Lawenda(2012-2014),ogólnie Cz. 2
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lawenda - Lavandula część 1 .
W domu mam instalację gazową i sama ustalam temperaturę w instalacji, na piecu mam ok 55st.C więc podejrzewam że na grzejniku może jest 30-40 (jak piec grzeje -bo nie zawsze jak nagrzeje pomieszczenie wyłącza się). Sieję w korytka po margarynie.
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja poczekam do soboty do dni kwiatowych z wysiewem lawendy
Iwonko, za szybko, poczekaj jeszcze z 2 tygodnie.
W tym roku zima wyjątkowo nas polubiła i nie chce opuścić.

W tym roku zima wyjątkowo nas polubiła i nie chce opuścić.

salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Pozdrawiam - Michał
Czy już czas odkryć lawendę?śnieg zszedł tylko przymrozki są.
Udało mi się ukorzenić lawendę w domu,tylko 4 sztuki,nie wiele urosly ale rozkrzewiły się.Ciekawe czy próba ukorzenienia w gruncie powiodła się.
Pozdrawiam,Basia
Basiu te sadzonki są z jesieni?
16 sierpnia przycinałam lawendę i kilka sztuk spróbowałam ukorzenić,udało się 4 sztuki w domu i kilka widzę ,że się przyjęło między krzaczkami na zewnątrz.

Oto moje lawendy po zimie,trochę pogniecione ale bez większych strat.

Oto moje lawendy po zimie,trochę pogniecione ale bez większych strat.

Pozdrawiam,Basia
Korzystając z dni kwiatowych wysiałam lawendę, doniczka poszła na słoneczny parapet, do ziemi dodałam sporo piasku i trochę skorupek po jajkach.
-
- 50p
- Od: 2 paź 2012, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Czym nawozi sie lawendę mam w doniczce 1 szt troszkę po zimie zmęczona zasiliłabym ale nie wiem jakim nawozem
- ellcia
- 500p
- Od: 12 lis 2012, o 11:58
Lawenda, która zimowała w doniczce...
W ubiegłym roku kupiłam trzy rodzaje lawendy: białą z takim lekkim niebieskawym odcieniem, różową i niebieską, przez lato i jesień trzymałam je w dużych donicach, bojąc się o nie, żeby nie zmarzły na jesieni wykopałam i zabrałam do garażu. Mam teraz problem, bo przez zimę w tym garażu wypuściły mnóstwo nowych, takich długich, cienkich pędów. Wysadziłam ją do gruntu, ale nie wiem czy ją teraz trzeba przyciąć, czy zostawić z tymi wyrośniętymi pędami?
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Re: Lawenda, która zimowała w doniczce...
Tnij wszystko co wyrosło nowe 

- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A moja jedna zapomniana nadal w zamrażarce!
Dwie rosnące w ogrodzie mocno przycięłam i szerokolistna nie ma ochoty puścić nowych odrostów

Dwie rosnące w ogrodzie mocno przycięłam i szerokolistna nie ma ochoty puścić nowych odrostów

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- ania_wolek
- 10p - Początkujący
- Od: 26 kwie 2013, o 09:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witajcie
ja się własnie przymierzam do zakupu sadzonki lawendy, niewielkiej, jeszcze nie kwitnącej
chcę ją hodować w doniczce w mieszkaniu lub na balkonie. W związku z tym chcę prosić Was o radę, jak mam lawendę pielęgnować, jak często podlewać, i tak dalej ;) Będę bardzo wdzięczna za pomoc 
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Ania
Ania
Aniu, poczytaj ten wątek, tam znajdziesz wszystko co potrzebujesz na temat lawendy i jej hodowli, na balkonie także, miłej lektury
Najlepszy nawóz dla lawendy to...słoneczkoGabiR7 pisze:![]()
Czym nawozi sie lawendę mam w doniczce 1 szt troszkę po zimie zmęczona zasiliłabym ale nie wiem jakim nawozem

Moje 3 letnie lawendy na balkonie właśnie budzą się do życia. Na działce też, ale wolniej. Nie trzeba ich przycinać, mają zwarty pokrój!
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Pozdrawiam - Michał