Edytko, może nie będzie tak źleEdytaB pisze:A ja z wiosną miałam się rozkręcić, zwłaszcza, ze potrzebowałam rad co do zakładania ogrodu

Ja mam zmartwienie, bo zależy mi na wstawianiu dużych zdjęc dobrej jakości

Edytko, może nie będzie tak źleEdytaB pisze:A ja z wiosną miałam się rozkręcić, zwłaszcza, ze potrzebowałam rad co do zakładania ogrodu
Aniu, ja wybrałam trudnieszą, bo z pewnością bardziej pracochłonną, metodę stworzenia środowiska roślinom, które bardzo chciałam miec w ogrodzie. Ty możesz, mając tak dużą powierzchnię ogrodu, dopasowac rośliny do warunków jakie u Ciebie występują. Jeśli się jednak nastawiasz na uprawę np. host, to trzeba pod każdą wybrac spory dół i wypełnic żyzną ziemią. Na dno dołu waro jest wsypac wiadro dobrze rozłożonego kompostu.kubanki pisze:Ellu, dzięki za odpowiedź. Czyli trzeba szykować kasę na nicienie i dobrą ziemięWydaje mi się, że rośliny na skalniaku są podjadane przez te paskudne pędraki. I na skarpie co gorsza, a tam nie będę już na pewno przekopywać ziemi.
Twoje niziutkie macierzanki są piękne. Jeśli kiedyś będziesz je ograniczać, to bardzo proszę o pamięć. Ja kupowałam wiosną sadzonki, ale mam same kępiaste i dość wysokie. Tylko od cioci z ogrodu jedną taką małą mi się udało zdobyć.
Mąż zrobi mi rozpoznanie, gdzie wstawiać zdjęcia i jak będę wiedziała to dam znać.
Witaj Iguś, możesz je już posadzic, ale musisz im zapewnic dośc wysoką temperaturę, chyba muszą miec minimum 16 stopni. W przeciwnym razie nie urosną (już wypróbowałm na sobieiga23 pisze:Wita Elu, ja swoje begonie też wsadziłam, miały takie pączki, że zrobiło mi się ich żal.
I bardzo proszę nie kusić liliowcami, bo czekam już na przesyłkę i limit na ten rok wyczerpany. Muszę jeszcze kupić sporo z listy - nie samymi liliowcami i hostami człowiek żyje.