ten drugi to bardzo długo już kwitnie, pierwszy kwiat otworzył w lutym, a jeszcze puszcza drugi pęd. to mój największy, ale ostatnie listki mu małe wyszły, bo przeniosłam go do drugiego pokoju, bo dostał jakiś plam. na razie mu nie przybywa, ale i tak nie mogłabym go przynieść do siebie, bo nie mam miejsca na tak dużego storczyka.agata0806 pisze:A mi z kolei nr 2 podoba się najbardziej![]()
A Liodoro ma bardzo dużo kwiatów,oj cudownyUprawiasz go normalnie na parapecie?
Pytałaś jak tam moja Vanda,otóż nie doczekam się chyba kwitnienia bo na północnym oknie ma za mało słońca,na południowym też już go nie mam,jedynie mogła bym swoje Vandy wynieść na balkon
Liodoro uprawiam na parapecie z Vandami i botanicznymi. dobrze mu tam. to jego drugie kwitnienie u mnie, a pierwsze na keiku. w zeszłym roku miał 3 kwiaty, teraz będzie miał 9 (ma 8 kwiatów i 1 pąk).
a czemu nie możesz go dać na inne okno? nie ma tam już miejsca? na balkon możesz wynieść, bo Vandzie to nie zaszkodzi, tylko musisz uważać, żeby nie była w pełnym słońcu i żeby podczas deszczu jej się nie nalało między liście, bo zgnije.