Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu. Pięknie u Ciebie w ogrodzie i zdjęcia kapitalne. Też w ubiegłym tygodniu dostałam ostatnie zamówienie, troszkę mniejsze od Twojego ale podejrzewam, że z tego samego źródła, gdyż niektóre roślinki mam podobne. Ale ja już wczoraj wszystko posadziłam.
Pod wpływem tego forum i dopiero jak zobaczyłam kwitnącą mahonię nabrałam na nią ochoty i w piątek dostałam małą sadzoneczkę od Ani Kropelki mamy. Już siedzi w gruncie i mam nadzieję, że się przyjmie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ale piękne roślinki pokazujesz Jolu tak bajecznie kolorowe i jeszcze tyle do wsadzenia
będzie jak w raju :P :P :P :P
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ale piękne roślinki pokazujesz Jolu tak bajecznie kolorowe i jeszcze tyle do wsadzenia
będzie jak w raju :P :P :P :P
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zamówienie ostatnie ??? w tym dniu czy miesiącu ???? :;230 bo że w roku to chyba nie uwierzę :;230
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

OLU ,ASIU ,,radochy będzie mnóstwo ,jak wszystko zakwitnie .
W przyszłym roku będzie się to wszystko lepiej prezentowało ,bo jak na razie to same maleństwa .
ADO ,to ostatnie zamówienie z allegro [Koltuniasta].
Mahonia to śliczny krzew o bardzo mocnym ,słodkim zapachu .Jak jest maleńki ,to może zbyt pięknie się nie prezentuje ,ale gdy się już zagęści ,to dopiero jest widok . :shock:
ROMA ,dziękuje za miłe słowa .
KAROLU ,zamówienie ostatnie tej wiosny na pewno,a co będzie później zobaczymy .Chociaż wolę robić zakupy ,,na żywo,, -dotknąć ,obejrzeć .........Nie jestem w pełni zadowolona z tych wszystkich zamówień .Sadzonki niezbyt duże ,a koszty przesyłki dość spore .Na miejscu chyba kupiła bym taniej .Wiem ,że wszystkiego nie udało by mi się kupić tu na miejscu ,ale teraz już raczej będę kupować ,,na żywo,,.Mam już większość miejsc obsadzonych ,więc teraz nie muszę się spieszyć .Tyle miejsca co pozostało ,to powolutku będę zapełniać . :wink:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Jolu :lol: No kochanie to szalejesz z zakupami :lol:
Jak to wszystko zakwitnie to następne zdjęcie będzie cud, miód i orzeszki :lol:
Ja wysiewałam goryczkę ale nie wzeszła jak będę widziała to też kupię :)
Miłego dnia :lol:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wytrzymasz tyle ???prawie do końca czerwca ???? podziwiam :D

a jak chcesz tojeść z pstrymi liśćmi to myślę że możesz tę zachciankę spełnić szybko - bo mam takową :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jolu te wolne miejsca to już zapełniaj tylko samymi rarytasami.Czytałaś pw. :?:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JADZIU ,będzie pięknie ,jak wszystko zakwitnie i troszkę się rozrośnie .
KAROLU ,,z zakupami wysyłkowymi mam zamiar się wstrzymać do jesieni ,a może nawet dłużej .Nie bawi mnie to ,nie wiem kiedy przyślą i w jakim stanie ,a tak idę do sklepu ,wybieram ,kupuję i mam . :wink: Wiem ,że masz tojeść o pstrych listkach ,chwaliłeś się jak byliśmy na działeczce u MARIOLI .Może kiedyś się znów spotkamy to mi dasz ,bo wysyłać to nie warto jednej roślinki. Chyba ,że sobie coś u mnie upatrzyłeś, to się możemy jakimiś cudeńkami powymieniać .
OLU ,tych wolnych miejsc jest jeszcze sporo ,a ja nie mogę przejść obojętnie obok stoiska z roślinkami .Zawsze muszę coś kupić .Jak tak dalej pójdzie to na rarytaski zabraknie miejsca ,bo jak mi się coś podoba ,muszę to kupić ,nie ważne ,czy to jakaś zwykła ,czy niezwykła roślinka .Dzisiaj znów mnie napadło .Byłam w BRICO i aż mi się płakać chciało,jak zobaczyłam w jakim stanie tam mają roślinki.Bidulki na tym upale ususzone ,a jak dostają wody to znów w nadmiarze .ZGROZA .Żeby to chociaż poprzeceniali te biedactwa ,ale nie ceny z kosmosu ,a jakość tragiczna .Wybrałam 4 bylinki ,bo te akurat były w miarę w dobrym stanie .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Naradkę przywiozłam z targów. Ale kolor na fotce chyba podkręcili, znam tylko w jasnym różu...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Co otworzę stronkę to nowe nabytki.
Jolcia będziesz miała botanika niedługo u siebie a my będziemy przychodzić się dokształacać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

jeśli kiedyś była byś w sycowie to mogli byśmy się zgadać i przekazał bym Ci w sycowie roślinki- jak bym np w tym samym czasie jechał na wieś lub z niej wracał ... :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękne zakupy :D
Jolu, a jak rosnie macierzanka? Okrywowo?
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jolu w tych samych sklepach robiłyśmy zakupy, nawet kupiłyśmy taką samą naradkę.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ASIU ,wygląda na to ,że troszkę podbarwili tą naradkę .Na pewno kolor będzie dużo jaśniejszy .
GRAŻYNKO ,do botanika to mi jeszcze duuuuuuuuuuużo brakuje ,ale miło jest mieć wiele gatunków roślin i jeszcze znać ich nazwy .To wszystko dzięki temu forum . :wink:
KAROLU ,to jakoś się zgadamy ,jak pojedziesz w tamte strony daj znać .Mam w Sycowie rodzinę .
MONI ,nie znam macierzanki ,którą kupiłam ,jest zupełnie inna od swoich krewnych,ale myślę ,że rośnie podobnie .
OLU -BRICO jest w wielu miastach POLSKI i asortyment podobny ,więc nie ma się co dziwić ,że zakupy robimy podobne.Czy u ciebie roślinki też mają w takim kiepskim stanie . :?:
Na powitanie ,następne tulipany .
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”