Witam LIlu, Rodusik,Maniuśka, Ambo fajnie że jesteści
Aniu ten pierwszy to właśnie dziwaczek ostatnie zdjęcie to między innymi lwia paszcza niska bylinowa
pozdrawiam pa
młoda hortensja bukietowa no i floksik
Pestko Droga, wszystkie jesteśmy zaabsorbowane sadzeniem i przesadzaniem Na lilie jeszcze masz czas- najlepiej sadzić je na początku października.
Jak sobie radzisz z miechunką? U mnie strasznie się rozłazi, więc systematycznie wyrzucam na kompost.
wiam , ogrody są jeszcze piękne a będą jeszcze piękniejsze bo i liście zaczynają się przebarwiać .. U mnie miodunka nie chce rosnąc , znowu dokupiłam dwie doniczki i jedna mi uschła coć dbałam o nią jak i o pierwsza , ta ma jeszcze ładne liśtki ,może wreszcie zostanie w moim ogrodzie ,,dzisiaj na targu dokupiłam brakujące wrzosy pod topolę i spotkałam krwistą żurawkę ale ciekawe czy mnie nie oszukali ,bo tam jest wszystko co ci potrzeba tylko później okazuje się że o nie to .. dlaczego sadzisz hortensję w siatce ,, chyba że to osłona przed nornicam ,dokupiłam taką samą i białą bo nie miałam jesiennych hortensji .. u mnie dużo kwitnie dziwaczków ,ale jeszcze nie mają nasion , zbieram je i mam swoje .. a dalie mają dużo pąków , tez jeszcze długo będą kwitnąc .. piękny twój szarłat i fasolka a i floksów jescze dużo kwitnie , szkoda tylko że jesień tak szybko nadchodzi ..
Witajcie dziewczyny cieszę się że do mnie zaglądacie ja też staram się do was zaglądać
jeszcze dzisiaj jak nie będzie bardzo padać to pójdę sadzić cebulki tulipanów
razem z wnusią już pomaga obrywać łebki od kwiatów
Witajcie co u was słychać bo ja mam kłopoty z internetem
nie działał nie wiem jak długo teraz będzie działał ale próbuje się odezwać
pooglądać co u was nowego się dzieję
pozdrawiam
Witaj, Witaj,
ja np. nie mam kłopatów z internetem ale z czasem. Koniec lata, piękny koniec. Rodzinka sobie przypomina, że ma kogoś na wsi i przyjeźdzają odwiedzać. Miło jest, ale też już jestem tymi odwiedzinami zmęczona, tym bardziej, że większa część pracy spada na mnie. Do tego nakupiłam różnych cebulek lilii, tulipanów, itp. i w nadchodzącym tygodniu musze je posadzić do ziemi. . A tu się nie chce. Mam lenia do kwadratu. A pomocy znikąd.
Nara, pa, stasia
Adresy do moich wątków Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Oj Stasiu z kąd ja to znam ja też na działce robię sama w ogrodzie bo też nikt
nie chce pomóc chwilami ręce opadają i jeszcze bawię wnusię a i z nią chodzę na działkę
a dzisiaj właśnie sadziłam resztę tulipanów a niedługo trzeba będzie wykopywać dalie i skończy się sezon na częste chodzenie na działkę jak się ochłodzi to maluch nie będzie mógł być długo na działce a przy niej też dużo nie nie mogę narobić bo muszę nią się zajmować do zobaczenia wpadnę do ciebie na działkę
napisz jak będziesz rozdawać nasionka tych pomidorków pa
mysilałam że tylko u mnie nikt nie chce mi pomagać przy kwiatach ..dobrze chociaż że wyreczają mnie w koszeniu trawnika ale chyba tylko dlatego że mam astmę i szybko się męcze .. natomiast grzebanie w ziemi to moja domena ,bardzo lubie patrzeć jak zmienia się ogród i pięknie kwitnie ..do tego nie potrzeba siły , pomalutku wszystko sobie robię ..
to tylko częśc trawnika do koszenia , z górki jeszcze można kosić gożej pod górkę a jeszcze jest podwórko i druga część za płotem ,tam kosi kosą mąż , bo tam ryją krety i tez musi je rozgarniac ..
Droga Pestko!
Nasionka zbieram. Choć owoców było dużo, to wiele z nich wzięła jakaś zaraza. Chyba pozbieram jeszcze te zielone i wystawię na okno aby dojrzały i abym mogła rozdać choć po pare nasion. Ja mam 2 krzaczki, a było ich wiele, wiele więcej. Ale jaka radocha, jak ktoś je ogląda a potem ze ;:104 pytają czy mogą dostać nasionko(a).
Pestko, wyobrażam sobie jak ciężko upilnować maleństwo. Trzeba mieć oczy naokoło głowy.
Trzymaj się, pa, pa
Spokojnej nocy
Adresy do moich wątków Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
witaj Stasiu
dziękuje za to ze mnie rozumiesz ile pracy przy wnusi
mimo to daj mi znać jak będziesz wysyłać nasionka
ja wreszcie mogę wysłać kilka zdjęć
chcę pokazać mojego szkodnika małego
Witajcie kochani
już posadziłam resztę cebul jakie miałam posadzić
może jutro jeszcze trochę pielenia przed deszczami i chłodem który
ma do mnie zawitać już we wtorek pokażę co jeszcze wsadziłam/l][/URL]
dlaczego zaraz szkodnik ...mój wnusio ma prawie dwa latka i tez psoci ale to taki wiek że jeszcze nie wiedza co dobre a co złe .. a kwiatki bardzo lubi zrywac .. i to te najładniejsze ... długo trzeba tłumaczyc że nie wolno ..ale i tak lubi psocic ...
ale też udaje że pomaga babci szczególnie lubi podlewać kwiatki a później robic w nich błotko ..