Przepiękny okaz. Ja zawsze żałuję, że one tylko sezonowe są

Aniu masz rację szkoda że jest jednorocznaAnaka pisze:Bogusiu, tej Kobei należała się taka sesja![]()
Przepiękny okaz. Ja zawsze żałuję, że one tylko sezonowe są
Marylko nasze chryzantemy zimują w gruncie. W innych ogródkach widziałam takie same tylko białe . Na zimę są tylko przycinane . Koleżanka z pracy dostała w zeszłym roku gratis już po Wszystkich Świętych doniczkę chryzantem które nie zostały sprzedane i posadziła do ogrodu poobcinała gałązki i przykryła korą , w tym roku wyrosła jej piękna chryzantema .maryla-56_56 pisze:Śliczna kobea i chryzantemy, czy one zimują w gruncie (chryzantemy)?
Pozdrawiam.
Marylko w przyszłym roku sprawdzisz które będą ładniej kwitły te obcięte czy ten którego M nie chciał obciącmaryla-56_56 pisze:Jeszcze zapomniałam, hortensję obcięłam nad trzecim oczkiem i tez okryłam korzonki.
Oczywiście 2 krzaki, bo jeszcze nie kwitły. Jednego M nie chciał obciąć.
Marylko my tych większych nie okrywamy tylko te małe owijamy otuliną ale one jeszcze nie kwitły , tego małego możesz też owinąc otuliną bo chyba dopiero w tym roku go wsadzałaś .maryla-56_56 pisze:Witam.
Dzisiaj sprawdziłam hibiskusa - nasionka są, więc okryłam trochę korzonki torfem z trocinami
żeby nie zmarzł, on jest jeszcze mały![]()
Jeśli nie będzie już deszczy to na pewno uda się te nasionka zebrać.
Dorosłe hibiskusy ( tak ok.180 cm) to nie trzeba zabezpieczać?
Chyba, że przed królikami?
Pozdrawiam.