Ćmówki z PESTKĄ@
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Agnieszko, z ust mi to wyjęłaś
Dusia, masz naprawdę dużo cudownych storczyków, o których z kolei inni marzą a nie mogą spotkać. Musisz mieć przecież jakieś marzenie do spełnienia, jakis cel poszukiwawczy, bo inaczej twoje życie by stało się nudne

Dusia, masz naprawdę dużo cudownych storczyków, o których z kolei inni marzą a nie mogą spotkać. Musisz mieć przecież jakieś marzenie do spełnienia, jakis cel poszukiwawczy, bo inaczej twoje życie by stało się nudne

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Musisz szukać, czasem można spotkać w najmniej oczekiwanym miejscu - widzialam takiego wczoraj w centrum ogrodniczym połączonym z kwiaciarnią, dwupędowy, z dużą ilością pąków i rozgałęzień za 45 zł 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
ale tu gdzie ja mieszkam bardzo ciężko o storczyki. są tylko kwiaciarnie, można tam spotkać ładne storczyki, ale zwykle takie, jakie już mam. takiego z mazami widziałam tylko raz, na wystawie kwiatów, ale niestety mi nie kupili. nie będę go mieć. jestem pesymistką i zawsze z góry zakładam, że się nie uda, bo nie zamierzam oszukiwać samej siebie. nie mam możliwości pojechac do żadnego sklepu z dużą ilością storczyków, bo wszystkie są za daleko.
A może dostaniesz takiego na urodziny????Nieraz życie płata nam figle.Ja sie w takim zakochałam oglądając fotki forumowe,jak na zlość nie było takiego nigdzie,a jak sie teraz trafiły to mogłam miec kilka.Tak samo jest z phalkiem arlekinem czerwono-biały w ciapy.Nie posiadam go jeszcze u siebie ,ale widze je często w kwiaciarniach i na allegro.Z drugiej strony NIE MOŻEMY MIEĆ WSZYSTKIEGObo sie po prostu nie da.Mi osobiście marzą sie vandy i cattleje .ale nie mam miejsca.Zaczyna sie robic tloczno u mnie na parapetach.Powiem szczerze ,ze chwilami sama jestem zla na siebie ,ze ulegam ciągłym pokusom.Nie zawsze taki busz na parapecie bywa ładny.Jeden storczyk w pieknej donicy ma swój urok i bardzo przyciąga wzrok.
- Storczykowa
ja też ciągle ulegam pokusom i nie potrafię oprzeć się storczykom. a tego Phal. z mazami też raczej nie dostanę, nawet na urodziny, bo wtedy nie ma żadnych wystaw. a tobie się marzy biały Phalaenopsis w bordowe ciapy, o którym ja czasem piszę ever spring?PESTKA@ pisze:A może dostaniesz takiego na urodziny????Nieraz życie płata nam figle.Ja się w takim zakochałam oglądając fotki forumowe,jak na zlość nie było takiego nigdzie,a jak się teraz trafiły to mogłam miec kilka.Tak samo jest z phalkiem arlekinem czerwono-biały w ciapy.Nie posiadam go jeszcze u siebie ,ale widzę je często w kwiaciarniach i na allegro.Z drugiej strony NIE MOŻEMY MIEĆ WSZYSTKIEGObo się po prostu nie da.Mi osobiście marzą się vandy i cattleje .ale nie mam miejsca.Zaczyna się robic tloczno u mnie na parapetach.Powiem szczerze ,ze chwilami sama jestem zla na siebie ,ze ulegam ciągłym pokusom.Nie zawsze taki busz na parapecie bywa ładny.Jeden storczyk w pieknej donicy ma swój urok i bardzo przyciąga wzrok.
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
PESTKA@ pisze:A może dostaniesz takiego na urodziny????Nieraz życie płata nam figle.Ja się w takim zakochałam oglądając fotki forumowe,jak na zlość nie było takiego nigdzie,a jak się teraz trafiły to mogłam miec kilka.Tak samo jest z phalkiem arlekinem czerwono-biały w ciapy.Nie posiadam go jeszcze u siebie ,ale widzę je często w kwiaciarniach i na allegro.Z drugiej strony NIE MOŻEMY MIEĆ WSZYSTKIEGObo się po prostu nie da.Mi osobiście marzą się vandy i cattleje .ale nie mam miejsca.Zaczyna się robic tloczno u mnie na parapetach.Powiem szczerze ,ze chwilami sama jestem zla na siebie ,ze ulegam ciągłym pokusom.Nie zawsze taki busz na parapecie bywa ładny.Jeden storczyk w pieknej donicy ma swój urok i bardzo przyciąga wzrok.
Zgadzam się z Tobą

MAMBO Określilas to dokładnie tak jak ja to czuje.Chwilami mam nerwa,ze zrobilam przyslowiowy,,śmietnik,,na parapetach.Chciala bym zmienić wystroj na parapetach ,ale sie nie da z powodu doniczek.W tym roku nawet nie mam gdzie postawić przyslowiowych,,schodów do nieba,, na święta,i raczej okien nie przystroje ,bo już nie ma jak
Kiedy na moim oknie gościł jeden storczyk w pieknej złotej misie,a obok strały w zlotym kamionkowym wazonie strusie piórka i takie tam.....zamarzyło mi sie miec okno pelne kolorowych storczyków...teraz zaczyna byc na odwrót.Chyba zaczyna mi brakowac światła w oknach i przestrzeni wizualnej...

To jest odzwierciedlenie powiedzenia....NIE SZTUKA ZŁAPAĆ KROLICZKA,ALE GO GONIĆ I MIEC Z TEGO RADOŚĆMamba pisze:PESTKA@ pisze:A może dostaniesz takiego na urodziny????Nieraz życie płata nam figle.Ja się w takim zakochałam oglądając fotki forumowe,jak na zlość nie było takiego nigdzie,a jak się teraz trafiły to mogłam miec kilka.Tak samo jest z phalkiem arlekinem czerwono-biały w ciapy.Nie posiadam go jeszcze u siebie ,ale widzę je często w kwiaciarniach i na allegro.Z drugiej strony NIE MOŻEMY MIEĆ WSZYSTKIEGObo się po prostu nie da.Mi osobiście marzą się vandy i cattleje .ale nie mam miejsca.Zaczyna się robic tloczno u mnie na parapetach.Powiem szczerze ,ze chwilami sama jestem zla na siebie ,ze ulegam ciągłym pokusom.Nie zawsze taki busz na parapecie bywa ładny.Jeden storczyk w pieknej donicy ma swój urok i bardzo przyciąga wzrok.
Zgadzam się z TobąTez jestem czasem zła na siebie i też podoba mi się, gdy u kogoś na parapecie widzę jeden okazały kwiat. Ma to swój urok. Bywa też, że miewam chęć zacząć od nowa gromadzić storczyki, żeby móc na nie "polować" i cieszyć się z nowych nabytków
Oczywiście nie chciałabym stracić tego co już mam, a takie uczucia wynikają z braku miejsca na nowe kwiatki.