Dziękuję że wstawiłaś zdjęcie kardiospermum - bo wysiałam i zapomniałam jej nazwy

Hortensje cudne a szczególnie to drzewko

Siałam dzielżan Hoopesa. Natomiast ogrodowy (rdzawy) sam się u mnie wysiewał.christinkrysia pisze: Czy siałaś kiedyś dzielżany ?
Alicjo u mnie zawsze bardziej kwieciście od drugiej połowy lata bo takie rośliny wybrałam.alicjad31 pisze:Napisane: Pn 29 sie 2016 06:49
Krysiu u Ciebie bardzo kwiecisto![]()
Dzielżany kiedyś nie przemawiały do mnie ,ale odkąd jestem na forum i tak u Was oglądam to coraz bardziej przypadają mi do gustu![]()
Hortensje śliczne![]()
Już po naszej rewolucji ogrodowej też będę zabiegać o ich większą ilość to prześliczne kwiaty![]()
Żółta dalia piękna .U mnie ze starych po tej zimie zostało może dziesięć .Tyle strat .A wiesz znalazłam sposób na przechowalnie ,zdejmiemy grzejnik z pomieszczenia gdzie była łazienka i będę miała przechowalnie .Więc jest szansa na dobrze przechowane bulwy![]()
Pozdrawiam serdecznie![]()
Iwonko wiem, że lubisz zwierzątka wszelakie podobnie jak ja. Może one wyczuwają dobre dusze choc lekko ze mną nie zawsze mają ...iwona0042 pisze:Napisane: Pn 29 sie 2016 09:19
Krysiu jesteś niesamowita, karmisz gąsienice, głaszczesz po brzuszku jaszczurki, coś wspaniałego, dlatego tyle zwierząt u Ciebie mieszka , podobają mi się hortensje na jednej nodze i są praktyczne, miej miejsca zajmują, będę się starała potworzyć takie drzewa, na razie tak robię z hibiskusami wszystkimi ...
Teresko skoro garną się do mnie to nie można inaczej.TerDob pisze:Napisane: Pn 29 sie 2016 18:26
Krysiu dobra jesteś - ja się boję wsiąść do ręki jaszczurki a Ty ją głaszczesz po brzuszku![]()
![]()
Przepiękne masz hortensje , ja też kilka próbuje na nóżce poprowadzić .
Tyle jest odmian dzielżanów ??? ... śliczne są .
Kasiu jeśli zwierzęta nie czują się zagrożone to łatwej je obserwować, dotykać itd.Kasiula17 pisze: Napisane: Śr 31 sie 2016 08:19
Krysiu niesamowite że tak daje się głaskać po brzuszkuGąsienica genialna, wygląda na zadowoloną .
Kwiaty to masz przecudowne, tyle bukietów i tyle kolorów.
Joanno w takim razie witaj w klubie fanów dzielżanów i hortensji.joannamm pisze:Napisane: Śr 31 sie 2016 08:50
Krysiu dzielżany masz piękne, bardzo lubię te kwiaty, a jeszcze piękniejsze hortensje, które urzekły mnie w tym roku![]()
Jesteś odważna, że te malutkie zwierzaczki dają się tak brać na ręce, niesamowite ...
Ewelinko jaszczurka zwinka więc małe od samego początku zwinne i faktycznie śmigają? Czasami robię kilka podchodów a innym razem same jakby pozowały ...ewelkacha88 pisze:Napisane: Śr 31 sie 2016 13:47
Witaj. Ależ u Ciebie fauny i flory tylko pozazdrościć. Ja ostatnio przyłapałam u siebie małe jaszczurki wygrzewające się na kamieniach
. Niestety fotki nie dałam rady zrobić bo były za szybkie
.
Niesamowite, że tamta u Ciebie dała się pogłaskać. Moje jakieś takie wystraszone były
. Nigdy nie widziałam takiego motyla ani gąsienicy , bardzo ładne . Masz niesamowite te dzielżany
. Hortensji masz sporo i ładnie je fotografujesz. Pozdrawiam
.
Gosiu wszystkie rośliny do normalnego rozwoju potrzebują wody, krzewy przycięte solidnie budują koronę jakby od nowa wiec budulec i woda konieczna. Potem jeszcze kwiatostany ?Margo2 pisze:Napisane: Śr 31 sie 2016 15:49
Krysiu, dzięki za odpowiedź i za pocieszenie/
Ja chyba wiem, dlaczego moje nie kwitną
Za mało miały wody wiosną
Deszczu było jak na lekarstwo a mnie padła pompa i nie miałam jak podlewać
Mam nadzieje, że przetrwają zdrowo zimę i zakwitną w przyszłym roku
Przepiękna ta Magical Fire . Muszę ją poszukać
WitajLocutus pisze:Napisane: So 03 wrz 2016 13:30
Piękne ćmy, rozpieszczone jaszczurki... Uwielbiam Twój wątek... I Twoją miłość do przyrody.
