Nowy ogród Jacka cz.3
- grzech77
- 200p

- Od: 29 maja 2008, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu to o mnie mowa w Twoim P.S. ? 
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grześ-Grzech witaj w ten piękny dzień
Fajny avatarek
Cilla mówiła o Tobie
Małe kuraki czy kaczuszki - fajna sprawa
A posiadasz zbiornik wodny
Bo one lubią się taplać. Ale Ty masz dużo przestrzeni więc ptaki będą miały się dobrze (koza też)
Kasiu-Cillo, cieszę się, że wpadłaś
Mój ogród tajemniczy
To mnie zaskoczyłaś, bo raczej mam otwartą przestrzeń bez zakamarków. Jednak są miejsca, które chciałbym tak zagospodarować ale to wymaga czasu. Póki co staram się utrzymać w porządku to, co już wykarczowałem
Cieszę się z ukorzenianych sadzonek
No to fajnie Izo-Chatte
Już chyba nie będzie wątpliwości. I dziękuję za identyfikację fiołka 
Kasiu-Cillo, cieszę się, że wpadłaś
Cieszę się z ukorzenianych sadzonek
No to fajnie Izo-Chatte
- grzech77
- 200p

Jacku odpowiedział bym Ci tym samym, ale u mnie chmury szorują brzuchami po ziemi i zanosi się na deszcz. A na dokładkę wzięło mnie jakieś przeziębienie i nie ma miejsca które by mnie nie bolało....
To może przywitam Cię tak, Jacuś, witam słonecznie i z uśmiechem w ten niezupełnie słoneczny poranek
A teraz mi powiedz, czemu ten awatar wydał Ci się fajny
Co do drobiu, mam staw, który muszę przenieść bo po remoncie domu, staw znalazł się dokładnie na przedłużeniu dachu, a co za tym idzie, cały śnieg ląduje w stawie. No i go podziurawił. Teraz mam staw wypełniony wodą tylko do 3/4 głębokości i już tak zarośnięty, że tylko lilie i pałka wskazują na jego miejsce pobytu
A kaczkom i tak nie pozwolę się kąpać bo już raz mi się utopiły.... nie pytaj czemu, nie wiem tego do dziś
. Pozdrawiam ciepło.
A teraz mi powiedz, czemu ten awatar wydał Ci się fajny
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
-
cilla77

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Dzień dobry Jacku!
Jak dla mnie dziś pokazałeś "kawał" swojego ogrodu! Pięknie się zapowiada! Pisałam że tajemniczy, bo przeważnie widziałam u Ciebie malutkie fragmenty i zbliżenia.
A tu dzisiaj kawał terenu odsłoniłeś!
Jacku podoba mi się - uwielbiam taki powycinany trawnik i obsadzone obrzeża...śliczne skałki, skalniaczki i skrupulatnie ułożone kamienie. Kamienna ścieżynka z szałwiami - przeurocza!
Jak dla mnie dziś pokazałeś "kawał" swojego ogrodu! Pięknie się zapowiada! Pisałam że tajemniczy, bo przeważnie widziałam u Ciebie malutkie fragmenty i zbliżenia.
Jacku podoba mi się - uwielbiam taki powycinany trawnik i obsadzone obrzeża...śliczne skałki, skalniaczki i skrupulatnie ułożone kamienie. Kamienna ścieżynka z szałwiami - przeurocza!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- JacekP

Grześ, kaczki się utopiłygrzech77 pisze:Jacku odpowiedział bym Ci tym samym, ale u mnie chmury szorują brzuchami po ziemi i zanosi się na deszcz. A na dokładkę wzięło mnie jakieś przeziębienie i nie ma miejsca które by mnie nie bolało....To może przywitam Cię tak, Jacuś, witam słonecznie i z uśmiechem w ten niezupełnie słoneczny poranek
![]()
A teraz mi powiedz, czemu ten awatar wydał Ci się fajny![]()
Co do drobiu, mam staw, który muszę przenieść bo po remoncie domu, staw znalazł się dokładnie na przedłużeniu dachu, a co za tym idzie, cały śnieg ląduje w stawie. No i go podziurawił. Teraz mam staw wypełniony wodą tylko do 3/4 głębokości i już tak zarośnięty, że tylko lilie i pałka wskazują na jego miejsce pobytu
A kaczkom i tak nie pozwolę się kąpać bo już raz mi się utopiły.... nie pytaj czemu, nie wiem tego do dziś
. Pozdrawiam ciepło.
U mnie też po pięknym poranku przyszła ulewa ale potem znowu wyszło słońce i w sumie dużo popracowałem w ogródku
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Teraz witaj tu Jacku
Bardzo fajne i ciekawe skalniaczki, co to za skalniak na 2 focie na żółto kwitnie, ten na środku zdjęcia?:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- JacekP

Emalio, cieszę się z Twoich odwiedzin. Zawstydzasz mnie tymi komplementami
Moja wiedza jest fragmentaryczna i nieuporządkowana tak jak sam ogród. Pokazuję tylko to, co się nadaje.
Grażynko, wnioskuję, że przepis wypróbowany
Cieszę się
Geniu, skalniak wybudowałem na początku roku. Pierwsza mała odnóżka powstała w październiku ub. roku. Dziś całkowicie zarośnięta roślinami. Część skalniaka zajmują Twoje iryski więc to dopiero będzie ładnie jak one zakwitną
Cillo, dziękuję za tyle miłych słów
Pokazywałem tylko zbliżenia, bo nie było co więcej pokazywać. A i teraz mam czasem problemy z ustawieniem aparatu, by nie pokazać miejsc brzydkich. Do znudzenia mogę powtarzać swoje codzienne czynności - wyrywanie chwastów. Druga część ogrodu tonie w nich ale wierzę, że w przyszłości będzie przynajmniej taka jak ta, którą pokazuję.
Mariusz witaj
Ta roślina to kotula owłosiona. Pięknie się rozrosła od czerwca. Podarunek od Chatte.[/b]
Grażynko, wnioskuję, że przepis wypróbowany
Geniu, skalniak wybudowałem na początku roku. Pierwsza mała odnóżka powstała w październiku ub. roku. Dziś całkowicie zarośnięta roślinami. Część skalniaka zajmują Twoje iryski więc to dopiero będzie ładnie jak one zakwitną
Cillo, dziękuję za tyle miłych słów
Mariusz witaj
- grzech77
- 200p

Jacuś Witaj!
Tak, to prawda, utopiły się ... i jak mówiłem nie chce wiedzieć jak
Jak patrzyłem przez okno to miały nogi pod wodą a chwilę później już tylko nogi wystawały z wody.... Może przesadziłem pisząc staw, oczko wodne 2x3m. A co do przenoszenia ... po prostu trzeba wykopać dół w nowym miejscu, założyć folie i przepompować wodę wraz z żyjątkami. Potem posprzątać stay i zasypać ziemią z nowego. Jeden dzień powinien starczyć. A kurować muszę się, chociaż jestem rybka to zdrowie raczej nie rybie 
Tak, to prawda, utopiły się ... i jak mówiłem nie chce wiedzieć jak
Moje zacisze.
Moje zacisze.