Zielony ogród w lesie.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

maria5
postaram się dziś zrobic fotki balkonowym Hostom - wczoraj świętowaliśmy urodziny mojego kochanie i nic mi się nie chciało zupełnie w domu robić...

Joanna
podzieliłabym się z Tobą chetnie ale większość z moich Host to posadzone w tym roku nowe sadzonki, prawda jest taka, że te na balkonie z jednego kłącza nawet po 5 odnóżek wychodzi a na działce nie koniecznie:) :)
może w przyszłym roku będziemy dzielić rośliny i obdarowywać potrzebujących :) :)

wiesz mam zrobioną listę tych, które mam razem z opisami itd..
i listę tych, które koniecznie jeszcze mi są potrzebne :) i ta sie wydłuża szybciej niż ta pierwsza... to już nałóg czy jeszcze nie ?
Tawułki mam dwie takie same i nawet w tym lesie ładnie rosną - kwitną, w zasadzie mam nadzieję, że bądą kwitnąć w kolorze różowym.. posadzone w ub roku więc młode jeszcze bardzo.
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Agawa pisze:Haniu niezła kolekcja jak 40 szt, moich chyba też zaledwie 5 :lol: , Ale już po roku widzę, że się rozrosły. A ogród skąpany jest w słońcu, cienia to muszę szukać... drzewka też niewysokie.
Hosty to również moje skryte marzenia, a zaczęło się od tej strony:
http://www.hostazahrada.sk/
cześć Lidziu
no właśnie w TV krzyczą o epidemii grypy a tu się nowa epidemia szerzy - maniaków hostowych..
u mnie zaczęło się o tego, że w moim ciemnym lesie chciałam coś posadzić fajnego i kupiłam kilka pierwszych odmian może 6 może 8..
to małe były sadzonki i rosły powolutku....
potem wyciełam kilka drzew w lesie i zrobiłam miejsce na następne rosliny... i zaczęło się.. wciąż mi mało..

moze powinniśmy jakiś wątek załozyć, a moze jest gdzie będzie można się wymieniać sadzonkami...
to nie głupi pomysł by był...
niektóre odmiany są naprawdę drogie...
milutkiego dnia..

aha Lidziu u mnie za oknem tylko tory kolejowe skąpane w słońcu lśnią (trasa W-wa - Berlin)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja to wymianę host zaproponuję, jak ich się trochę więcej dorobię :lol: Bo z pięcioma to zaszalec nie można.
Jak tak dalej przyjedzie to wszystkie drzewa wytniesz :;230
A ta trasa to mnie rozbawiła :D
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

No tak Lidziu
u mnie pod firmą tzn za oknem.. czas można liczyć jak w filmie "Pieniadze to nie wszystko"
Pamiętasz? - jak wino przy torach pili i na podstawie pociągów określali czas :)
u nas też tak mozna :)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Witam
cisza dzis na forum... chyba wszyscy obrali kierunek wypoczynkowy na dluższy nieco weekend
poniżej obiecane balkonowe Hosty

Obrazek Obrazek Obrazek

no i zakupione dziś pomidorki koktajlowe...
do uprawy balkonowej :)
Obrazek

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Haniu. Ogród w lesie… Humm, pomyślałam od razu, że to jak jezioro w oceanie i przyszło mi do głowy jezioro Hillier. Zobacz w internecie zdjęcie tego niezwykłego zjawiska http://cudaswiata.pl/australia/jezioro_hillier.html. U Ciebie podobnie jezioro ogrodu otoczone oceanem lasu. Oba światy konkurujące urodą. Bywałam u Ciebie już wiele razy. Trochę tak ukradkiem, bo nie zostawiając żadnego śladu swojej obecności. No a dziś mam problem z otwieraniem linków. Szczęśliwie zobaczyłam modrzew japoński – śliczny. Ogólnie rzecz ujmując to lubię drzewa i krzewy i bardzo lubię iglaki. Sama tych ostatnich nie mam, bo mój ogródek ma skromne wymiary, no to zaglądam do Ciebie. Pięknie tu i jestem pełna szacunku dla Twojej ogromnej pracy. Pozdrawiam serdecznie :D .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Hanna ,cisza tutaj bo problemy jakieś są na forum,ja dzisiaj cały dzień staram się tutaj zaglądać i większość prób kończyła się fiaskiem,ale może już naprawione,zobaczymy.
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