Pozdrawiam!
LOKI
Dorotko wolę takie naturalne płotki bo nie wszystkie "wynalazki w sklepach" pasują do klimatu naszej działki.Dorota71 pisze:Napisane: N 04 wrz 2016 20:36
Świetny płotek z patyczków. Pięknie komponuje się z kwatami.![]()
To całe kardiospermum jest cudne. Mogę prosić o kilka nasionek jak dojrzeją?![]()
U Ciebie nadal wszystko cudnie ukwiecone. Ale faktycznie jesień zbliża się wielkimi krokami.
Lucynko w wiadomej sprawei PW .plocczanka pisze:Napisane: N 04 wrz 2016 20:41
Śliczne masz dalie, dzielżany, odętki jesienne ( nie znałam).![]()
Hortensje przecudne!
![]()
Krysiu, czy ja Tobie obiecałam sadzonkę hosty miniaturki?
Teresko widzisz ?. spacery potrafią być nie tylko przyjemne i pożyteczne .TerDob pisze:Krysiu Napisane: N 04 wrz 2016 21:10
jak dobrze że do Ciebie zajrzałam![]()
Dziękuję że wstawiłaś zdjęcie kardiospermum - bo wysiałam i zapomniałam jej nazwyu mnie też jedna ma baloniki z nasionkami
a właśnie z tą myślą tu zajrzałam żeby zapytać
![]()
Hortensje cudne a szczególnie to drzewko
Stefciu dziękuję i zapraszam do kolejnych spacerów choć prawda jest taka,że moich roślin z roku na rok coraz więcej rośnie już w twoim ogrodzie .stefcia pisze:Napisane: N 04 wrz 2016 23:18
Krysiu - ciągle podziwiam Twój piękny ogród![]()
i miło spędzam czas spacerując po nim
Witam i dziękuję.pestka pisze:Napisane: Pn 05 wrz 2016 08:35
Krysiu u ciebie zawsze pięknie na działeczce, oglądam ale się nie wpisuję, bywa i tak
kropelka pisze:Napisane: Pn 05 wrz 2016 08:48
Krysiu, troszkę mi zajęło dokładne przeglądnięcie ostatnich wpisów. Pięknie to wszystko ujmujesz! Moja samodzielnie ukorzeniona hortensja wypuściła dwa pędy, na jednym ma już kwiatchciałabym ją uformować w drzewko, szkoda, że nie ma 3 pędu do "warkocza". Płoteczek bardzo fajny
Florianie oj faktycznie ... powód do radości duży skoro to najmarniejsza a mimo to uzbierała na tyle sił aby wydać kwiaty. sam wiesz jaki to wysiłek dla rośliny.Florian Silesia pisze:Napisane: Pn 05 wrz 2016 19:29
Tak, dalia 'Shawn Tell' jest niesamowita! Nawet zlatuje się do niej dużo pszczół, jak nie wytnę "przejrzałych" kwiatostanów. Ale to też miły widok.
A moja 'Yuuraku' właśnie się rozwija. Radość duża, bo była największą mizerotką wysadzaną z doniczki, w które wsadzałem najlichsze dalie.
Halinko oj tam?. sama mam spore zaległości w wielu zaprzyjaźnionych wątkach ale w sezonie tak już jest, że ciągle czasu brak.hala67 pisze:Napisane: Pn 05 wrz 2016 19:56
Krysiu biję się w piersi za to że tak rzadko się wpisuję w Twoim (i nie tylko) wątku. Ostatnio jestem mocno w niedoczasie. Chcę jak najwięcej zrobić przed końcem sezonu.Siałam dzielżan Hoopesa. Natomiast ogrodowy (rdzawy) sam się u mnie wysiewał.christinkrysia pisze: Czy siałaś kiedyś dzielżany ?
Kasiu wiele lat temu pożegnałam się większością ogrodowych.Kasiula17 pisze:Napisane: Wt 06 wrz 2016 22:03
Krysiu ale masz cudowne te hortensje tez chyba wymienię na takie co nie marzną a kwitną.![]()
Dzielżany masz przecudowne szaleństwo barw u Ciebie.
Stefciu dziękuję.stefcia pisze:Napisane: Wt 06 wrz 2016 23:2
Krysiu Dzielżan Hoopesa przepiękny-, dech zapiera patrząc na Twój ogród
Jadziu masz wspaniałą pamięć.JAKUCH pisze:Napisane: Śr 07 wrz 2016 22:40
Cudne dzielżany a także dalia 'Shawn Tell' mnie urzekła lecz ta fotka z wnusią jest the best https://lh3.googleusercontent.com/ADjxr ... 30-h639-no to z pewnością ta wnusia ,która z babcią zbierała nagietki