Nowy ogród Jacka cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu to o mnie mowa w Twoim P.S. ? :roll:
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grześ-Grzech witaj w ten piękny dzień :!: Fajny avatarek :) Cilla mówiła o Tobie :) Małe kuraki czy kaczuszki - fajna sprawa :!: A posiadasz zbiornik wodny :?: Bo one lubią się taplać. Ale Ty masz dużo przestrzeni więc ptaki będą miały się dobrze (koza też) :)

Kasiu-Cillo, cieszę się, że wpadłaś :) Mój ogród tajemniczy :?: To mnie zaskoczyłaś, bo raczej mam otwartą przestrzeń bez zakamarków. Jednak są miejsca, które chciałbym tak zagospodarować ale to wymaga czasu. Póki co staram się utrzymać w porządku to, co już wykarczowałem :wink:
Cieszę się z ukorzenianych sadzonek :lol:

No to fajnie Izo-Chatte :) Już chyba nie będzie wątpliwości. I dziękuję za identyfikację fiołka :)
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Jacku u Ciebie jak zwykle same nowości. A ta włochata roślinka bardzo ciekawa. Ty to wszystko przywozisz z wycieczek ??? Nie zamknęli Ciebie jeszcze na wywożenie tropikalnych roślin :D:D

Aha, i jeszcze jedno. Jak w pracy ?? Wiesz o co mi chodzi. Miałeś napisać co i jak.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Marcin :!: Jak na razie nie miałem problemów z wwożeniem (przemycaniem :wink: ) roślin :) Nie są to zakupy tylko szczepki więc jakby co, pozostawię na granicy/lotnisku bez większych strat :cry:
Reszta na pw.
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Jacku odpowiedział bym Ci tym samym, ale u mnie chmury szorują brzuchami po ziemi i zanosi się na deszcz. A na dokładkę wzięło mnie jakieś przeziębienie i nie ma miejsca które by mnie nie bolało.... :cry: To może przywitam Cię tak, Jacuś, witam słonecznie i z uśmiechem w ten niezupełnie słoneczny poranek :lol:
A teraz mi powiedz, czemu ten awatar wydał Ci się fajny :?: :) Co do drobiu, mam staw, który muszę przenieść bo po remoncie domu, staw znalazł się dokładnie na przedłużeniu dachu, a co za tym idzie, cały śnieg ląduje w stawie. No i go podziurawił. Teraz mam staw wypełniony wodą tylko do 3/4 głębokości i już tak zarośnięty, że tylko lilie i pałka wskazują na jego miejsce pobytu :wink: A kaczkom i tak nie pozwolę się kąpać bo już raz mi się utopiły.... nie pytaj czemu, nie wiem tego do dziś :roll: . Pozdrawiam ciepło.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
Emalia
200p
200p
Od: 5 lis 2008, o 12:49

Post »

Witaj po długiej przerwie. Naoglądałam się! Twój ogród to ogród kolekcjonera. Powalasz mnie wiedzą o roślinach i ich różnorodnością w ogrodzie.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Mniam,mniam.....pyszne te kotleciki z sosem BBQ :lol: :wink:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka osób prosiło o więcej zdjęć skalniaka. Proszę bardzo :)
widziany od północy, trochę przysłonięty szałwiami
Obrazek
południowo-zachodnia część
Obrazek
różne skalniaczki od południowego-wschodu
Obrazek
i jeszcze kawałek wschodni robiony z góry
Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku piękny ten Twój skalniak ,mój jest skromny i malutki .
Trawniczek też zadbany ,świeżo skoszony aż chce się tam pospacerować .
Jak długo masz swój skalniak ?
Genia
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Dzień dobry Jacku!
Jak dla mnie dziś pokazałeś "kawał" swojego ogrodu! Pięknie się zapowiada! Pisałam że tajemniczy, bo przeważnie widziałam u Ciebie malutkie fragmenty i zbliżenia. :wink: A tu dzisiaj kawał terenu odsłoniłeś! :wink:
Jacku podoba mi się - uwielbiam taki powycinany trawnik i obsadzone obrzeża...śliczne skałki, skalniaczki i skrupulatnie ułożone kamienie. Kamienna ścieżynka z szałwiami - przeurocza! :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

