Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Post »

Witajcie :wit Widzę, że moja zmutowana róża zrobiła na Was równie duże wrażenie co na mnie ;:306

Aga, moje powojniki rosną na siatce już od czterech sezonów - te resztki wyskubuję, ale nie jakoś strasznie skrupulatnie :wink: Nie przeszkadza mi to, bo właściwie nic nie widać. Sąsiadka po drugiej stronie ma cyprysiki, my mamy po naszej stronie thuje. Własciwie bardziej martwi mnie co będzie jak się thuje porozrastają tak, ze siatki nie będzie widać ;:218 Hm, no chyba nie będzie wyboru innego, jak puścić powojniki na thuje zamiast na siatkę :lol: Chociaż to podobno tez średni pomysł, bo przez okres jesienno-zimowy zeschnięte gałązki clematisów szpecą iglaki... No póki co, thuje zakrywają je tylko od połowy w dół, a góra pięknie kwitnie na siatce, co będzie potem, pomartwię się... potem :wink:

Sabinko, ślimaków nie dojrzałam - całe szczęście, ale widziałam, ze multi blue był łaskaw juz coś minimalnie ruszyć. Teraz wypadałoby, żeby błękitny anioł poszedł w jego ślady. Generalnie wydaje mi się, że moje powojniki ładnie przezimowały, jestem z nich zadowolona. Ale ślimaków będę prewencyjnie wypatrywać ;:204

Moniko, dziś biorę się za dzielenie. Sąsiadka mówiła, że swoją po prostu dzieli wbijając "na ślepo" łopatę w ziemię i wyciaga część korzenia. Chociaż mi się wydaje, że wykopię całą (tzn jedna z dwóch posadzonych koło siebie), bo chciałabym widzieć co tnę... ;:218
Jakoś tak do tego dzielenia podchodzę jak do jeża :lol:

Dorotko, no właśnie ja jej nic podsypałam, ja ja właściwie wysadziłam w ramach spisania na straty ;:306 A ona to poczuła i postanowiła zawalczyć o swój byt :wink: A tak serio, myślę, że musiałam ją dostać już nieźle nafaszerowaną, plus stanowisko koło drewutni w miarę zaciszne no i jest taki dziwny efekt :shock:

Marlenko, chyba na dobre pójdę w miniatury jeżeli bedą kwitnąć od marca do jesieni :;230

Małgosiu, no ja właśnie nie wiem czy bardziej obstawiać rękę, czy nafaszerowanie tej róży czymś dziwnym przez sprzedawcę :lol: Ale zobaczymy jak jej żywot potoczy sie dalej - póki co wydaje jej sie wciąż, że jest środek lata :wink:

Beatko, dziękuję ;:196 A tak w ogóle, to skoro Twoje irysy kwitną na Twoje urodziny, to może ta moja dziwna rózyczka kierowała się tę samą filozofią :lol:

Ewelinko, no ja się nie dziwię. bo w moim przypadku ta różyczka tez wyprzedziła krokusy :lol:

Kochane, dziś przyjeżdża do mnie 12 róż z F.!!! Obrazek

Cieszę się strasznie chociaż z drugiej strony czuję się jakas zaskoczona i niegotowa (chociaż zaplanowałam wszystko już w styczniu ;:306 ). Różycowe emocje zaczynają się na całego Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesz Aniu - u mnie na parapecie w kuchni dogorywa miniaturowa różyczka, którą dostałam na dzień kobiet, chyba pojedzie z nami na działkę przy najbliższej okazji, sadziłam już miniaturowe różyczki na działce ale nigdy w marcu.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, jak przytniesz Anabell, to ona rzeczywiście wtedy do jeża podobna. Ale tnij i nie patrz. Ostatnio powierzyłam to zadanie synowi, tylko pokazałam mu mniej więcej gdzie i już ;:108
Różyczka niby miniaturka, a taka mocarna. Zobaczysz, jeszcze będziemy brać od Ciebie patyczki i też będą u nas róże kwitły w marcu ;:180 Super widoczek ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu no przebiłaś wszystkich na forum ;:306 Ja się dopiero jaram pierwszymi krokusami, a ty już różą szpanujesz ;:oj 12 nowych róż? Zazdroszczę :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu, najwyraźniej nasze kwiaty urodzinowe miały nosa! ;:215
Zamówione róże dotarły?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu swoje Anabelki przycięłam w tym roku na 5-7 cm. Już od drugiego roku wycinałam najdalej wyrastające rozłogi i wszystkie się przyjęły. Dużej części byłoby mi szkoda, młoda szybko przyrasta.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu a co dokładnie jedzie z F? Ja swojego zamówienia jeszcze nie opłaciłam, za to domawiam :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Witajcie! Weekend w deszczu... poniedziałek w deszczu. Gdzie to słońce, pytam się? ;:145 Najlepsze jest to, ze w piątek przyszło moje zamówienie z F. Ok, róże poszły moczyć nogi i tak je zostawiłam z nadzieją na "lepsze jutro" :wink: No i w sobotę nie miałam wyboru - 12 sztuk sadzonych przez ponad 2 godziny w deszczu... ;:223 Byłam mokra, zziębnięta i wykończona - lepiej, żeby te róże odwdzięczyły się już tego lata :evil: Myślę, że sąsiedzi jezeli mieli wątpliwości, to teraz już sie upewnili, ze coś ze mną nie tak ;:306

