na te promocję to w tej cenie przywiózł bym ze 20 szt.

A rodzice szkoda gadać , oni chyba nienawidza ich.. , szczególnie tata.. Mówi , ze lubi kwiatki ozdobne z lisci , drzewka itd...