Moje czasoumilacze :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje czasoumilacze :)

Post »

coś mi się zdaje, że Karolinkę i fiołkoza, storczykoza a ostatnio i hojoza dopadła :wink: A sansewierki skrzętnie ukrywała a sporo ich ma i to takie, o których nigdy nie słyszałam :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joasiu, hahaha :;230 to prawda, niestety... wszystkie plagi egipskie na mnie spadły. Ale w moim przypadku sprawdza się reguła, że nie można być dobrym we wszystkim. Tak, że powoli się leczę z fiołkozy. Dla mnie fiołki to najtrudniejsze w uprawie kwiatki. W swoim życiu nie zamordowałam tylu storczyków co fiołków i szczerze mówić bardzo mnie to zniechęca.
Justynko, jest ich 7- kolekcją tego nazwać nie można :wink: może kiedyś, jak będę miała większą powierzchnię, pomyślę nad poszerzeniem tej gromadki. A tak od czasu do czasu, jak mi coś w ręce wpadnie to kupuję. Myślę, że wkrótce kupię sobie jeszcze Gold Hahnii i Cylindycę, bo łatwo je dostać w sklepach.
Patrycjo, Kasiu, dziękuję ;:196
Rapunzel, trzymam kciuki, żeby ten zaczątek rozetki się jednak pokazał ;) wkrótce wybiorę się na zakupy (wypłata się zbliża) to może wcześniej uda mi się ją upolować ;)

A w najbliższej wolnej chwili pokażę wam, jaką zaszczepkę grudniczka sobie dziubnęłam z Biedronki ;:224
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Dla pięknej kolekcji sansewierki ;:138 ;:138
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

a ja już miałam w rączkach wczoraj w Ikei tą śmieszną patyczkowatą sansewerię co stercza jak szabelki ,...ale nie wziełam
moze innym razem , ta mi sie najbardziej podoba :wink:
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p

Post »

no i Karolinko wracając do tego co napisałaś, to nie można być dobrym we wszystkim i wszystkiego nie można mieć, dlatego ja staram się ograniczać już i chociaż lubię sansewierie to mam ich aktualnie 4 i jeszcze tylko Gold hani bym chciała :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Przesyłkę nadałam! ; )
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Calathea już u mnie, a ja jak tylko znajdę chwilę czasu pochwalę się jej zdjęciami ;:167
Wie ktoś może co się mogło stać z moją australis lisa? W ciągu jednego dnia odpadły jej niemal wszystkie liście- nawet te wyglądające na zdrowe. Niektóre z listków miały taki zbrązowiały środek... Wyjęłam ją z doniczki, ale nie widzę tam nic złego. Taka była piękna, a w jeden dzień zamieniła się w straszydło :( Jeśli ktoś może mi coś doradzić, byłabym bardzo wdzięczna...
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Wydaje mi się,że to objaw gnicia,może ją przelałaś?
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem. Możliwe, ale raczej wątpię. Podlałam ją co prawda obficie, ale dopiero po przeschnięciu...
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Czyżbyś jakieś nowości dostała pochwalisz się mam nadzieję :wink:
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pewnie, jak tylko wylądują w ziemi od razu się pochwalę ;:108
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Było zrobić dokumentację fotograficzną paczki. Ale czekam ;:65 i żylaków dostaję :;230
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
7filodendron
50p
50p
Od: 1 lis 2011, o 12:07

Re:

Post »

Monstera urocza - piękna zdrowa roślina ;:138 ;:138 ;:138
Praktyczna w uprawie bo znosi prawie każde warunki i odwdzięcza się właścicielce ślicznymi listkami i świeżym tlenem :uszy

socurek pisze:Moje kochanie, moje marzenie, mój najdroższy skarb... od dziś już zawsze będziemy razem ;:166 Wreszcie upolowałam sobie monsterkę :)
Obrazek
Obrazek
Sansewieria, grubosz i monstera od zawsze kojarzyły mi się z dzieciństwem. Grubosze zawsze obrywałam w szkole grając w zielone żywe. Pod monsterą miałam swój schron a liście sansewierii zawsze studiowałam z wielką uwagą na nudnych lekcjach... Teraz mam je wszystkie.
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p

Post »

socurkupochwal się pieknym storczykowatym z forum :wink: Też na niego chrapkę miałam :wink:
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, muszę się trochę odkopać z zaległościami. Również w sadzeniu, przesadzaniu, zraszaniu, podlewaniu, nawożeniu i przede wszyskim w fotkowaniu...
Jestem w żałobie, a. lisa mi padła ;:145 Zostało mi po niej tylko piękne wspomnienie i kilka listków, które jeszcze próbuję ukorzenić... Uparta bella, którą spisałam już na straty wypuściła wreszcie korzenie. Próbowałam ją ukorzenić milion razy, ale ciągle gniła. Z dwóch dorodnych gałązek od Pati została mi trzylistkowa szczepka :roll: Serpens się ukorzenia wciąż :)
Nie mam ostatnio jakichś wielkich sukcesów na koncie... Monstera obloqua się pięknie rozrasta ;:167 Pechowe Epi Aureum podjęło wzrost na obu będach. Kradziona z Biedronki szczepka grudnika zrzuciła pąki ;:223 Chciałam wam go pokazać, ale teraz to nawet nie ma sensu. Wieczorem pokażę wam moich nowych zielonych lokatorów ;:177
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”