Krokusy w końcu zdecydowały sie pokazać kolory ;:215

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

...ale tulipany i hiacynty też już ostro sie szykują :tan

Obrazek Obrazek

Marysiu, wysadzaj ja na zewnątrz, w domu i tak nie przeżyje, a w ogrodzie moze jej się spodobać - tak jak mojej :)

Iwonko, ja sie obawiam, że ta żywotność mojej miniaturki bierze się stąd, ze była mega naszprycowana przed sprzedażą - zobaczymy jak jej będzie dalej szło. Dam znać, w końcu zrobiła sie tu sławna :lol: A Anabelka obrzępolona ;:108

Małgosiu Clem, ja tez się cieszyłam z róż, póki nie przyszło mi ich sadzić w deszczu i zimnie :wink: A moja szpanerska róża już zrzuciła swój pierwszy "zewnetrzny" kwiatek, ale ma sie dobrze i wygląda jakby miała zamiar kontynuować dzieło ;:173

Beatko, dotarły, oj dotarły i od razu dały mi popalić ;:306 Chociaż właściwie one niewinne, to ta pogoda wredna :evil:

Soniu, rozdałam 3 części mojej Anabelki, zobaczymy jak się przyjmą w nowych ogrodach ;:65

Marlenko, ja postanowiłam opłacić juz w lutym, bo doszłam do wniosku, ze nigdy sie nie zdecyduję - ilość miejsc jedna i ta sama, a ilość typów rosnąca - musiałam odciąć sie gruba kreską od możliwości dalszych manewrów :wink: Odmiany, które przyjechały to: Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose, Biedermeier, Kurfürstin Sophie, Lady of shalott, Louise Clements, Pashmina, Kronprinsesse Mar, Goldelse, Amber Queen, Charlotte, Guernsey, Crimson Flower Circus.
Prezentowały sie tak :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czekam jeszcze na Emmę Hamilton i She loves me z RosaP. ;:65
I obym trafiła na lepszą pogodę z sadzeniem ;:306 Chociaż to już ostatnie dwie sztuki... Tej wiosny - ma sie rozumieć :wink:

Ściskam!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu ale cudne krzaczki. ;:oj Moje mają w tym tygodniu dojechać. ;:65 Oby nam się przyjęły i pięknie rosły. Moje miniaturki posadzone do gruntu, jak dotąd zimują bez problemu. ;:333
Krokusy zawsze poprawiają mi humor. ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . No nie zazdroszczę takiej brzydkiej pogody przy sadzeniu ale wiem , że róże Ci się odwdzięczą ;:215 . Ja też czekam na moje zamówienie i widzę, że dwie róże mamy takie same ;:333 . Zamówiłam Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose i Kurfürstin Sophie a reszta całkiem inna ;:108 . Mam nadzieję, że będziemy zadowolone i z nich i z reszty ;:224 . Krokusowa obwódka bardzo fajne i niech no tylko zakwitną wszystkie ;:215 . Jak to wszystko Ci się zagęści to będzie świetny widok za kilka sezonów ;:108 . Las tulipanów wygląda bardzo obiecująco i już widzę to morze kwiatów :tan . No właśnie ja też zastanawiam się gdzie podziało się to słońce ;:223 . Oby w końcu pogoda poprawiła się. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu na razie wystawiłam na wpół zdechłą różyczkę na balkon. I co? Po dwóch dniach obwisłe listeczki stanęły na "baczność" aż uwierzyć nie mogłam ;:oj W sobotę albo w niedzielę pojedzie z nami na działkę. Chyba na razie zadołuję ją w kompoście. Jak przeżyje - to będzie się nazywała Różyczka Którą Uratowała Ania
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, śliczne sadzonki ;:oj takie duże. Sadzenia w taką pogodę nie zazdroszczę. Ja jesienne sadzenie miałam w deszczu, więc wiem jakie to okropne. Stephanie Baronin zu Guttenberg dwie sztuki od lata rosną przy ciurkadełku. W zeszłym roku nie nie pozwalałam im kwitnąć, aby dobrze się ukorzenił, w tym roku czekam na kwiaty ;:65
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, nie zazdroszczę tej pogody podczas sadzenia. U mnie też był wyjątkowo paskudny i zimny weekend. Całe szczęście róże mają przyjechać dopiero w tym tygodniu.
Zamówiłaś Biedermeier ;:oj Ja też się na nią skusiłam mimo różnicy w wyczytanych opiniach. Będziesz ją sadziła do donicy czy pójdzie na rabatę??
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ale różyczek sobie sprawiłaś :D Piękne krzaki ;:215 I już posadziłąś w deszczu,to się nazywa heroiczna praca.Czytam,że czekasz na Lady Emma z Rosapl?
Właśnie chciałam ją domówić,ale niestety nie będzie już dla mnie ;:222 Popatrzę za to u Ciebie jak rośnie ;:333
Krokusy w pączkach uwielbiam.Ja na balkonie w donicy ze dwa mam,a cieszę się jak nie wiem co:)

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nie zazdroszczę pracy w deszczu ;:185 ale trzymam kciuki żeby róże zakwitły już w tym roku ;:333
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”