Moje kaktusiki i sukulenty - katrina26
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kaktusiki i sukulenty
Tak, dociera do nich słonko jak już powoli chyli się ku zachodowi, tak od 16:30 do samego zachodu słońca. Tam niżej stoją małe sukulenty.
- nolina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Jednak i tak półeczka i osłonka z tyłu super
.Musze cos też pomyślec,bo najgorzej jak pada mocny deszcz .Co prawda deszcz jeszcze mi nie zalał ,ale jest to uciążliwe.
Folia na wietrze podczas rozkładanie fruwa na wszystkie strony.

Folia na wietrze podczas rozkładanie fruwa na wszystkie strony.
- katrina26
- 1000p
Cieszę się że się podoba, zrobiło się trochę więcej miejsca nie wiem tylko czy roślinom się spodoba
Nad folią muszę popracować 

- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kilka chwil słonka i to jeszcze późnym popołudniem to zły pomysł. To najgorsza pora na słonko i zdecydowanie za mało. Myślę, że słońca nie powinno być mniej niż 6-8 godzin w ciągu dnia (w czasie przesilenia letniego) i zdecydowanie jest lepiej gdy słonko pada na roślinki z rana a nie po południu a najlepiej gdy kaktusy mogą się nim cieszyć cały dzień.katrina26 pisze:Tak, dociera do nich słonko jak już powoli chyli się ku zachodowi, tak od 16:30 do samego zachodu słońca. Tam niżej stoją małe sukulenty.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Hehe, już myślałem, że ta decha służy za osłonkę przed deszczemkatrina26 pisze:Balkon to racja do kitu jest, tak mały że szok, a co do osłonki tośmy się dogadały, osłonki nie pokazałam, chyba że liczyć to co za kaktusami jestZa osłonę służy mi folia zwijana w czasie pogody

Minimalnie 6-8h słońca? Uff to mieszczę się jako tako w normie xD Mam od 13-14 do wieczora. Szczególnie dzisiaj go miały dużo bo w końcu przesilenie letnie mamy

- katrina26
- 1000p
Niestety nie mogę im więcej słońca zapewnić takie warunki mam a nie inne. Najwyżej sukulenty przeniosę na wschodnie okno. Mam nadzieję że już w przyszłym roku będą się mogły cieszyć południowym balkonemblabla pisze:Kilka chwil słonka i to jeszcze późnym popołudniem to zły pomysł. To najgorsza pora na słonko i zdecydowanie za mało. Myślę, że słońca nie powinno być mniej niż 6-8 godzin w ciągu dnia (w czasie przesilenia letniego) i zdecydowanie jest lepiej gdy słonko pada na roślinki z rana a nie po południu a najlepiej gdy kaktusy mogą się nim cieszyć cały dzień.katrina26 pisze:Tak, dociera do nich słonko jak już powoli chyli się ku zachodowi, tak od 16:30 do samego zachodu słońca. Tam niżej stoją małe sukulenty.

No do tej dechy folia jest przymocowana i zwijana jak jest pogodaArtur89 pisze:Hehe, już myślałem, że ta decha służy za osłonkę przed deszczemkatrina26 pisze:Balkon to racja do kitu jest, tak mały że szok, a co do osłonki tośmy się dogadały, osłonki nie pokazałam, chyba że liczyć to co za kaktusami jestZa osłonę służy mi folia zwijana w czasie pogody
Zeby założyć osłonkę z foli przydałoby się najpierw zmontować jakiś szkielet do, którego można by było ją przytwierdzić.
Minimalnie 6-8h słońca? Uff to mieszczę się jako tako w normie xD Mam od 13-14 do wieczora. Szczególnie dzisiaj go miały dużo bo w końcu przesilenie letnie mamy

- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Ja tez się mieszcze w tym czasie .Też mam zachodni balkon i dwa okna wschodnie .Uznałam jednak ,że balkon będzie lepszy bo wyjdą na powietrze.
-
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ehhh dawno mnie tu nie było...
Przyznam, że ładnych, nowych okazów się dorobiłaś! Biedronkowe zakupy udane i pewnie nie tak bradzo kosztowne na jakie wyglądają
. Tym bardziej cieszy! A balkon - hehe, ładnie urządzony! I do tego jeszcze co nieco się tam pomieści 
Pozdrawiam

