Witajcie

.
Wczoraj na szczęście nie było u nas żadnej burzy. Ziemia jest wystarczająco mokra i na razie wystarczy. Dzisiaj od rana skwar

a ja byłam z Weroniką na rehabilitacji i kupiłam przy okazji floksa wiechowatego w takim fajnym liliowym kolorze z jaśniejszym oczkiem

. W ogrodzie rozkwitają kolejne liliowce i lilie

. Niektóre pachną na odległość, bosko .
Floks Laura.
Zuza to połączenie powojników było bardzo spontaniczne ale wydaje mi się bardzo udane . Rzeczywiście codziennie rozkwita coś nowego i dzieje się, dzieje

. Teraz czas liliowców i lilii. Czekam z niecierpliwością na zapączkowane dalie. Ciekawa jestem czy będą takie jak kupowałam

. Moje jeżówki przetrwały bez okrycia, nawet te odmianowe . Mam nadzieję, że będzie tak co roku bo śliczne są .
Aniu trochę przeróbek będzie bo po pierwsze lubię to

a po drugie żółty plus czerwony to nie jest dobre połączenie

. Gryzie mnie , denerwuje i koniecznie muszę to zmienić. Trochę poszerzę, trochę przesadzę i w nowym roku będzie inaczej i mam nadzieję lepiej

.
NN.
Wandziu bardzo dziękuję

.
Liliowiec 'Caroussel Princess' .
Alicjo jakoś tak lawenda pasuje mi do The Fairy i uwielbiam to połączenie chociaż w jednym miejscu mi nie wyszło bo posadziłam wszystko zbyt blisko i lawenda leży pod różą

. Na pewno u Ciebie przyjdzie moment na te rośliny, pozdrawiam

.
Liliowiec 'Longfields Pearl'.
Lucynko bardzo dziękuję za miłe słowa

. Jakoś specjalnie nie miałam ochoty podpisywać lilii

, róże to trochę inaczej bo na razie te odmianowe mam w głowie . Bardzo dziękuję i wzajemnie

.
Liliowiec NN.
Ewo moja rośnie w częściowo ocienionym miejscu i daje radę . Podrosła w ciągu sezonu bardzo mocno. Widać, że to żywotna róża. Będziesz z niej zadowolona

.
Jeżówka White Double Delight jest fantastyczna .
Mariolu nie rozumiem dlaczego The Fairy i lawenda nie chcą u Ciebie rosnąć

, przecież to takie bezproblemowe rośliny. Szkoda

.
Lilia NN.
Aniu-anabuko nowe chciejstwa zawsze będą się rodziły

. To jest wpisane w nasze ogrodowe hobby.
Mam wrażenie, że lawenda i The Fairy są dla siebie stworzone .
Stephane Baronin .
Liliowiec Summer Wine .
Baronesse z lawendą.
Pozdrawiam i udanego dnia życzę .