Moje doniczkowce - Antooosia
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam,zgodnie z obietnicą pokazuję szeflerkę...

Tylko nie krzyczcie na mnie,że ma ugór,bo właśnie sama to zauważyłam
i zaraz będę działac...
Ta zdrewniała częśc plecionki prowadzona była jesienią,gdy szeflerka mama została pocięta w celu uratowania choc czubeczków...No,ale trochę podrosła i chciałam popleśc dalej.Wnioski już wyciągnęłam:nie da się tak pleśc,jak ja to robię :,bo ciężko obcinac liście,a poza tym każda częśc warkocza rośnie swoim tempem...
Najlepiej więc rzeczywiście zapleśc z trochę podrośniętej roślinki i zrobic to raz,a dobrze i dac roślince spokój...
Tylko z drugiej strony znowu starsze roślinki,to bardziej zdrewniale gałązki....ech...
Ja tej drugiej metody też spróbuję,bo muszę podciąc moją ponad dwumetrową szeflerę,żeby się rozgałęziła,utnę więc trzy równej wielkości(około metra każdy) kawałki i zobaczymy.
Ale mnie wzięło z tym kręceniem

Tylko nie krzyczcie na mnie,że ma ugór,bo właśnie sama to zauważyłam

Ta zdrewniała częśc plecionki prowadzona była jesienią,gdy szeflerka mama została pocięta w celu uratowania choc czubeczków...No,ale trochę podrosła i chciałam popleśc dalej.Wnioski już wyciągnęłam:nie da się tak pleśc,jak ja to robię :,bo ciężko obcinac liście,a poza tym każda częśc warkocza rośnie swoim tempem...
Najlepiej więc rzeczywiście zapleśc z trochę podrośniętej roślinki i zrobic to raz,a dobrze i dac roślince spokój...
Tylko z drugiej strony znowu starsze roślinki,to bardziej zdrewniale gałązki....ech...
Ja tej drugiej metody też spróbuję,bo muszę podciąc moją ponad dwumetrową szeflerę,żeby się rozgałęziła,utnę więc trzy równej wielkości(około metra każdy) kawałki i zobaczymy.
Ale mnie wzięło z tym kręceniem

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Ziel-ona zakręcę na pewno...,Nezka powinnam miec nick "zakręcona Antooosia"hehehe..proszę bardzo,choc moja wiedza na razie uboga
Dewuko ja przez takie właśnie posty ciągle się nowych rzeczy dowiaduję...Treissi no właśnie jak utnę,to znowu będę kręcic,ale zapiszę sobie i jakby coś,to będę pamiętac...a jak hibiscusiki???

Pozdrawiam,Kinga.
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Max zaplata pod kierunkiem Przema benka, ale nie wygląda to na razie ciekawie, bo jest jeszcze zbyt wiotki, i plecie ze zbyt wielu pędów, ja chciałam z drugiego benka z sadzonek pleść, ale się nie przyjęły 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona