Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

Martuś z Twojej mamy musi być ognista kobietka:) Ostatnio w twoim wątku widziałam jak leżała czerwona torebka na trawie :;230
Super,że jest taka wyjątkowa-bo na pewno jest prawda?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam,
Zajrzałam do poprzedniego wątku i obejrzałam wszystkie róże :)
Szukam informacji o róży Elfe, mam ją na oku. Ale wiem że przemarza, czy okrywanie choć trochę pomaga?
Pozdrawiam
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj jest bombowa i ognista :D ......aha ta torebka no to była jej, którą mi na razie pożyczyła na działkę :;230
jest wyjątkowa i ją bardzo podziwiam, że mimo tylu już operacji ciągle szaleje i wariuje mimo, że czasami widzę jak mocno cierpi ale się nie daje i walczy.....nic poważnego - kręgosłup ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu Elfe należy do bardzo wrażliwych róż.Szczerze Ci napiszę,że ja ją slabo okryłam zeszłej zimy i niestety mocno mi zmarzła.
Byłam prawie pewna,że nie przeżyła,ponieważ długo nie wypuszczała przyrostów.Zaczęłam ją nawozić i powolutku zaczęła wypuszczać oczka:) Elfe jest zjawiskowa,u mnie w chwili obecnej zdrowa jak rydz,Nic ją nie łapie,liście zdrowe,zielone.Wypuściła z miejsca szczepienia dużo przyrostów.

Justynko kolor czerwony to kolor bardzo energetyczny,witalny,dodaje Twojej mamie skrzydeł....i tak trzymać :uszy

Wstawię dziś kilka fotek....

Obrazek

Smagliczka-w przyszłym roku planuje kupić około 12 szt,różne kolory.Jest piękna,bezproblemowa....

Obrazek

Liliowiec sie ładnie rozrasta:)

Obrazek

Azalia japońska zaczęła się przebarwiać....

Obrazek

Nowy nabytek.....żurawka.......nn

Obrazek

Żurawka nn i rozchodnik-też nowe nabytki:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Różyczki jeszcze kwitną...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Ładne widoczki i bardzo ładne hortensje Widzę, że Twoja ogrodówka miała sporo kwiatków mimo tych majowych mrozów. Moje oszalały i dopiero teraz puszczają pączki
Paulina
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu różyczki jak zawsze bajka ;:138
Zakupy super, bardzo lubię żurawki i mogę je podziwiać wciąż od nowa ....uważam , ze na nie miejsce sie znajdzie w każdym ogrodzie 8-) :lol:
Smagliczka to śliczna delikatna roślinka.....no i ten bajeczny miodowy zapach....jak rośnie kilka w kępie to roznosi się na wszystkie strony :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko po majowych przymrozkach bałam się,że wszystkie hortensje przemarzną.Jednak one dały radę,za to wszystkie azalie bez wyjątku nie zakwitly.Płakać mi się chciało...przecież cały rok czekamy na widoczki,kolorowe kwiaty.

