Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jagusia111

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

Lucynko super, że idzie ku lepszemu. Powolutku wszystko się wyprostuje. Nic tak nie stawia na nogi jak ogródkowe zmęczenie i podziwianie efektów własnej pracy po całym dniu :D .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko - ja mam krótkie włosy i nie muszę ich układać, bo same się ułożyły i zawsze są tak samo uczesane. To nie ja włosami, to one mną rządzą. Są grube i sztywne, dlatego nie mogę im pozwolić urosnąć, bo nie dałabym sobie z nimi rady. Jest jednak pewna korzyść, mianowicie taka, że do fryzjera chodzę tylko na strzyżenie. Jak facet. ;:306
aha! Po zimie wiosna... Dobre pocieszenie. ;:138

Liduś - ojej, znowu ma padać? ;:219 A tak przyjemnie już się zaczęło robić....
U mnie to i maj, i czerwiec, i lipiec, i sierpień i wrzesień...Aż się boję wymienić nazwy kolejnego miesiąca, bo może dalej być jak było. ;:202
No właśnie, bardziej optymistycznie brzmi: "Czekamy na babie lato". ;:333 Niech się stanie! :tan

Soniu - ;:cm
Sama się dziwię, że mimo tego, iż tak mało uwagi i czasu poświęcałam w tym sezonie swoim roślinkom, one tak dobrze sobie radzą. ;:333
Oby pogoda nie spłatała figla, bo coś o deszczach przebąkują tu i tam. ;:218
Dziękuję i wzajemnie słonecznej niedzieli życzę. ;:196

Tereniu [tencia] - dziękuję kochana. ;:196
Wierzę, że u Ciebie też się wszystko dobrze skończy. Innej opcji być nie może. ;:185
To prawda, że trochę się zmęczysz. ;:108 Może nawet więcej niż trochę, ;:131 ale potem już tylko sama radość będzie gościła w Twoim domku. :tan
A dlaczego Ty nie napisałaś do mnie, że tak bardzo chciałaś mieć żółwika? Mój jest już tak rozrośnięty, że z miłą chęcią bym się podzieliła. ;:303
Spokojnych dni życzę Tobie i Twoim podopiecznym. ;:167 ;:196

Aguniu [jagusia] - dziękuję. ;:196
Ogrodowe prace to balsam nie tylko dla ciała, ale też dla duszy. Bardzo to lubię. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy Wszystkim i wspaniałej niedzieli.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko ... mroźny kasztan, aż sobie musiałam wygooglować ten kolor :)... Ładny spokojny ;:333 ... Ja większość życia miałam blond, a teraz mam naturalnie srebrne pasemka ;:306 ... Fryzjerka kiedyś powiedziała, że żaden fryzjer by mnie tak nie pomalował :;230 i tak już zostało (prawdę mówiąc to mi się nie chce, bo spod koloru zaraz siwizna wychodzi :oops: ) Wiesz teraz podglądam ketmie i hibiskusy jak kwitną. Zwracają moją uwagę nawet jak gdzieś pojadę... (ostatnio w Busku) Koteczka Twoja taka elegancka i ma słodką minkę w sam raz do głaskania ;:173 Niech to lepiej trwa i trwa, bez względu na pogodę i porę roku ... jesień też może być piękna ;:168 i ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Lucynko, Twoja kotka wpadła mi w oko. Śliczna jest. U nas właśnie Kolorowanka wydała na świat czy szaro-bure kociczki. :roll:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

A widzisz Lucynko nie pomyślałam,tak odwiedzam Wasze ogrody i tych chciejstw jest coraz więcej ;:223 ,ale małymi kroczkami i one może zagoszczą na mojej działeczce ;:224 .Jutro robię wywar z czosnku z przepisu od Ciebie ,muszę w końcu posadzić tulipanki,ale się nornice zdziwią.Pozdrawiam i dużo zdrówka :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, gazanie wspaniałe ale zaciekawiło mnie zdjęcie pod nimi, co to za kwiatuszki? Taki delikatny kolorek...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko fajnie ,że odpoczęliście ,a i jednocześnie pozytywnie się zmęczyłaś ,ale już masz działeczkę uporządkowaną .
A moja czeka zarosła mi strasznie ;:202
Działeczke masz śliczna jesień się ustabilizowała i oby tak dalej ;:3
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko Kochana coś mnie niemoc ogarnęła i nie mam chęci na komputer, u siebie jeszcze coś wyskrobię ale potem zamykam laptopa i idę spać! czy to jakieś przesilenie po lecie?
Nie mniej jednak obowiązek kazał dzisiaj przejść po ulubionych wątkach i cieszę się z tego co czytam ;:4
Wyniki lepsze, Ty na działce pełna chęci do pracy, zwierzątka przewietrzone ....czego chcieć więcej jedynie nie tak będzie na zawsze ;:168
Kwiatki to Ty masz takie śliczne! wszystkie jak leci! Hibiskusy kwitną (a ten mój to mu nagadaj ;:14 ) ja parę swoich przesadziłam do słońca to teraz ładnie kwitną. Do bylinowego straciłam serce!
Siałam gazanie i ładnie rosły, spore wsadziłam w maju, zakwitły dopiero w sierpniu ...jedna, a reszta w pączkach. I jakby je ktoś zaczarował ;:124 Kotę wygłaskaj a piesa też wyczochraj ode mnie ! Wam życzę dobrego wieczoru i równie miłego tygodnia jak koniec obecnego ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko ;:168 nawet nie masz pojęcia jak się cieszę razem z Wami ze wszystko wraca do normy i oby już tak zostało ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Jaki cudny koteczek! ;:167
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Dzisiaj pomimo pięknej pogody działeczki nie odwiedziłam, ponieważ młodzi zaprosili nas na niedzielny obiad, który przedłużył się tak, że zakończony został kolacją. W drodze powrotnej, która trwała 5 minut, już można było zmarznąć, jako że niebo zakryły chmury, powiał chłodny wiatr i zrobiło się zimno. Oby do jutra ten chłód minął, bo ja chcę na działkę.

Ewuniu [ewarost] - gdyby moja siwizna była srebrzysta bądź bielutka, też nie wydawałabym forsy na farby. Moje siwe wyglądają jak brudne, czyli są paskudne. ;:oj
Moja przyjaciółka ma takie śliczne pasemka i nie musi farbować. Domyślam się, że podobne do Twoich. Ona też blondynka. Ja, niestety, z natury jestem - byłam - ciemną szatynką.
Hibiskusy szybko rosną i kwitną, więc wkrótce będziesz je podziwiała w swoim ogrodzie.
Też liczę na złotą polską jesień, ale...nie, nie powiem tego, o czym pomyślałam.
Pozdrawiam cieplutko. ;:196

Mariolko - Miśka jest kochana, ale przychówku od niej nie będzie. Bezpłodna jest. ;:224
Nie wyobrażam sobie malutkich kociątek w naszym niewielkim mieszkaniu. ;:7

Tereniu [tencia] - mam prośbę. Mogę? Mogę. Jeśli coś Ci się podoba spośród moich roślinek, to pisz śmiało, bez krępacji. ;:180
Już sadzisz cebulowe? Ja w tym roku odkładam tę czynność w czasie, by znowu mokra jesień nie spowodowała gnicia, a ziemia u mnie ciężka, gliniasta ;:222 i żaden drenaż jej nie rozluźnia.
Dziękuję i wzajemnie zdrówka Wam życzę. ;:196

Basiu [apus] - jeśli masz na uwadze te fioletowo-białe kwiatki, to jest to floks gwiaździsty. Roślina jednoroczna, niska, kwitnąca długo i obficie. ;:333

Alicjo - do uporządkowania działki jeszcze mi daleko. Jakoś powoli mi to idzie, ale jeśli się zapuści rabaty tak jak ja to zrobiłam w tym roku, to porządkowanie trwa i trwa. ;:306
Niestety, prognozy dla mojego terenu nie są optymistyczne. Trochę mnie to martwi, bo sądziłam, że jeszcze ze dwa dni i robotę działkową zakończę. Się poczeka, się zobaczy.
Pozdrawiam cieplutko ;:196 i również ;:3 życzę.

Marysiu [Maska] - miałam podobnie, ale teraz złapałam trzeci oddech kaczuchy i mam cichą nadzieję, że taki stan będzie trwał. ;:218
Póki co nie jest źle, ale pan M się przeziębił i wtorkowa chemia znowu stoi pod znakiem zapytania. ;:145
Dziękuję Ci bardzo za dobrą ocenę wystawioną moim kwiatkom. ;:180 One na przekór wszystkiemu starają się jak mogą. Faktem jest brak suszy w tym roku, co mnie szczególnie cieszy z powodu braku czasu na ewentualne podlewanie.
Czy Twoje gazanie rosną w pełnym słońcu? One kochają słoneczko i tylko pod wpływem jego ciepłych promieni rozwijają kwiatki. ;:108
Zwierzaczki wygłaskane i wyczochrane. ;:7 Dziękuję i wzajemnie dobrego tygodnia życzę. ;:196

Julio - kochana jesteś. Bardzo dziękuję. ;:196

Dorotko 71 - to moja pieszczoszka, najpiękniejsza i naj...naj...naj... ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spokojnej nocy kochani.

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ja też mam odroczone sprzątanie w ogrodzie, Lucynko. ;:172
Ten weekend był idealny do pracy przy roślinach ale także idealny do spotkań okazjonalno - "rodzinnych."
Nam obu przypadło właśnie to drugie.
Ja też zatem muszę napisać .... "się zobaczy" kiedy uda się coś więcej ogarnąć na rabatach. Przy czym ja mam chyba ciutkę więcej na to czasu bo u mnie Zimowitów jeszcze nie widać, nic a nic.
Miłego tygodnia życzę ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko jak to było z tym czosnkiem i z cebulkami??przypomnij proszę! Coś wiem,że gdzieś dzwonili, tylko nie wiem w którym kościele... ;:182 :oops:
Miłego,pracowitego dnia na działeczce! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Róże piękne. Jakby nie wchodziły w jesień. A u mnie niestety susza. Znowu Wczoraj biegalam i podlewalam :roll: zdrówka dla męża; )
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko i mnie się Twoje róze bardzo podobają ;:215
To ostatnie zdjęcie ;:333
Buziaczki ;:196
Pozdrawiam Alicja