Super rośliny!!
Wszystkie godne pozazdroszczenia.
Ja nie zazdroszczę tylko dlatego że mam już te trichocereusy i to w większości kwitnące...
Co do TH Flying Saucer to dziwne dość jest dla mnie jest że miał pąki kwiatowe - u mnie KILKA razy większa roślina wciąż nie decyduje się na kwiaty. Widocznie Twoja bardziej chętna.
Ceny naprawdę są nieduże - standardowo na rynku trzeba za tej jakości i tej wielkości rośliny zapłacić dużo więcej. DUŻO więcej.
Może aby nie być gołosłownym przytoczę przykład jednej z aukcji eBay którą niedawno obserwowałem. Z hybrydę trichocereusa wielkości 11x4cm wygrywający zapłacił dokładnie 203 EURO co daje nam w przybliżeniu 965 złotych + oczywiście dochodzą jeszcze koszty przesyłki, też nie takie małe...
To przykład przyznam ekstremalny ale ŚREDNIA cena hybrydy trichocerusa u tego sprzedawcy to nie mniej niż 40-55 EURO za sztukę, absolutnie żadna nie jest tańsza a dużo droższych i to sporo droższych!
Tak, te rośliny chociaż piękne ale do tanich nie należą.
Ja za niektóre ze swoich roślin zapłaciłem nawet
kilka razy więcej niż Ty za te zakupione przez Ciebie - fakt, że za hybrydy nowe i przynajmniej teoretycznie bardziej obiecujące.
Dopisało Ci szczęście, ot i co!
Gratuluję nabytków i... czekam na fotki ich kwiatów!