Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko ucałowania dla Twojego najpiękniejszego kwiatka! trawka ślicznie wykoszona i ogród wygląda schludnie ;:333 Liliowce kwitną dzień, ale mają dużo pąków więc w sumie dłużej. Ja też w tym roku zachwycam się tawułkami, śliczne są. Pozdrawiam i bezburzowego dnia ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Najpiękniejszy kwiatek wśród takich ładniutkich kwiatów wygląda pięknie. ;:63
Lilie, liliowce masz bardzo ładne.Do tego pięknie pokazane.
Hortensje, ciekawe, ładnie już się zapowiadają.
Ja prawie nie mam ogrodówek .Podmarzają u m,nie,To już ich nie kupuję. Bukietówki to wytrzymałe i tych mam więcej. :)
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, śliczna córcia ;:215

Ja też ubolewam, że kwiaty liliowców tak krótko kwitną, bo u mnie przy młodych, małych kępach to kwitnienie się znacznie skraca :(

Czy Natasha Richardson, to debiutantka? Ja swoją posadziłam wiosną i nie widzę jeszcze żadnego pąka.

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj miałam pracowity dzień, bawiłam się w malarza ;:131 . Pomalowałam spiżarkę 3 razy i miałam dość ;:306 . Wieczorem przyszedł nasz znajomy i położyliśmy panele ;:108 . Spiżarka już prawie skończona ;:138 . W nocy przeszło u nas kilka burz ;:oj . Lało, grzmiało, błyskało się przez pół nocy :shock: . Emilka nie mogła spać bo bała się a Weronika spała jak zawsze i nawet się nie przebudziła. Rośliny podlane i to bardzo mocno ;:333 . Na szczęście żadnych szkód nie odnotowałam . Dzisiaj też prognozują burze . Mam nadzieję,że będzie spokojnie.

The Fairy z lawendą.

Obrazek

Mariolu no właśnie a ja na razie nie mam jeszcze takich ładnych kęp i muszę poczekać ;:173 . No dobra mam ale tylko kilka liliowców miniaturowych Stella de Oro i faktycznie ładnie kwitną . Ja na szczęście mam już malowanie za sobą ;:224 .

Obrazek

Wandziu z lawendą rośnie The Fairy a nie Bonica ;:173 . Dziękuję w imieniu mojego Kwiatuszka ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Kolejna lilia, oczywiście NN ;:306 .

Obrazek

Ewo dziękuję ;:196 .

Do znudzenia Hanna i Gipsy Queen.

Obrazek

Iwonko róże kupuję w szkółkach przez internet ale zdarzyło mi się też kupić kilka sztuk na ryneczku i w kartonikach . Lilie również zamawiam przez internet a na miejscu kupiłam dosłownie pojedyncze sztuki. Bardzo dziękuję i wzajemnie ślemy pozdrowienia ;:196 .

Kolejna lilia nn.

Obrazek

Lucynko dziękuję za tyle komplementów ;:168 . Liliowce bardzo ładne i czekam tylko na bujne kępy. Pozdrawiam :wit .

Pastella.

Obrazek

Dorotko z tym wszechstronnym uzdolnieniem to bym nie przesadzała :;230 . Tarcie gładzi to nic skomplikowanego ale to pylenie jest okropne . Dobrze, że nie musiałam tego robić ;:306 . Bardzo dziękuję za buziaki dla Kwiatka ,pozdrawiam .

Melina Starlet.

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu no niestety czasem tak bywa :( . Plany urlopowe mocno zmienione ale cóż, takie życie. Moja Annabelka jest dość sztywna ale po nocnych ulewach nie dała rady i pochyliła głowy na cześć trawnikowi ;:306 . Ta pysznogłówka oczywiście nn ;:224 . e i liliowce szaleją w najlepsza . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Marysiu na takie kępy liliowców, które kwitną i kwitną czekam z niecierpliwością ;:173 . Tawułki dopiero w tym roku ładnie wyglądają bo wcześniej co nie bardzo im pasowało. Bardzo dziękuję i wzajemnie spokojnego bezburzowego dnia życzę ;:168 .

Obrazek

Aniu mam kilka ogrodówek ale tego roku zmarzły prawie całe i odbijają od zera. Kilka kwiatków będzie ale bez szału niestety ;:222 . Hortensje bukietowe nie przymarzają i to ich atut. Pozdrawiam :wit .

Balerina z Hanną.

Obrazek

Dominiko Natashę sadziłam wiosną i już mi kwitła. Rośnie jednak w cieniu ostróżek jednorocznych i nie widać jej wcale :roll: . Gdyby tak kwiaty liliowców żyły kilka dni, wtedy byłby spektakl ;:173 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego, spokojnego dnia bez burz życzę :wit .
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelino..córcia śliczna blondyneczka. ;:128 Oj dzieje się w twoim ogrodzie, co rusz coś nowego zakwita..pięknie. ;:333 Od razu się przyznaję że odgapiam clematisy. ;:306 Mój nowo posadzony okazał się zbyt ciemny, dla rozjaśnienie dosadzę jaśniejszy tak jak u ciebie, będzie dwa w jednym. ;:oj Jeżówka bardzo ładna , ja muszę się w nich odkochać..po zimie po mimo okrycia giną. :wink: Tylko te zwykłe dają radę. ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko ale u Ciebie ruch. ;:224 Musiałam kilka stron się cofnąć. Nie ma jednak tego złego, bo miałam okazję sycić oczy Twoim ogrodem. Naprawdę ślicznie Ci to wszystko wyszło. Nawet nie wiem czemu chcesz przerabiać obie te swoje rabaty. Mnie tam się podobają. ;:224
Choć rozumiem chęć pozbycia się czerwonego z ogrodu. :wink: Też tak miałam. ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też pochwalę tę dużą kępę Fairy z lawendą. Idealnie do siebie dobrane. A przy niej taka ładna córeczka. Dobrze się jej żyje w takim kolorowym i pachnącym otoczeniu. Potem zawsze będzie wspominać romantyczny ogród mamy.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Też podoba mi się Fair z lawendą i uśmiechniętą córcia ;:215
Pochwale też piękny trawniczek obsadzony kolorowymi rabatami
U Ciebie już piękne jeżówki i Anabelka ja muszę jeszcze trochę poczekać, u nas na północy dużo zimniej.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy włożonej w aranżację ogrodu i wspaniałe jego wyposażenie w przecudnie kwitnące roślinki. ;:138 ;:138 ;:138
Lilie piękne ;:333 i nieważne z imieniem czy bez. ;:108
Ja nigdy nie przywiązywałam wagi do nazw odmianowych ;:185 i dalej nie mam zamiaru zaśmiecać nimi swojej pamięci. ;:224 Jest tyle innych ważnych spraw do pamiętania. ;:108
Słoneczka życzę i letniego ciepełka. ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewelinko Pięknie ci wszystko kwitnie, ale ja zawiesiłam oko na Ballerinie... mam taką panienkę, ale młodziutką i obserwuję u innych osób jak ona sobie radzi... bo nie wiem czy w dobrym miejscu ją posadziłam ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ewelina, piękny ten Twój ogród, a już połączenie The Fairy z lawendą- super!
U mnie ani róża, ani lawenda nie chcą rosnąć :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajnie oglądać piękne powojnika ,lilie róże inne odmiany niż I siebie.
Tylko gorzej jak rodzą się nowe chciejstwa ;)
Super to połączenie Fairy z lawendą :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj na szczęście nie było u nas żadnej burzy. Ziemia jest wystarczająco mokra i na razie wystarczy. Dzisiaj od rana skwar ;:173 a ja byłam z Weroniką na rehabilitacji i kupiłam przy okazji floksa wiechowatego w takim fajnym liliowym kolorze z jaśniejszym oczkiem ;:333 . W ogrodzie rozkwitają kolejne liliowce i lilie ;:138 . Niektóre pachną na odległość, bosko .

Floks Laura.

Obrazek

Zuza to połączenie powojników było bardzo spontaniczne ale wydaje mi się bardzo udane . Rzeczywiście codziennie rozkwita coś nowego i dzieje się, dzieje :tan . Teraz czas liliowców i lilii. Czekam z niecierpliwością na zapączkowane dalie. Ciekawa jestem czy będą takie jak kupowałam ;:131 . Moje jeżówki przetrwały bez okrycia, nawet te odmianowe . Mam nadzieję, że będzie tak co roku bo śliczne są .

Obrazek

Aniu trochę przeróbek będzie bo po pierwsze lubię to ;:306 a po drugie żółty plus czerwony to nie jest dobre połączenie ;:185 . Gryzie mnie , denerwuje i koniecznie muszę to zmienić. Trochę poszerzę, trochę przesadzę i w nowym roku będzie inaczej i mam nadzieję lepiej ;:173 .

NN.
Obrazek

Wandziu bardzo dziękuję ;:196 .

Liliowiec 'Caroussel Princess' .
Obrazek

Alicjo jakoś tak lawenda pasuje mi do The Fairy i uwielbiam to połączenie chociaż w jednym miejscu mi nie wyszło bo posadziłam wszystko zbyt blisko i lawenda leży pod różą ;:222 . Na pewno u Ciebie przyjdzie moment na te rośliny, pozdrawiam :wit .

Liliowiec 'Longfields Pearl'.

Obrazek

Lucynko bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196 . Jakoś specjalnie nie miałam ochoty podpisywać lilii :roll: , róże to trochę inaczej bo na razie te odmianowe mam w głowie . Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Liliowiec NN.

Obrazek

Ewo moja rośnie w częściowo ocienionym miejscu i daje radę . Podrosła w ciągu sezonu bardzo mocno. Widać, że to żywotna róża. Będziesz z niej zadowolona ;:108 .

Jeżówka White Double Delight jest fantastyczna .

Obrazek

Mariolu nie rozumiem dlaczego The Fairy i lawenda nie chcą u Ciebie rosnąć ;:131 , przecież to takie bezproblemowe rośliny. Szkoda :( .

Lilia NN.

Obrazek

Aniu-anabuko nowe chciejstwa zawsze będą się rodziły ;:306 . To jest wpisane w nasze ogrodowe hobby.
Mam wrażenie, że lawenda i The Fairy są dla siebie stworzone .

Stephane Baronin .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liliowiec Summer Wine .

Obrazek

Baronesse z lawendą.

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

:wit piękne masz widoki ;:167
Połączenie ciemnego i jasnego powojnika dało świetny efekt ;:303
Faktycznie jeżówka White Double Delight jest fenomenalna ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”