Moje rośliny i roślinki cz.2
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- Kasia.N
- 1000p
- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękne floksy! Śliczne i ciekawe kolorki mają. Zdecydowanie zapisane na listę przyszłorocznych kwiatów
Pozostałe równie pięknie kwitną 

Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Floksy śliczne - faktycznie jak barwne gwiazdeczki - musi to super wyglądać
Kolejne też śliczności... chcę ogródek 

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- Graszka
- 1000p
- Od: 1 gru 2007, o 15:19
Dziękuję wszystkim którzy odwiedzili mój skromny wąteczek
czy na drugi rok nie lepiej będzie od razu wysiać do ogródka od razu by rosły i nie bała bym się czy się przyjmą czy nie.

dziękuję tak to jest liliowiec w ubiegłym roku przywiozłam od rodziców kilkanaście sadzonek posadziłam nie kwitły tylko się dobrze ukorzeniły a w tym z każdej sadzonki wyrosły piękne kwiatuszki.magi pisze:jeśli się nei mylę to nie lilia a liliowiec , taka wysoka, bardzo szybko się rozrastaanoli pisze:Piękna lilia! Właśnie o takim kolorku marzyłam, tymczasem mój mix rozkwitł kolejnym różem.![]()
cudne masz kwiatuszki Grażyno - te floksy rewelacja
Madziu kupiłam opakowanie nasion w ogrodniczym wysiałam w doniczkach później jak podrosły to się mocno wybuiły i poprzesadzałam do ogródka wówczas padały deszcze więc wszystko ładnie się przyjęło. Tak się zastanawiamRany ale piękne floksy, wrażenia zaniemówiłam.
Kupiłaś sadzonki, u mnie w ogóle nie spotkałam takich floksów .

ja wolę rośliny wysiewać do doniczek - mam wtedy większą kontrolę nad nimi, łatwiej podlać, lepiej rosną, i wcześniej je można posiać bo w ziemi nie zawsze mam czas dopilnować, a to za sucho, a to jakiś zwierzak się dorwie , a to coś je zagłuszy
a w doniczce ładnie kiełkują , szybko rosną a potem myk do ziemi i już
. i chyba nie ma opcji żeby taka sadzonka z doniczki się nie przyjęła
takie moje zdanie

a w doniczce ładnie kiełkują , szybko rosną a potem myk do ziemi i już

takie moje zdanie

- Graszka
- 1000p
- Od: 1 gru 2007, o 15:19
A ja właśnie zmieniam zdanie co do siania w doniczki wysiałam cynie później popikowałam każda siedziała w oddzielnym kubku po serkach wybuiły się posadziłam do ogródka jak zobaczyły słońce zaraz zbielały mimo że stały w domu na oknie jak popadały deszcze to je połamały i taki był finał że zostało mi dosłownie kilka
a te które były od razu wysiane do gruntu w maju są śliczne gęste zaczynają kwitnąć i już przeganiły te co były siane w lutym do doniczek...