fela
bardzo Ci dziękuję za takie miłe słowa. Ja też lubie iglaki... kwitnące rośliny raczej w moim lesie mają niewielkie szanse, a iglaki w lesie dają sobie radę i są cały rok bardzo urokliwe.
do tego Hosty, które lubią cien, a u mnie mają go pod dostatkiem..
Skoro mówimy o jeziorach, pięknych na dodatek, to powiedz czy widziałaś jezioro Bled w Słowenii.. piękne miejsce w górach.. warto to zobaczyć..
A modrzew japoński też bardzo mi się podobał dlatego go kupiłam.. mam jeszcze kilka takich drzewek, które chcę ale to powolutku... sukcesywnie będę je kupować.
pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu życzę :)

tomku
nie miałam dziś czasu na forum zaglądać. Miałam dziś off day ale taka zaganiana byłam, że dwóch bąbelków się dorobiłam na nóżkach.

zielony ogród w lesie
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Hej, Haniu, to Ty masz w domu zodiakalnego Byka- pogratulować, chyba nie jesteś Panną?
Aż pójdę jutro policzyć swoje funkie- też mi się ich trochę uzbierało. Twoje balkonowe- cudowności!
Czy masz w lesie różaneczniki?
Pozdrawiam, nigella
Ines1977
100p
100p
Od: 3 mar 2009, o 21:52

Post »

HannaCS pisze:no i zakupione dziś pomidorki koktajlowe...
No wiesz! Kupowałaś sadzonki pomidorów? Wystarczyło do mnie podjechać i sobie wziąć... i zostawić co najwyżej jakiegoś "hosta wdzięczności" :;230
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

nigella pisze:Hej, Haniu, to Ty masz w domu zodiakalnego Byka- pogratulować, chyba nie jesteś Panną?
Aż pójdę jutro policzyć swoje funkie- też mi się ich trochę uzbierało. Twoje balkonowe- cudowności!
Czy masz w lesie różaneczniki?
witaj nigello
no byk z krwi i kości ja do panny mam daleko (ten znak tylko synek):) hehe ja jestem też rogata dusza... koziorożec jak się ptarzy..
czyżbyś horoskopy pisała??
na działce mam 3 rhododendrony ale w tym roku słab o będą kwitły. Jakoś na inne różaneczniki za sucho tam jest ...

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Ines1977 pisze:
HannaCS pisze:no i zakupione dziś pomidorki koktajlowe...
No wiesz! Kupowałaś sadzonki pomidorów? Wystarczyło do mnie podjechać i sobie wziąć... i zostawić co najwyżej jakiegoś "hosta wdzięczności" :;230
oj Aguś faktycznie pisałaś, że nasiałaś tego że hoho

;:1 ;:1

teraz tylko w czwartek na bazarek ożarowski i inkasuj po 1 pln za sztuke
a hostami sie podzielę na jesieni. Przypomnij mi o tym.. na bank sie rozrosną i będzie co dzielic..

zielony ogród w lesie
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

No, coś Ty takie hosty chcesz rozdawać??? Jeżeli różaneczniki nie bardzo u Ciebie chcą kwitnąć-postaw na hosty!
U siebie w lesie możesz uczynić z nich gwiazdy pierwsze! Mąż- byk? Lepiej nie mogłaś Kobieto trafić!!!
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Witajcie laski :) :)
Nigello - wróżka czy jak :)
mam prawie same duże gatunki Host jak mi się będą mnożyć to czemu mam się nie dzielić. Jeszcze mi las zarosną i na działkę nie wjadę :)
Ja mam taki durnowaty charakter, że dzielę sie wszystkim... nie zawsze w rodzinie to jest doceniane....
cóz.. taki life.

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witaj Hanna ,co słychać w weekend ,jak tam las i ogród,coś ostatnio nie można się tutaj wbić.pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”