Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Aniu szkoda dalii, przymrozek ściął ich piękno.Ciekawe, czy u mnie to samo.Dopiero w sobotę jak pojadę to się przekonam.Nie mogę napatrzeć się na Twoje zdjęcia.Ustawiasz lustrzankę na automat cz robisz na manualnych ustawieniach?
Dynie, warzywa, wszystko u Ciebie przyciąga mój wzrok ;:333 Ta dalia ognista co to za odmiana?
Może na wiosnę uśmiechnę się do Ciebie o kawałek karpy? ;:oj

Pozdrawiam miło :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu i u mnie już po wszystkim dalie wykopane, hortensje zbrązowiały, bo już druga noc i poranek mroźna.
Najpierw za pamięci chcę zapytać co to za roślina https://www.fotosik.pl/zdjecie/a31e4e5d089d6a24 .
A teraz wyrażę słowa zachwytu nad plonami nad ich obfitością i różnorodnością ;:63
Moje dyńki musiały też już do domu, bo dwie przez przypadek zostały i mają skórkę przemrożoną. Wszystko powoli wchodzi do domu i drzwi coraz częściej zamykamy...bo zimno!
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zachęciłaś mnie swoją fotorelacją z ogrodu ;:138 do udania się do mojego ogródka..Czekam na ocieplenie i około południa pomkniemy! ;:71
Szkoda, że te przymrozki już nam przymroziły .. ;:145
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I wczoraj i dzisiaj były przymrozki, ech.. ;:222
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aniu77 niestety dalie zostały ściete. Jeszcze w czorak nawet ładnie wyglądały oszronione..dzisiaj już oklapły i marne widoczki..
Obrazek
Ale jeszcze kilka ładnych zdjęć mam z niedzieli.To będzie na potem co pokazać. :)
A zdjęcia robię rożnie i na automacie i na na manualnych ustawieniach .
a ta ognista dalia to Bodacious.To nowa dalia w tym roku kupiona u P.Stanisława Lipienia.Inne zamawiałam kolory, inne dostałam. :evil: Marne małe pojedyncze bulwki.Az się sama zdziwiłam,że ładnie niektóre wyrosły i kwitły.Ale jakie bulwy mają ,sama nie wiem.Mam nadzieję ,że przybyło bulw. Chociaż trochę się rozrosły :wink:
Maska-Marysiu I u mnie po daliach.Ećh szkoda.Zawsze za szybko, za wrześnie.a tak ładnie jeszcze kwitły..i tyle pąków miały..Ale cóż,, taki mamy klimat. :roll:
Ta roślinka to Diamond Star dostałam kilka szczepek od daysy ;:196 .
Według jej rad przyciełam ją i kwiatki poszły do flakoniku.A łodyżki do doniczki z ziemią i do domku.
Plony w tym roku udane.Pomimo suchego lata i podlewania.Ale warzywka dostały nowe, lepsze i większe miejsce .
I wyszło to im na dobre.Co mnie bardzo, bardzo cieszy i oczywiście zachęca do sadzenia, siania następnych warzywek na drugi rok.
I dużo dyn zabrałam do domu.Niestety trzeba już palić w kominku.Tak zimno,ale jeszcze mam być ciepło ...ponoć. :wink: .
marpa-Maryniu To fajnie,że cię zaraziłam..na pewno zrobisz wspaniałe zdjęcia.
O tak bardzo szkoda, że te przymrozki przymroziły trochę roślin, kwiatuszków. :(