Agnieś witam u mnie:) Dziękuję za miłe słówka ;:108 Z żurawkami dopiero zaczynam.Tak naprawdę do niedawna nie zwracałam na nie uwagi.Kupiłam jedną,posadziłam w cienistym zakątku.Chadzając po innych ogrodach no nie da rady .....dokupiłam dwie.Stwierdziłam,że można tworzyć piękne,kolorowe plamy właśnie z żurawek.I te liście,które są niewątpliwą ich ozdobą.
Chciałabym jeszcze zainwestować w trawy,które pięknie można zestawiać ;:224
Czeka mnie remont naszego małego domku na działeczce,który jest murowany,ale wymaga odnowienia,ponieważ właściciel przed nami no lekko mówiąc nie dbał o niego....a szkoda,bo u góry mam tarasik...ach dużo kasy trzeba,żeby odnowić mój mały domeczek.
:uszy Ale powoli dam radę,nie wszystko od razu....cała kasa idzie w rośliny.. ;:223
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu pewnie, ze wszystko pomalutku i będzie zrobione :D Domek z tarasikiem na górze to coś wspaniałego. Zawsze jest gdzie pokawkować, czy odpocząć. A tarasik zadaszony :?:
U mnie z żurawkami podobnie się zaczęło.....wcześniej nie zwracałam na nie większej uwagi.....do czasu, aż kilka posadziłam .....gdy zobaczyłam jak wspaniale zdobią każdy zakątek ogrodu zakochałam się....i teraz wtykam w każdą najmniejszą dziurkę pomiędzy roślinkami 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś tarasik nie zadaszony niestety ;:224
Przez to forum poznałam wiele ciekawych odmian:)Dużo z nich chciałoby się mieć u siebie.
Działeczkę mamy dopiero trzeci rok także myślę,że z czasem będzie dużo lepiej. ;:65
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga,Ania to należę do Waszego klubu.Zurawki dopiero w tym roku dokupiłam a i dostałam od kochanych forumowiczek.
Wspaniale tworzą barwne plamy ale jednocześnie zasłaniają obramowanie rabatek,ktore ładniej wyglądają gdy są zasłonięte.
Obok w szkółce jest dość dużo odmian więc zawsze mogę sobie coś dokupić.
Aniu a widoczki piękne.(smagliczką mnie zaraziłaś-zapisuję)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nigdy na myśl mi nie przyszło,by kupić żurawkę.Myślałam,a tam ....czym te dziewczyny się zachwycają? Liśćmi? ;:224
Dopiero,kiedy pierwsza znalazła się u mnie w ogródku zauważyłam,że w kąciku,w którym było ponuro zaczęły pojawiać się kolorki...
Nie mówię,że będę je kolekcjonowała tak jak agnieszka 72 :uszy ,ale kilka chętnie posadzę...teraz mam ich 5 hihh
Smagliczkę koniecznie posadź.Tak jak widać na fotce wspaniale okala kamienie i obrzeża.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit , przybiegłam się przywitać :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maju:) Znalazłaś mnie :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :D kolejny raz się witam w tym wątku. Przejrzałam cały, wiesz co nie wiem jak Ty to robisz, żeby schować taki uroczy ogród a w nim róże, dale, lilie, orliki, clematisy, zawilec biały, goździki i inne bylinki, których nawet nie znam.
Ja myślałam, że Ty masz tylko wątek różany. Jeszcze dodam w tym wątku pokazujesz przepiękne zdjęcia różyczek, których nie było w wątku różanym, oj nie ładnie :;230 .
Zauroczyłaś mnie tym co zrobiłaś w ogrodzie od pierwszego zdjęcia, które pokazałaś w 2008 roku.
Masz piękny zakątek, chyba na skraju lasu?
;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko dziękuję za miłe słowa:)
Moja działeczka znajduje się na skraju lasu.Cały dzień słychać chóralne śpiewy ptaków.Można odpocząć od zgiełku miasta,zrelaksować się,
pozbierać myśli,po prostu cieszyć się życiem ;:108
Oprócz róż,które kocham posiadam wiele innych roślin,które w moim wątku zakątku przedstawiam.
Ciągle się uczę,mój maly ogrodek wymaga jeszcze wielu ulepszeń,przemian,ale wszystko w swoim czasie.
Wiem,że uda mi się stworzyć kawałek urokliwego miejsca.Maju tu pokazuję inne fotki róż,aby się nie powtarzać:)

Wczoraj byłam na targach ogrodniczych.Było sporo roślinek,szukałam jeżówek i znalazłam.W wątku o jeżowkach wstawiłam fotkę do identyfikacji i prawdopodobnie to "Coconut Lime". Jeśli to naprawdę ona to bardzo się cieszę,bo strasznie chciałam ją mieć ;:224
Dokupiłam jeszcze trawę Miskant Chiński w paski :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tworzę kącik żurawkowy :uszy

Obrazek

Tiramisu

Obrazek

Regina

Obrazek

Rozchodnik...

Obrazek

Hortensja Limelight cudownie się przebarwia....z cytrynowego koloru w róż...gra kolorów niesamowita ;:108

Obrazek

W kolejce czekają do posadzenia czarne tulipany z Biedronki i wczorajsze 2 cebule Marii Kaczyńskiej oraz 2 Jana Pawła II

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”