Witaj Alinko Wypatrzyłem u Ciebie cyklameny, powiedz mi czy na zimę okrywasz je w jakiś specjalny sposób czy zostawiasz je samym sobie? Moje będą zimować dopiero pierwszy rok i trochę się o nie martwię
A jesień w ogrodzie też ma swój urok, zdjęcia bardzo ładne. Narzekamy czasem ne te porę roku, ale przecież dzięki niej i Pani Zimie tak bardzo kochamy potem nadchodzącą wiosnę
Alinko ja podobnie jak Grzesiek mam cyklameny pierwszy rok i troszkę się o nie bojęczy przezimują .
A zwierzaczki masz słodkie szczególnie piesio , pod kołderką wygląda super .
Alinko mieszkasz chyba na wsi ?tam nie ma problemu z kamieniami przynajmniej w mojej rodzinnej wsi
Genia
Co do cyklamenów to ja mam drugi rok bo mi ciągle wygniwają a miałam 3 kolory one nie mogą być posadzone głeboko bo wygniją to prześledziłam.Ja pierwszy rok okryłam tylko gałązkami świerku, i tak zrobię w tym roku.Właśnie muszę gdzieś pójść na gałązki świerku.
Moje cyklameny przykrywam gałązkami sosnowymi i ustawiam szklany daszek.Tak zimują czwarty rok.Czy daszek jest
potrzebny?.Nie wiem,ale rośliny rosną i się rozrastają.
Widzisz Grzesiu jakie to maleństwo a mi się coś podoba to musze zrobić miejsce dla tej roślinki.Bo jestem zwariowana na roślinki które wpadną mi w oko.
Alinko Twój ogródek jest naprawdę bajeczny, czy wiosną ,czy jesienią piękne wokół kolorki, gratuluję A jak zobaczyłam piękne odmiany goryczki, dech mi zaparło.
Podziwiam Twoje rękodzieła, jesteś utalentowana.
Witaj Alinko - piękne są Twoje kompozycje rabatowe z kamieniami.
Przyznaj się ilu miałaś pomocników do układania tych kamieni?
Czy " Goryczka" i "Posłanki" to byliny?...ślicznie się prezentują.
korzo-m dziękuje za tak miłe pochwalenie ale może trochę mnie przeceniasz ale dziękuje i buziaki za to.Teraz wymyśliłam gwiazdę betlejemską jak skończę to się tu pochwalę.Pozdrawiam miłej niedzieli życzę.
Magdomisio nie wiem czy o te chodzi ale dopiero Grześ się pytał czy okrywam .....to cyklameny.
zyto.malek-dziękuje a co do pomocy to chętnych nie znalazłam do układania kamieni czy budowy strumyka cz oczka to tylko moje ręce.A do posłanka i goryczki zgadłaś byliny i fakt ślicznie się prezentują ,a jak byś zobaczyła inne kolorki goryczki to byś nocy nie przespała .