Przemijanie to rzecz niby naturalna., cykliczna .Ech,, ale tak trudno zaakceptować tą zimną jesień , te przymrozki , te padające rośliny, te opadające liście ,,, itp..
I kolejny sezon nam zleciał znów za szybko i znów nie wiadomo kiedy. ;:153
Było w niedzielę..
Obrazek
Obrazek
Jest dzisiaj
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Było 2 dni temu
Obrazek
Jest
Obrazek
Jeszcze w niedzielę kwitły 2 liliowce..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a dziś
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, pędzisz z wątkiem, że nadążyć nie mogę ;:65 :wink: Dopiero zauważyłam, że otworzyłaś nowy. No, dawno nie zaglądałam na forum, bo czasu i weny brakowało...
Twój ogród pomimo przymrozków nadal kolorowy i jak zawsze piękny. Podziwiam warzywnik, zbiory, no i własne ziemniaczki ;:215
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu szkoda dalii, bo tak pięknie kwitły, u mnie dużo gorzej wyglądają wszystkie czarne.
Zapowiadali przymrozki na dwa dni, obyśmy mieli na pewien czas spokój. Czas zakasać rękawy i sprzątać rabatki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu przepiękne Twoje dalie, szkoda, że już je ściął przymrozek, a widzę, że był spory, mogły jeszcze kwitnąć, ale co zrobić, taki czas. Ozdoby Twoje cudne, lubię spacerować po Twoim ogrodzie ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj nawet nie zajrzałam do ogródka ,ale z pewnością wygląda jak u Ciebie wszystko pomarznięte bo dzisiaj też przymroziło nocą .Jutro rano zajrzę, bo po południu zaczął padać deszcz jakby mrozu było mało, który zniszczył cudnie kwitnące dalie ;:222 Pozostaną nam tylko wspomnienia udanego sezonu po mimo wszystko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko350 Miło mi,że zajrzałaś do mnie.
Warzywnik w tym roku dostał nowe i większe miejsce i to warzywkom służy.
A i my się cieszymy bo różnych warzywek mamy więcej. ;:173
Ja wole temperaturę na plusie.Bynajmniej teraz i w październiku.
Ale cóż, stało się przyszedł wczoraj i dziś przymrozek i narozrabiał.. namalował na ros linach i niektóre tych malowań nie wytrzymały. Inne kolory zmieniły.A raczej w burości weszły. A inne spokojnie , normalnie już wygladaja .
Ogród ogólnie nawet dobrze rośnie.Tylko z różami ciągle się zmagam i problemy nadal mam.Czarna plamistość je zżarła.I krzaczków duzych nie budowały.Czyli ciągle coś jeszcze nie tak z nimi robię. :twisted:

korzo_m-Dorotko , Iwonko0042 Cieszę się,że zaglądacie do mnie, do mojego ogrodu i dziękuję za miłe słowa ;:196
Ja myślałam,że nas te przymrozki ominą.Ale one uparte były i nie ominęły :evil:
Były i naszkodziły.Najbardziej szkoda mi dali, bo tak pięknie, obficie jeszcze kwitły i tak dużo pąków jeszcze miały.a tu zostało czarne nic. :(
Ja trochę też dzisiaj posprzątałam tych czarnych badylków.
O tak ładnie wygadało rano..ale później już nie.

Poranny ogród
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu ale przymrozek pomalował Ci ogród ; :shock: ! Pięknie pokazane rośliny w oszronionym cukrze ;:138 ;:215
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa-Maryniu Dziękuję. ;:196 Ano upudrował ten przymrozek i zarudziały nam roślinki.
Zaraz liście z drzew polecą.Bo zawsze jest tak po przymrozkach i będzie goło i buro.. :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Silne przymrozki musiały być u Ciebie.Wszystko oszronione.Widok nawet ładny na tą biel. :wink:
Moje dalie też zmroziło więc wczoraj wykopałam.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Pięknie wyglądają roślinki pokryte szronem, zupełnie inny ogród, szkoda tylko, że przymrozek przyszedł tak szybko, masz tyle jeszcze kwitnących dalii.
Aniu z wielka przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia, jak zawsze z resztą, ale to zdjęcie jest r e w e l a c y j n e ;:oj

https://images90.fotosik.pl/262/c32ce67a198505bf.jpg

Chwilkę mi zajęło, zanim zrozumiałam co widzę ;:224 , fantastyczne ;:215 Masz talent i dobre oko ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu i mnie tak jak poprzedniczkę zaintrygowało to zdjęcie https://images90.fotosik.pl/262/c32ce67a198505bf.jpg cudnie uchwyciłaś naturę ;:215 i ja musiałam podumać co widzę :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niedzielne dalijki, tylko wspomnienie.
A mogły jeszcze kwitnąc.Wszak teraz są jeszcze ciepłe dni i noce.Nawet przed chwilą wychodziłam na dwór,,
,musiałam m deko oddech złapać, bo w kuchni gorąco, wekuję buraczki malutkie w occie i ostrą paprykę z cebulą i pieczarkami. A na całkiem przyjemnie..Ech te psikuśne przymrozki ;:133
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Już zaraz odpowiem :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”