Dom czy mieszkanie?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 mar 2015, o 08:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Dom czy mieszkanie?
Według mnie lepszym rozwiązaniem jest dom
Chociaż jeżeli ktoś jest sam, to lepiej raczej żyć w mieszkaniu (dobre rozwiązanie dla starszych osób). W ten sposób mamy chociaż minimalny kontakt z ludźmi. Najlepsze w domu jest jednak to, że możemy mieć taki ogród jaki nam się podoba!

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podpinam się pod ostatnie wypowiedzi.Póki będę miała siłę grzebać w ziemi i kosić duży ogród wolę mieszkać w domu,ale starość rewiduje pewne poczynania.Nawet działka do wyjścia z blokowego mieszkania to nie to.
Halina
- Szczurbobik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Od roku mieszkam w domu i mam swój kawałek ziemi pod lasem. Wcześniej mieszkałam w mieszkaniu w bloku. Mogę po tym czasie powiedzieć, że za żadne skarby nie wróciłabym do mieszkania. Jedyna "niedogodność" to odległość do sklepu, bo do takiego lepiej zaopatrzonego mam 7,5 km
Poza tym same plusy: czyste powietrze, cisza, spokój, bliskość przyrody. Oczywiście samochód a minimum rower to rzecz obowiązkowa.
Co innego sąsiedzi. Ludzie starsi, niezmotoryzowani, po latach spędzonych na wsi, chcą wrócić do komfortu mieszkania w mieście.
Innymi słowy; mieszkanie czy dom - na co się kto czuje i na co ma siły, ot co.

Co innego sąsiedzi. Ludzie starsi, niezmotoryzowani, po latach spędzonych na wsi, chcą wrócić do komfortu mieszkania w mieście.
Innymi słowy; mieszkanie czy dom - na co się kto czuje i na co ma siły, ot co.
Pozdrawiam Lucyna