Przyznam, że ładnych, nowych okazów się dorobiłaś! Biedronkowe zakupy udane i pewnie nie tak bradzo kosztowne na jakie wyglądają

Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ania.
Też miałem półeczki robić, ale nie wyszło :p
Co do nasłonecznienia, ja mam na jednej ścianie balkonu od samiutkiego wschodu do ok południa, a na drugiej od ok 9 do ok 15. Z tym, że koszyczek wędruje jak jest naprawdę pogodnie i wówczas ma słońce od wschodu do popołudnia, takie małe oszustwo
Co do nasłonecznienia, ja mam na jednej ścianie balkonu od samiutkiego wschodu do ok południa, a na drugiej od ok 9 do ok 15. Z tym, że koszyczek wędruje jak jest naprawdę pogodnie i wówczas ma słońce od wschodu do popołudnia, takie małe oszustwo

- katrina26
- 1000p
Oj na balkonie już nic się nie zmieściana777 pisze:Ehhh dawno mnie tu nie było...![]()
Przyznam, że ładnych, nowych okazów się dorobiłaś! Biedronkowe zakupy udane i pewnie nie tak bradzo kosztowne na jakie wyglądają. Tym bardziej cieszy! A balkon - hehe, ładnie urządzony! I do tego jeszcze co nieco się tam pomieści
Pozdrawiam

Dziękuję za pochwały dla zielonych. Aniu kiedy ty założysz swój wątek z sukulentami? chętnie bym obejrzała

Dobrze Ci z tym słonkiemJakub_ pisze:Też miałem półeczki robić, ale nie wyszło :p

-
- 200p
Eh no, przyznam, że na początku (kiedy to się rejestrowałam na forum) to miałam w planach założenie i własnego wątku. Niestety jak zaczęłam czytać i oglądać dorobki innych to uznałam, że ja ze swoimi 10 sztukami nie mam co się wychylać. Nie dość że mało, małe, pospolite to jeszcze zabiedzone (zimowanie nieco marne efekty dało)...
Może kiedy dorobię się czegoś godnego uwagi ośmielę się z upublicznieniem i zaśmieceniem forum
.
Ale dziękuje za zainteresowanie
.
Co do Twojego balkonu... hmm no jakby doniczki troszkę bardziej do siebie poprzytulać to jestem pewna, że coś się jeszcze pomieści
.
Może kiedy dorobię się czegoś godnego uwagi ośmielę się z upublicznieniem i zaśmieceniem forum

Ale dziękuje za zainteresowanie

Co do Twojego balkonu... hmm no jakby doniczki troszkę bardziej do siebie poprzytulać to jestem pewna, że coś się jeszcze pomieści

Pozdrawiam, Ania.
- katrina26
- 1000p
Aniu mam nadzieję że się ośmielisz pokazać co tam chowasz, ja nie wierzę że nic ciekawego
Masz rację coś jeszcze dało by się upchnąć, ale ja mym już się nie zmieściła z praniem 

- eba
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Kaktusy na balkonie to świetna sprawa. Ja swoje też wystawiałam, o ile tylko wytrzymywały ostre, zachodnie słońce i wietrzny, nieosłonięty balkon. Za to zawsze miałam problem jesienią, bo latem kolekcja jakoś dziwnie rosła i "puchła"
i ciężko było z pwrotem upchać to na parapety.
Ana777, chętnie obejrzymy Twój zbiór. Każdy przecież zaczynał od kilku roślin
.

Ana777, chętnie obejrzymy Twój zbiór. Każdy przecież zaczynał od kilku roślin

-
- 200p
Hehe dziękuję... Właśnie zostałam odpowiednio zmotywowana do tego. Choć wciąż uważam, że biedą będzie zalatywać... Ale prosić się przecież długo nie dameba pisze:Ana777, chętnie obejrzymy Twój zbiór. Każdy przecież zaczynał od kilku roślin.

Pozdrawiam, Ania.
- katrina26
- 1000p