Historia jednego ogrodu (by Soulcatcher ;) )
- Soulcatcher
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 11:05
Dzięki dziewczyny!
A oto kilka obiecanych zdjęć. To co mnie na nich zachwyca to formowane rośliny - uwielbiam takie cięcia! Marzy mi się taki japoński zakątek w ogrodzie.

A tutaj wspaniałe sosny zmuszone aby rosnąć poziomo:

W każdym ogrodzie musi być staw. A w nim - tysiące małych złotych rybek:

Japonia nocą:

Smok. Japoński czy chiński??

Złota świątynia:

Bambusy:

Mężowi bardzo spodobały się bambusy. A ponieważ musimy jakoś zasłonić nasz taras od wzroku ciekawskich z ulicy - chyba na wiosnę bambusy zawitają do nas
Podobno Konrad był w zupełnie nieodpowiednim momencie w Japonii. Najpiękniej jest albo wiosną, gdy kwitną wiśnie. Albo w październiku, gdy klony zrobią się czerwono. No i faktycznie w jednym z folderów, które przywiózł ma zdjęcie ogrodu z czerwonymi klonami - wyglądają zabójczo. Gdy Konrad był w tym ogrodzie klony dopiero zaczynały czerwienieć i jego zdjęcie nie jest tak oszałamiające. Na zdjęciach wyżej też już widać początki czerwienienia się klonów...
Może kiedyś pojedziemy tam razem - dwa razy - wiosną i jesienią ;) Moje marzenie...
A oto kilka obiecanych zdjęć. To co mnie na nich zachwyca to formowane rośliny - uwielbiam takie cięcia! Marzy mi się taki japoński zakątek w ogrodzie.
A tutaj wspaniałe sosny zmuszone aby rosnąć poziomo:
W każdym ogrodzie musi być staw. A w nim - tysiące małych złotych rybek:
Japonia nocą:
Smok. Japoński czy chiński??
Złota świątynia:
Bambusy:
Mężowi bardzo spodobały się bambusy. A ponieważ musimy jakoś zasłonić nasz taras od wzroku ciekawskich z ulicy - chyba na wiosnę bambusy zawitają do nas

Podobno Konrad był w zupełnie nieodpowiednim momencie w Japonii. Najpiękniej jest albo wiosną, gdy kwitną wiśnie. Albo w październiku, gdy klony zrobią się czerwono. No i faktycznie w jednym z folderów, które przywiózł ma zdjęcie ogrodu z czerwonymi klonami - wyglądają zabójczo. Gdy Konrad był w tym ogrodzie klony dopiero zaczynały czerwienieć i jego zdjęcie nie jest tak oszałamiające. Na zdjęciach wyżej też już widać początki czerwienienia się klonów...
Może kiedyś pojedziemy tam razem - dwa razy - wiosną i jesienią ;) Moje marzenie...
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, dzięki za te zdjęcia, japońskie ogrody i krajobrazy są cudowne (choć nie w moim guście - za mało tam bałaganu ;-) ) Właśnie wydaje mi się, że tę chęć do posprzątania garażu i ogólny klimat Feng Shui też przywiózł z Japonii, oni tam mają taką filozofię ładu i porządku, który według nich oddziaływuje na stan umysłu i emocji człowieka, i to jest szczera prawda! (pomijajac te wszystkie mistyczne gadki, z których niewiele rozumiem ;-) ale obserwacje są trafne)
Bardzo serdecznie Ci gratuluję brzusia! To wspaniała wiadomość, no niestety, drugiej ciąży dużo brakuje do stanu błogosławionego ;-) więc oszczędzaj sięi odpoczywaj, kiedy tylko możesz. Dużo zdrowia Wam życzę!
Bardzo serdecznie Ci gratuluję brzusia! To wspaniała wiadomość, no niestety, drugiej ciąży dużo brakuje do stanu błogosławionego ;-) więc oszczędzaj sięi odpoczywaj, kiedy tylko możesz. Dużo zdrowia Wam życzę!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Soulcatcher
- 200p
Dzięki!
Ogród czeka ;)
Tymczasem w weekend zrobiliśmy sobie bukiet z własnych słoneczników, które za późno wysiałam ;)

Oczywiście Skrzat pomagał zrywać kwiaty ;)

Ogród czeka ;)
Tymczasem w weekend zrobiliśmy sobie bukiet z własnych słoneczników, które za późno wysiałam ;)
Oczywiście Skrzat pomagał zrywać kwiaty ;)
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
- Soulcatcher
- 200p
Może i dorośleje.
Ale jak go się spytasz "Kim jesteś?" to z pełną świadomością odpowiada: "Dzidzi"
Ale jak go się spytasz "Kim jesteś?" to z pełną świadomością odpowiada: "Dzidzi"

Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
Kasieńko gratuluję potomstwa: tego już urodzonego i tego jeszcze nienarodzonego!!! :P
Przekaż gratulacje, na pewno dumnemu tatusiowi 8)
Teraz dbaj o siebie, dużo wypoczywaj, a robotą niech się zajmą mężczyźni...
Zdjęcia pierwsza klasa!!!
Ciągle do nich wracam i podpatruję te drzewiaste cuda
Przekaż gratulacje, na pewno dumnemu tatusiowi 8)
Teraz dbaj o siebie, dużo wypoczywaj, a robotą niech się zajmą mężczyźni...
Zdjęcia pierwsza klasa!!!

Ciągle do nich wracam i podpatruję te drzewiaste cuda

Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p
Gosiu wiedziałam, że Ci się spodobają. Bo przecież też cuda sekatorem tworzysz u siebie.
Teraz będę czekać aż podobne widoki w swoim ogrodzie zaczniesz pokazywać ;)
Teraz będę czekać aż podobne widoki w swoim ogrodzie zaczniesz pokazywać ;)
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
- Jaśmina
- 100p
- Od: 11 cze 2009, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu,
widzę że plan pt boisko do siatkówki ,na darmo nie był
będzie dwóch na dwóch
Gratuluję czwartego do gry
I napiszę tak:jeśli masz uważać na siebie , to uważaj
i z ogródkowych działań wykonuj jedynie " klik".
Na forum.
Ewentualnie spacer po ogródku
Bo najpiękniejszy ogród świata wysiada ,
przy malutkiej trzymiesięcznej "fasolce".
widzę że plan pt boisko do siatkówki ,na darmo nie był

będzie dwóch na dwóch

Gratuluję czwartego do gry

I napiszę tak:jeśli masz uważać na siebie , to uważaj
i z ogródkowych działań wykonuj jedynie " klik".

Na forum.

Ewentualnie spacer po ogródku

Bo najpiękniejszy ogród świata wysiada ,
przy malutkiej trzymiesięcznej "fasolce".
- Soulcatcher
- 200p
Jaśminko - dzięki!
Fasolka już troszkę większa - teraz 5 miesiąc leci ;) Mężulec pieszczotliwie woła na to dziecię "Robal" ;)
Fasolka już troszkę większa - teraz 5 miesiąc leci ;) Mężulec pieszczotliwie woła na to dziecię "Robal" ;)
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny