Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Ale pięknie i kolorowo masz ;:138 Zachwycają mnie ślicznie przycięte, w rózne formy iglaki. Wiem ile to roboty, miałam takie i zlikwidowałam bo nie dawałam rady ciać, a robiam to sama , aż dłonie bolały od sekatora. A u Ciebie piękne to wygląda. Śliczne rabaty otoczone kamieniem i różnorodność roślin--coś wspanialego ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Zuza :wit . Lilia śmieszna ;:306 ale fajnie, że ma ochotę zakwitnąć. Perukowiec i pąki na róży napawają optymizmem ;:108 . Trawa pięknie Ci rośnie i jest taka ładna ;:173 . Różowe łubiny wyglądają zjawiskowo ;:333 . Wszystko bujnie Ci rośnie, oby tak dalej. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Zuziu, martwiłaś się o róże, a one już kwitną :shock: Ja mam sporo paków, ale żadnego jeszcze nie można nazwać kwiatem. Róże to jednak dzielne i robotne pannice :lol:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lilijkę pokazuj na bieżąco, bo wzbudza ciekawość ;:108 Tylko nie posadź przy niej czegoś większego, bo przy takim wzroście zginie w tłumie ;:306 To taki liliowy Niziołek ;:oj
Wypielęgnowałaś ogródek jak cacuszko ;:63 Jak się jest na bieżąco, to można wyskoczyć w tak zwanym międzyczasie i coś porobić. Już pomaleńku działaczki zarastają, jeszcze tylko chwilkę poczekamy, a będzie kwitnień bez liku. Żeby tylko pogoda znała jakiś umiar, a nie, jak nie susza, to powódź ;:222
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, u mnie przed dwoma laty też "wyrosła taka wielgachna" lilijka. ;:306 ;:306
Wzbudziła duże zainteresowanie. :roll: Jedni uważali, że to jakiś mutant, ;:224 inni orzekli, że martagon. ;:303
Prawdę mieli ci pierwsi, niestety. ;:7 W ubiegłym roku już tego dziwadła nie było. ;:224
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Zuziu, też mam taką niską lilię, fajne ma te bujne rozetki.
Śliczna surfinia / petunia - super kolorek.
Właścwie to ja nie wiem dlaczego jeszcze nie mam perukowca, to pierwsza moja działka bez niego (zawsze miałam i bordowego i zielonego).
Piękna ta Twoja działeczka ;:215 ;:303 ;:180
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zeniu , to wręcz niemożliwe żeby U Ciebie trawnik miał taką wysokość ;:306 , czyżby owca się zbuntowała ?Ciekawy egzemplarz lilii, należy obserwować i fotografować aż do skutku .Mój perukowiec za karę wyląduje w ciemnym kącie to może przestanie mi przemarzać :;230 .Ładne te różowe dzwoneczki , ale nie kojarzę rośliny .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Ta lilia to faktycznie jakiś eksperyment...chyba.Ogródek w pełni kwitnie ,no jak jest wiele odmian to widać to kwitnienie!U mnie ruszyły piwonie ,jutro wstawię fotki. Zuziu. ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Kolorowo u ciebie , moje róże przemarzły ale ja mam tak zawsze że pierwsze kwitnienie maja gdy u was już kwitną drugi raz . Ładne są kolorowe krzewy tez ich mam z daleka widać ich liście szczególnie perukowce ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu nie ma to jak ciepło słońce i piękna pogoda! Szkoda tylko że taki czas szybko mija :wink: masz śliczne orliki i lilię karłową. Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Co tam, że trawa do koszenia, grunt że chwastów nie widać. Jestem ciekawa Twojej lilii, w ubiegłym roku też była taka niewielka? Za to łubiny, które u mnie nie chcą rosnąć, są wspaniałe.
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

A tam trawa. Jest pięknie u Ciebie. Wszystko pięknie wypielęgnowane, tylko patrzeć i podziwiać.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam niedzielnie. :D Jak przystało na święto dziś było nic nie robienie, pogoda choć burzowa ale bardzo ładna..taka akuratna na odpoczynek. ;:306 Ostatnie ciepłe dni bardzo dobrze wpłynęły na roślinki, na chwasty także. :;230 No i co najważniejsze trawniczek już skoszony. ;:oj

Emilko...lubię mieć ładny trawniczek, niestety wymaga dużo pielęgnacji..nie zawsze mi to wychodzi alw staram się. :D
Aniu..u mnie lilie od miniaturowych po wielkoludy i bynajmniej nie o wielkość cebul tu chodzi. Tak pewnie jak mówisz, o tą dziwną wiosnę chodzi. :roll:

Mariuszu..mój rarytas liliowy lada dzień pewnie zakwitnie. ;:306

Karolinko..formowane iglaki dużo czasu nam zajmowały kiedy sekatorem oboje z mężem się męczyliśmy. Od kiedy kupiliśmy nożyce elektryczne idzie migiem. :heja

Ewuniu ;:306
..najbardziej teraz czekam na róże a one niby już, już ale ciągle karzą mi jeszcze czekać. ;:306

Aniu..są takie dwie różyczki co dalej się o nie martwię, reszta jakoś się pozbierała ale do prawdziwego pięknego kwitnienia ciągle muszę poczekać. ;:108

Iwonko..lilijkę śledzę na bieżąco , sama jestem ciekawa co z tego karzełka zakwitnie. ;:306

Lucynko...zobaczymy co z tą moją lilią będzie. ;:oj W tym roku zakwitnie to pewne, w przyszłym zobaczymy..nie płakać nie będę, tak tylko z ciekawości zobaczymy czy będzie tak jak u ciebie. ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Beatko..perukowca mam ale nie wiem jak długo, póki mały niech rośnie ale jak za dużo podrośnie to nie na moją działeczkę, ale na razie niech rośnie. Czekam na peruczki. ;:65

Elu..zawstydziłaś mnie tym trawniczkiem. ;:131 To nie owca się zbuntowała tylko eM ;:306

Bożenko..moja piwonia ostatecznie zakwitła jednym kwiatkiem. :;230 Wybaczam jej bo to jej pierwsze kwitnienie. ;:oj

Janeczko..mnie także perukowiec się bardzo spodobał, oby za wielki mi nie rósł bo miejsca maleńko. :D

Marysiu..dzięki. Życzę ci aby twój ogródek cię miło zaskoczył po powrocie. ;:168

Joasiu..pewnie że co tam trawa, najważniejsze że jest albo udaje trawę. ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lelijka.. ;:306

Obrazek