Co rośnie u ciotki ?
a może nornice?u mnie zeżarły licie od szafirków i cebule białych krokusów 

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Ja stawiałam na ptaki. Jak widać było na jednym z poprzednich zdjęć cebule z kwiatami były wyciągnięte z ziemi. Ponieważ na działce jest jeszcze łyso i wszystko widać, dokładnie popatrzyłam i nigdzie nie ma dziur po nornicach. Ponieważ ziemia jest ciężka to każda dziura po nornicach jest dobrze widoczna gdyż sie nie zasypuje.Przyglądając się dzisiejszym fotkom myślę, że to mogą już być ślimaki. Szczególnie widać na szachownicach wygryzione dziury.Pokazuję dzisiaj kilka fotek jako dokument. Są to niestety złe zdjęcia bo było bardzo ciemno. Robiłam je tuż przed burzą. Chcę je pokazać, bo od ostatniej wizyty trochę się zmieniło.
1,2 - nowe kępy krokusów , których nie było kilka dni temu
3. wyszły pierwsze irysy
4. szachownice z wygryzionymi dziurami
5. rewelacja - pokazała sie jako pierwsza lilia orientalna, czyli jest nadzieja, że przetrzymały zimę ,zdjęcie jest bardzo słabe ale to od powiększenia - chciałam, żeby było widać, że to lilia
6. tulipany botaniczne mają coraz większe pąki
7. zakwitła pierwsza miodunka, pisałam wcześniej, ż nawet w szparach na betonie mają pąki.

1,2 - nowe kępy krokusów , których nie było kilka dni temu
3. wyszły pierwsze irysy
4. szachownice z wygryzionymi dziurami
5. rewelacja - pokazała sie jako pierwsza lilia orientalna, czyli jest nadzieja, że przetrzymały zimę ,zdjęcie jest bardzo słabe ale to od powiększenia - chciałam, żeby było widać, że to lilia
6. tulipany botaniczne mają coraz większe pąki
7. zakwitła pierwsza miodunka, pisałam wcześniej, ż nawet w szparach na betonie mają pąki.

- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
Tak wszystkie moje irysy zimują w ogrodzie. Do tej pory ich nie przykrywałam. Te akurat przykryłam sądząc, że będzie ciężka zima ale już dawno odkryłam. One były sadzone pod koniec października. Mam takie same w innym miejscu. Rosną tam już 5 lat . Nigdy nie były przykrywane i też zawsze kwitną.dorela pisze:,mam pytanie czy te irysy zimują w ogrodzie?

A właśnie że mam. Te u Ciebie to są kaczki z innej paczki. Dzisiaj też pływały ale nie zrobiłam fotek bo była straszna nawałnica i musiałam uważać żeby - mimo moich kilogramów - nie odfrunąć. Ledwo udało mi się zakotwiczyć pod najbliższą wiatą przystankową i do domu musiałam jechać metrem.iwo-1 pisze: Ale kaczek w kanałku na Żwirki i Wigóry to chyba już nie masz?
One do mnie przyleciały![]()

Miło mi, że odwiedziłaś mój busz i że Ci się podobało. Róża, którą pokazywałam ma piękne kwiaty i bardzo zdrowe liście. Akurat na tym zdjęciu nie jest ładna bo jeden kwiat juz przekwita a drugi jeszcze w pąku. Zapach ma taki , że tylko jeść te kwiaty. Będę się musiała nią zająć bo szkoda marnować takiej rosliny.A konfitura z płatków rózanych jest przepyszna. Wiem coś na ten temat bo będąc ostatnio w Bułgarii przywiozłam sobie trochę słoiczków z Doliny Róż. ;:54