Kolorowy ogród Geni -Cz.7
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu dzięki za miły komentarz i odwiedziny mojego wątku .
Jolu gazanie i przypołudniki sieję pod koniec marca już do gruntu przykrywam folią i w połowie maja pikuję na miejsce stałe najczęściej na przemian bo przypołudniki jak jest ciepły maj to kwitną już pod koniec maja tak do końca lipca w tym czasie gaznie się rozrastają i po usunięciu przypołudników pięknie kwitną gazanie ,aż do mrozów .
Jolu gazanie i przypołudniki sieję pod koniec marca już do gruntu przykrywam folią i w połowie maja pikuję na miejsce stałe najczęściej na przemian bo przypołudniki jak jest ciepły maj to kwitną już pod koniec maja tak do końca lipca w tym czasie gaznie się rozrastają i po usunięciu przypołudników pięknie kwitną gazanie ,aż do mrozów .
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Andrzej bez przesady ,wszyscy mówią że ja cale dni siedzę na forum .raistand pisze:Ty chyba całą wiosnę i lato w ogrodzie spedzasz...![]()
To musi strasznie dużo czasu pochłaniać.
Rano biegnę do ogrodu robię fotki nowych kwiatków . potem usuwam przekwitnięte kwiaty ,jakieś zżółknięte liście .
Co dwa tygodnie pielę całą działkę ,najczęściej schodzi mi 3 dni potem to tylko usuwanie kwiatków które przekwitły
Genia
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Te moje też łapią coś. Liście im brązowieją i schną. Porażka. Tu mam jedną porządnąe-genia pisze: Andrzej z dalii to ja zrezygnowałam już dawno ale z lilii nigdy tak je uwielbiam i jak widać dobrze się mają ,ale zauważyłam że moja sąsiadka ma takie brzydkie zarażone jakąś chorobą grzybową i takie malutkie .
Genia