Kwiatki Adama
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Mama Aguni
- 1000p
- Od: 31 mar 2009, o 11:48
Witam Wszystkich gości 
Jest mi bardzo miło czytać tak pochlebne słowa i opinie które dotyczą moich kwiatów.
Aniu masz rację , dobrze zidentyfikowałaś tę paproć , trochę poszperałem w necie i
znalazłem identyczną paproć pod nazwą Phlebodium areolatum.
Asparagus oczywiście , że można również dzielić gdy już jest rozrośnięty,
ja go mam z kupionych nasion , ale mój nasion nidy jeszcze nie miał , a może
to męski osobnik.
Krysiu , tak Ania i Basia mają rację ten kwiatek na 3 fotce to nagarbia , dość wolno rośnie ,
ale kwitnie już bardzoo długo , kwiaty ma raczej niepozorne za to listki podobają mi się , takie błyszczące i grube.

Jest mi bardzo miło czytać tak pochlebne słowa i opinie które dotyczą moich kwiatów.
Aniu masz rację , dobrze zidentyfikowałaś tę paproć , trochę poszperałem w necie i
znalazłem identyczną paproć pod nazwą Phlebodium areolatum.
Asparagus oczywiście , że można również dzielić gdy już jest rozrośnięty,
ja go mam z kupionych nasion , ale mój nasion nidy jeszcze nie miał , a może
to męski osobnik.
Krysiu , tak Ania i Basia mają rację ten kwiatek na 3 fotce to nagarbia , dość wolno rośnie ,
ale kwitnie już bardzoo długo , kwiaty ma raczej niepozorne za to listki podobają mi się , takie błyszczące i grube.
Tereniu , dziękuję w imieniu roślinek , Twoja nagarbia też wolno rośnie ? , bo mojej
nie przybywa zbyt szybko.Paproć u mnie na razie ma się dobrze zobaczymy jak dalej będzie sobie radzić,
mam nadzieję , że w zimie nie zmarnieje mi za bardzo.
Mam jeszcze jednego asparagusa sierpowaty chyba nazywa się , (wczoraj zaponiałem go wkleić )
wiosną troszkę mi zmarniał , ale został wytransportowany na balkon (północny ) i dobrze mu to zrobiło,ładnie zagęścił
się i nabrał ładnego zielonego koloru .

nie przybywa zbyt szybko.Paproć u mnie na razie ma się dobrze zobaczymy jak dalej będzie sobie radzić,
mam nadzieję , że w zimie nie zmarnieje mi za bardzo.
Mam jeszcze jednego asparagusa sierpowaty chyba nazywa się , (wczoraj zaponiałem go wkleić )
wiosną troszkę mi zmarniał , ale został wytransportowany na balkon (północny ) i dobrze mu to zrobiło,ładnie zagęścił
się i nabrał ładnego zielonego koloru .

- Mama Aguni
- 1000p
- Od: 31 mar 2009, o 11:48
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie tak mi się kojarzyło z Nagarbią, zwaną potocznie ''Złotą rybką''.Tylko inny kolor kwiatu mnie nieco zmylił. Wszędzie w necie pokazują żółto-pomarańczowe kwiatki,no więc.......Adam S. pisze:Witam Wszystkich gości
Sam rozumiesz? Ale dziękuję wszystkim za pomoc.

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Adamie, jak zawsze piękne roślinki pokazujesz.
Dorodne i jakie gęste asparagusy.
Nagarbia bardzo mi się podoba. Jak dla mnie wcale nie musiałaby kwitnąc, bo listki ma cudne.
Hibek kwitnie na ładny kolor.
Ale najbardziej spodobała mi się paprotka. Niestety u mnie te roślinki strasznie kapryszą.
Kupiłam asplenium i też coś nie bardzo się dogadujemy. Ale ja jestem cierpliwa i mam
nadzieję, że w końcu się polubimy- nawzajem.
Pozdrawiam!
Ela

Dorodne i jakie gęste asparagusy.

Nagarbia bardzo mi się podoba. Jak dla mnie wcale nie musiałaby kwitnąc, bo listki ma cudne.

Hibek kwitnie na ładny kolor.
Ale najbardziej spodobała mi się paprotka. Niestety u mnie te roślinki strasznie kapryszą.

Kupiłam asplenium i też coś nie bardzo się dogadujemy. Ale ja jestem cierpliwa i mam
nadzieję, że w końcu się polubimy- nawzajem.

Pozdrawiam!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Geniu fajnie , że znów do mnie zaglądnełaś , a trawnik to naprawdę wygląda całkim zwyczajnie jak
wiele innych . Geniu ja osobiście begoni nie rozmnażałem z listka więc nie mogę stwierdzić czy na pewno się
ukorzeni , ale czytałem wypowiedzi forumek które w ten sposób rozmnażają. Natomiast jeśli byś chciała
przyjąć ode mnie sadzonki już ukorzenione to jestem do usług.
Adam pewnie że będę częstym gościem u Ciebie ,przecież Ty mój ogród też odwiedzasz . A jest tu na prawdę pięknie.
W domu nie mam żadnych begonii za to mam dużo fiołków w tym roku nawet zwiozłam sporo do koleżanki z forum i już widziałam jak pięknie jej kwitną .
Jeżeli masz jakieś sadzonki na zbyciu to chętnie się nimi zaopiekuję .
Genia
wiele innych . Geniu ja osobiście begoni nie rozmnażałem z listka więc nie mogę stwierdzić czy na pewno się
ukorzeni , ale czytałem wypowiedzi forumek które w ten sposób rozmnażają. Natomiast jeśli byś chciała
przyjąć ode mnie sadzonki już ukorzenione to jestem do usług.
Adam pewnie że będę częstym gościem u Ciebie ,przecież Ty mój ogród też odwiedzasz . A jest tu na prawdę pięknie.
W domu nie mam żadnych begonii za to mam dużo fiołków w tym roku nawet zwiozłam sporo do koleżanki z forum i już widziałam jak pięknie jej kwitną .
Jeżeli masz jakieś sadzonki na zbyciu to chętnie się nimi zaopiekuję .
Genia
Witam
Elu , bardzo przyjemnie czyta się takie komplementy jakie Ty piszesz o moich kwiatach - serdecznie dziękuję .
Paprotki na pewno Cię polubią i będziesz miała piękne , tylko może miejsce musisz dla nich znaleźć właściwe.
One czasem tak kapryszą , gdy mają źle dobrane stanowisko , no i nie mogą mieć za mokro.
Asiu- dziękuje w imieniu asparagusa.
Geniu masz u mnie jak w banku , że begonki powędrują do Ciebie.

Elu , bardzo przyjemnie czyta się takie komplementy jakie Ty piszesz o moich kwiatach - serdecznie dziękuję .
Paprotki na pewno Cię polubią i będziesz miała piękne , tylko może miejsce musisz dla nich znaleźć właściwe.
One czasem tak kapryszą , gdy mają źle dobrane stanowisko , no i nie mogą mieć za mokro.
Asiu- dziękuje w imieniu asparagusa.
Geniu masz u mnie jak w banku , że begonki powędrują do Ciebie.
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.