I wczoraj i dzisiaj były przymrozki, ech..
Aniu77 niestety dalie zostały ściete. Jeszcze w czorak nawet ładnie wyglądały oszronione..dzisiaj już oklapły i marne widoczki..

Ale jeszcze kilka ładnych zdjęć mam z niedzieli.To będzie na potem co pokazać.
A zdjęcia robię rożnie i na automacie i na na manualnych ustawieniach .
a ta ognista dalia to Bodacious.To nowa dalia w tym roku kupiona u P.Stanisława Lipienia.Inne zamawiałam kolory, inne dostałam.

Marne małe pojedyncze bulwki.Az się sama zdziwiłam,że ładnie niektóre wyrosły i kwitły.Ale jakie bulwy mają ,sama nie wiem.Mam nadzieję ,że przybyło bulw. Chociaż trochę się rozrosły
Maska-Marysiu I u mnie po daliach.Ećh szkoda.Zawsze za szybko, za wrześnie.a tak ładnie jeszcze kwitły..i tyle pąków miały..Ale cóż,, taki mamy klimat.
Ta roślinka to Diamond Star dostałam kilka szczepek od daysy

.
Według jej rad przyciełam ją i kwiatki poszły do flakoniku.A łodyżki do doniczki z ziemią i do domku.
Plony w tym roku udane.Pomimo suchego lata i podlewania.Ale warzywka dostały nowe, lepsze i większe miejsce .
I wyszło to im na dobre.Co mnie bardzo, bardzo cieszy i oczywiście zachęca do sadzenia, siania następnych warzywek na drugi rok.
I dużo dyn zabrałam do domu.Niestety trzeba już palić w kominku.Tak zimno,ale jeszcze mam być ciepło ...ponoć.

.
marpa-Maryniu To fajnie,że cię zaraziłam..na pewno zrobisz wspaniałe zdjęcia.
O tak bardzo szkoda, że te przymrozki przymroziły trochę roślin, kwiatuszków.
Przemijanie to rzecz niby naturalna., cykliczna .Ech,, ale tak trudno zaakceptować tą zimną jesień , te przymrozki , te padające rośliny, te opadające liście ,,, itp..
I kolejny sezon nam zleciał znów za szybko i znów nie wiadomo kiedy.
Było w niedzielę..

Jest dzisiaj

Było 2 dni temu

Jest

Jeszcze w niedzielę kwitły 2 liliowce..

a dziś