Witaj Agar. Jak zwykle u Ciebie dużo rarytasów i ciekawostek
Kaktusowe kwiaty... Jak Ty to robisz, że Ci tak kwitną?
Zachorowałam przez Ciebie na epi... Tylko miejsca coraz mniej...
Ta roślinka na niebieskim tle to chyba jakaś peperomia
Witam :P Narine, cieszę się, że zaraziłam Cię sympatią do epiphyllum - są niewymagające, a pięknie kwitną - chociaż to prawda, że jak się rozrosną to trzeba albo poszerzyć pokoje albo poszukać nowego domku, dużo, dużooooooooo większego :P
To moje nowe sukulenty: pierwszy to senetio stapeliaeformis, a drugi wygląda trochę jak orbea variegata (ale to chyba jednak coś innego)
Agnieszko dawno do Ciebie nie zaglądałam i jestem pod ogromnym wrażeniem cudów jakie zobaczyłam wszystkie roślinki śliczne pięknie kwitną po prostu bajera
Takiej stapelii jeszcze nie widziałam
Musisz koniecznie cyknąć fotkę jak Ci zakwitnie :P
Moja teraz rozwinęła dwa pąki zaraz cyknę fotkę to sama zobaczysz :P
Adenium cudowne - kupiłaś czy ze szczepek wyhodowałaś?
Senetio też niczego sobie. Bardzo lubię zaglądać do Ciebie bo zawsze pokazujesz coś ciekawego, no a przede wszystkim sukulenty które tak mi się podobają
Witam :P
Effa, te adenium, które są na zdjęciu kupiłam (są to siewki, ale dość spore); kupiłam też kilka nasion i ...wzeszły :P Na razie są to maleństwa, ale mam nadzieję, że uda mi się utrzymać je przy życiu (zwłaszcza dlatego, że każdy ma mieć kwiatuszki w innym kolorze) Wspólnie z adenium rośnie coś, co chyba jest sukulentem, ale pojęcia nie mam, co to jest
Witam; też mi się wydaje, że to może być orbea variegata grzebieniasta, ale całkowitaj pewności niem mam. Dzisiaj pokażę Wam dalie-zwłaszcza biała jest cudna, ma ok. 25cm średnicy - w porównaniu z pozostałymi (ok.10-15cm) jest olbrzymką :P
Witam; nasionka adenium kupiłam na allegro. Dale są bardzo łatwe w uprawie - część z nich mam w korytkach na balkonie, a część na działce. Wszystkie lubią jasne miejsca i umiarkowane podlewanie :P Effa, biała dalia w rzeczywistości wygląda cudniej niż na foto - jest jak ogromny pompon, szkoda tylko że nie pachnie Nie wiem niestety, co to za odmiana, ale widziałam takie same u kogoś w ogródku i też były bardzoooo duże :P