Zapraszam do siebie-darla80

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Pięknie ci zakwitła ;:111
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Darlo śliczne te anielskie trąby, ile lat ma ten krzak? Zapach pewnie też niesamowity z takiej ilości kwiatów?
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ooops...znów problem z powiadomieniami-i to własnego wątku :roll:
Zapach totalnie niesamowity(wczoraj na griliku wszyscy się upajaliśmy :wink: ),choć każda ma ciut inny.Teraz rozkwitła mi jeszcze biała lub kremowa(ta ma zapach trochę przypominający wanilię :o ) ale nie chcę pisać która zanim druga z nich nie rozkwitnie(a już jej pęka pączek),gdy zobaczę oba kwiaty to będzie pewna informacja.
Pąki ma także różowa i w końcu :wink: zawiązała variegata :lol:
Ewuniu-miło mi,że znalazłaś chwilkę by do mnie zajrzeć.Moim hipkom też już powolutku usychają liście i czeka mnie pierwsze ich zimowanie.
Ciekawa też jestem jak tam Twoje daturki?
Aniu-żółta gdy się starzeje(kwiaty oczywiście) robi się bardziej złota,ma gdzieś ze 3 lata,ja mam ją dopiero od zeszłej wiosny,kiedy to mnie wzięło(daturomania) :twisted:
Rozkwitają mi również powojniki(choć niestety dwa odpadły z powodu zalania przez rynnę :cry: ).
Tak więc pod koniec tygodnia jakaś nowa sesja-Zapraszam :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokaż jak zakwitną powojniki lubię oglądać bo mam tylko dwa kwitnące i dwie sztuki które jeszcze nie kwitły a przecież mają takie ładne kolorki. Szkoda że nie mam kratek chętnie dokupiła bym kila może coś w zimie pomyślę jak będzie czas.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Datura imponujących rozmiarów . :shock:
dottie
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 10 wrz 2009, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Darla,
Twój ogródek jest prześliczny :) i tak jak Ty wyznaję zasadę : pelargonie bluszczolistne koniecznie na balkonie :D
A Toje fuksje są wprost zjawiskowe - po prostu uwielbiam te kwiaty
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Kochani-obiecane fotki z małym poślizgiem :oops: Po prostu mnie przewiało któregoś popołudnia przy pracach w ogrodzie(teraz taka zdradziecka pogoda-w dzień cieplutko w wieczory już chłodne) :roll:
Daturki(jeśli wysyłałam Komuś tę "albo...albo..." to była biała):biała(przypominająca zapachem wanilię) i kremowa(jak dla mnie to taki cytrynowy,choć nos nie pracuje tak jak powinien :wink: ) oraz wyczekane w końcu pączki variegatki:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Teraz aktualnie kwitnące powojniki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Na resztę muszę jeszcze trochę poczekać,choć JPII ma już mocno spuchnęte pączki :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podziwiam powojniki, bardzo fajne kolorki. Gdzie się podziewasz i co tam nowego posadziłaś?
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Ostatnio wciąż brakuje mi czasu :roll:
Sadzić to na dniach będę tulipany,gorzej w odwrotną stronę :? sporo kłączy do wykopania a szkoda bo jeszcze kwitną canny,dalie...pełno innych cebulek,które sadziłam na wiosnę a nie zimują :( ...idzie mróz-w przyszłym tygodniu to mają być już spore przymrozki i zimno w dzień :x Muszę pochować datury,fuksje...Dobrze chociaż,że wiatr się trochę uspokoił bo wiało niesamowicie :shock:
A co do zakupów.Dziś jeździliśmy z dziećmi do lekarzy do Białego i...oczywiście coś tam trzeba było kupić :lol: Znalazłam dwa fajne klony palmowe na wyprzedaży po 3 :!: złote :shock: :wink: Jednak nie będę ryzykować zimowania w gruncie,przesadzę do większych doniczek i do piwnicy a posadzę w ogrodzie dopiero na wiosnę.
Szkoda,że tak szybko w tym roku są przymrozki(ostanie noce były naprawdę zimne z lekkimi przy gruncie),pamiętam,że datury stały na podwórku jeszcze prawie do listopada,to samo z balkonowymi :roll: A początek listopada był bardzo ciepły...cóż trzeba się cieszyć jeszcze dwoma pięknymi,słonecznymi dniami,zakasać rękawy...i do roboty :wink:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Przyłapany kociak polujący na moje rybki :twisted:
Obrazek Obrazek

Ostatnie kilka dni to dziwna pogoda :roll: Dziś była niezła burza(aż zasięgu w komórce nie było),wczoraj w nocy 15 stopni :shock: z rana były tylko 2 a poprzenie ranki nawet z lekkimi przymrozkami.Normalnie jak w kwietniu :roll:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślałam że koty łapią rybki tylko w bajkach, o co tego biedaka posądzasz? :;230 Otoczenie oczka fajnie zarosło i w oczku też bujne życie. Pytałam w ogrodniczym o rośliny do oczek wodnych pani kazała zgłosić się bliżej wiosny.Podobno są w torebkach można samemu wysiać i jeszcze jest niespodzianka co zejdzie. Ostatnio kopiłam torebkę z rojnikami, rozetki na skalniak. Wysiałam do doniczki zaczynają kiełkować ciekawe jakie będą na opakowaniu wyglądają fajnie. Azalia zawiązała tyle pączków na drugi rok ale będziesz miała kolorowo? :P
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

No niestety Aniu-u mnie to nie bajka a rzeczywistość :roll: W ciągu dwóch lat łupem kotów stało się conajmniej 5 rybek(straciłam rachubę) :cry:
No i fotosik wciąż szwankuje :? Zdjęcia giganty wchodzą :(
A tam po rogach altany rosną Rhododendrony,azalia trochę dalej ale faktycznie pączków również ma sporo :wink:
Oczko jest zarośnięte azolą(mała pływająca paproć),sporo tego po prostu wyrzucam-tak się mnoży ale dzięki niej rybki są bezpieczniejsze :D Szkoda,że ona niestety nie zimuje :(
O takich nasionkach roślin wodnych nie słyszałam-faktycznie będziesz mieć niespodziankę :lol:
Awatar użytkownika
canner
100p
100p
Od: 10 paź 2009, o 15:56

Re: Zapraszam do siebie-darla80

Post »

Heh, dla mnie ten Ogród to bajka...
Kupię Aturi i Dzbanecznik - najlepiej nasiona, chociaż nie pogardzę sadzonką :)
Moje Roślinki Doniczkowe
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Re: Zapraszam do siebie-darla80

Post »

canner pisze:Heh, dla mnie ten Ogród to bajka...
Bardzo Ci dziękuję :oops: w imieniu Ogrodu oczywiście :lol:
Tak naprawdę "bajkę"(jeśli chodzi zapach) to mam teraz wieczorami na parterze,gdzie parę dni temu przeniosłam wszystkie datury,fuksje...tak na szybkiego z obawy przed załamaniem pogody,zrobię z nimi porządek a potem do piwnicy.
W sumie to bardziej martwię się o cebulki i kłącza pozostawione jeszcze w ziemi-w sumie to za bardzo mrozów nie ma a przyszły tydzień ma być znacznie lepszy jeśli chodzi o pogodę,więc któryś calutki dzień spędzę na zaległych porządkach w ogrodzie.

Chciałam wrzucić fotki -ale nie widzę fotosika :roll: Czy Ktoś wie jak to aktualnie zrobić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”