grzech77 pisze:Jacku odpowiedział bym Ci tym samym, ale u mnie chmury szorują brzuchami po ziemi i zanosi się na deszcz. A na dokładkę wzięło mnie jakieś przeziębienie i nie ma miejsca które by mnie nie bolało.... :cry: To może przywitam Cię tak, Jacuś, witam słonecznie i z uśmiechem w ten niezupełnie słoneczny poranek :lol:
A teraz mi powiedz, czemu ten awatar wydał Ci się fajny :?: :) Co do drobiu, mam staw, który muszę przenieść bo po remoncie domu, staw znalazł się dokładnie na przedłużeniu dachu, a co za tym idzie, cały śnieg ląduje w stawie. No i go podziurawił. Teraz mam staw wypełniony wodą tylko do 3/4 głębokości i już tak zarośnięty, że tylko lilie i pałka wskazują na jego miejsce pobytu :wink: A kaczkom i tak nie pozwolę się kąpać bo już raz mi się utopiły.... nie pytaj czemu, nie wiem tego do dziś :roll: . Pozdrawiam ciepło.
Grześ, kaczki się utopiły ;:154 A to w ogóle możliwe :?: Może po prostu zdechły w wodzie :?: A stawu Ci zazdroszczę, bo marzy mi się zbiornik wodny. Z tym przenoszeniem go to będziesz miał kupę roboty. Ale póki co to się kuruj, żebyś do wyjazdu był zdrowy jak ryba :)
U mnie też po pięknym poranku przyszła ulewa ale potem znowu wyszło słońce i w sumie dużo popracowałem w ogródku
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Teraz witaj tu Jacku :D Bardzo fajne i ciekawe skalniaczki, co to za skalniak na 2 focie na żółto kwitnie, ten na środku zdjęcia?:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Emalio, cieszę się z Twoich odwiedzin. Zawstydzasz mnie tymi komplementami :oops: Moja wiedza jest fragmentaryczna i nieuporządkowana tak jak sam ogród. Pokazuję tylko to, co się nadaje.

Grażynko, wnioskuję, że przepis wypróbowany :?: Cieszę się :)

Geniu, skalniak wybudowałem na początku roku. Pierwsza mała odnóżka powstała w październiku ub. roku. Dziś całkowicie zarośnięta roślinami. Część skalniaka zajmują Twoje iryski więc to dopiero będzie ładnie jak one zakwitną :)

Cillo, dziękuję za tyle miłych słów :) Pokazywałem tylko zbliżenia, bo nie było co więcej pokazywać. A i teraz mam czasem problemy z ustawieniem aparatu, by nie pokazać miejsc brzydkich. Do znudzenia mogę powtarzać swoje codzienne czynności - wyrywanie chwastów. Druga część ogrodu tonie w nich ale wierzę, że w przyszłości będzie przynajmniej taka jak ta, którą pokazuję.

Mariusz witaj :!: Ta roślina to kotula owłosiona. Pięknie się rozrosła od czerwca. Podarunek od Chatte.[/b]
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku bez tych irysków też jest piękny
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Jacuś Witaj!
Tak, to prawda, utopiły się ... i jak mówiłem nie chce wiedzieć jak :wink: Jak patrzyłem przez okno to miały nogi pod wodą a chwilę później już tylko nogi wystawały z wody.... Może przesadziłem pisząc staw, oczko wodne 2x3m. A co do przenoszenia ... po prostu trzeba wykopać dół w nowym miejscu, założyć folie i przepompować wodę wraz z żyjątkami. Potem posprzątać stay i zasypać ziemią z nowego. Jeden dzień powinien starczyć. A kurować muszę się, chociaż jestem rybka to zdrowie raczej nie rybie :wink:
Moje zacisze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”