Aniu witam serdecznie po tak długiej pauzie
kasia74-u mnie najlepiej rosną ciepłolubne dlatego mam ich najwiącej. O każdej porze dnia i nocy zapraszam do oglądania
Art dziękuję za miłe słowa, o uprawie to mogę się tylko z własnego doświadczenia jakimiś spostrzeżeniami podzielić. Uprawiam storczyki już bardzo długo i nie zawsze wskazówki z książek pokrywają sie z moimi własnymi doświadczeniami.
Bogusiu dziękuję, ja uwielbiam takie wściekłe kolorki. Nie jest to gust wszystkich ale ja takie bardzo lubię.
arlet3

szkoda monitora i klawiatury, a zdjęciami to na pewno jeszcze was zanudzę.
Dusia vanda całkiem podobna do twojej, a niedawno kupiłam małą sadzonkę taką jak ty masz.
Justynko, dziękuję w imieniu kwiatuszków. Momenalnie jeszcze jedna Vanda wypuszcza pędzik. Za kilka dni będzie z pomiędzy listków widać.
Bardzo się cieszę że chcecie oglądać moje kwiatki.
Zdjęcia mogłabym pokazywać godzinami bo każda roślina jest obfocona z każdej strony kilka razy przy każdym kwitnieniu.Ale chyba jest tak u każdego z nas

Mam jeszcze dużo roślin które kwitną albo będą kwitły. Te zdjęcia naturalnie nie omieszkam na bieżąco wstawiać.
Cattleya pachnie bardzo intenzywnie
cała roślina, kwitła na trzech pędach.
biała cattleya z fioletową warżką
pierwsze kwitnienie po rozsadzeniu, dlatego niezbyt obfite
dendrobium phal. sklepowe kwitnienie
Z okazji Nowego Roku 2011 życzę wszystkim zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich storczykowych marzeń