Tolinka i róże cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tolinka i róże cz.II

Post »

Tolinko dziś ponoć mają być jeszcze takie burze. No ale te deszcze przydały się, oj przydały. ;:215
Modern Blush cudna! Fantastyczna! Muszę o niej poczytać.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękności!
Już mnie kusi, żeby konfiturę zrobić już dziś, ale znów zapowiadali ulewy. Pewnie pokropi, jak zawsze!
A Fisherman's Friends wygląda całkiem apetycznie ;:224 pachnie?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W wielu wątkach kusicie konfiturą różaną, a ja w tym roku na pewno takiej nie zrobię ;:222 Będę się ślinić przed monitorem ;:224
Twoje róże nie każą na siebie czekać. Festiwal już się rozpoczęty :heja Różyczki prześcigają się w ilości pąków, jest to tylko przedsmak tego, co nas czeka.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tolinko z patyczków przeżyły tylko 3 szt ;:131 . Jedna zbudowała całkiem ładny krzaczek, o 2 pozostałe też raczej się nie martwię, bo mają już pąki kwiatowe. Jak tylko zakwitną to wstawię zdjęcia do rozpoznania, bo w amoku sadzenia wszystko pomyliłam.
Albo poczekamy do Twojego przyjazdu? MOdern jest niesamowita ;:167 .
Czyli mogę swoją angielkę podpisać jako Fisherman's , na razie ze znakiem zapytania z uwagi na liście ;:224 .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

Tolinko, ależ pięknie rozpoczęłaś tegoroczny festiwal róż ;:224 . A sądząc po tych dorodnych i wielkich zapączkowanych krzakach, które pokazałaś, szykuje się niezłe widowisko! Będę oczywiście podglądać :wink:.

Przykro mi, że takich zniszczeń dokonała u Ciebie burza :( . Niestety w tym roku aura pokazuje nam swe kolejne ekstremalne oblicza. W zeszłym roku susza i temperatury stulecia, w tym roku deszcz stulecia, powódź i kataklizm :cry: . Ja już nawet nic nie piszę o tym, co się u mnie wyprawia i ile wody z nieba się leje... Lepiej patrzeć na to piękno, którego ulewom nie udało się zniszczyć ;:333 .

Tolinko, piszesz o konfiturach z róży - proszę, podaj przepis jak je robisz ;:196 .
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Witam Was wszystkich serdecznie ;:4 Dzisiaj na reszcie uspokoiła się aura i po południu można było troszkę popracować w ogrodzie.Róże już zaczynają swój popis ,a zapach jest unosi się w całym ogrodzie ,co to będzie jak one wszystkie rozkwitną ;:oj będę spać w ogrodzie ;:170

Aniu moja Morden Blush ma w tej chwili jakieś 80cm a podobno maksymalnie osiąga 1metr, chyba bardziej rośnie wszerz jak w wzdłuż :) no i kwiaty nie pachną ;:185 ale kwitnie ooobłędnie.

Ewunia ja do konfitur używam wszystkie mocno pachnące i różowe róże z Louisa O.,Mme.Issac P.,Rose de resht,Mrs.John L. Mój Fisherman's coś w tym roku kombinuje wstawię zdjęcia kwiatów zobacz jaki cudak :lol:

Aniu miałaś rację jeszcze sporo padało ale dziś już było całkiem spokojnie ,a po południu wyszło słonko ;:3

Miłka konfitury i mnie kuszą ,ale najpierw muszę nacieszyć oczy kwiatami ;:170 Fisherman's pachnie mocno ;:108

Iwonka nie smutaj ;:168 róże szybko rosną i już niebawem będziesz kręcić konfiturę mniam!

Daysy u mnie zapowiadało się super patyczkowo ,ale jak zacżęło się robić dość ciepło padły wszystkie patyki ;:145 został się tylko jeden jedyny Novalis ucięty i wsadzony wiosną.Tak więc gratuluję ci tych trzech to i tak nie lada wyczyn ;:108 zwłaszcza że maja jeszcze kwitnąć ;:oj ale ty masz tą swoją cudowną folię ,kurcza jak ja choruję na taką małą szklarenkę ;:224 Myślę że póki co Fishermana podpisz bo a zobaczymy jak podrośnie.

Pedrowa bardzo proszę ja korzystam z tej strony
http://pinkcake.blox.pl/2013/07/Konfitu ... ukier.html
Niestety na pogodę nie mamy wpływu ;:174 tylko żal patrzeć jak żywioł niszczy naszą ciężką pracę,ale na szczęście jest już po! u ciebie chyba też już spokojnie?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę fotek świeżutkich...szkoda że zapachu nie można wkleić razem ze zdjęciem ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

;:7 Tolinko, dobrze, ze pogoda sie uspokoila.

Swieziutkie fotki ;:224 , smakowite...

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Oj szkoda... bo zapach musi być powalający! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podpisuj te swije piękności! Podobają mi się i jak będę chciała nabyć drogą kupna, to nie wiem czego szukać! :(
Cudowności, co jedna, to piekniejsza! ;:173
Ja już zrobiłam 6 słoików konfitur i po krzewie nie widać, że cokolwiek ubyło kwiatów ;:306 Niestety z czubka krzewu nie mogę zerwać, bo za wysoko, a drabki nie podstawię, bo rosną dołem dalie ;:224
Miłka
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Tolinko, w Twoim ogrodzie, zobaczyłam pierwszy raz różę Biedermeier... i zakochałam się w niej ;:167 ;:167 ;:167
Kupiłam wczoraj 3 sztuki. Dzisiaj je posadziłam, ale zastawiam się czy nie za blisko.
Jak ona na szerokość /wysokość ona się rozrasta?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tolinko, co to za delikatność na pierwszym zdjęciu z 4 czerwca? Czy to Aspirynka?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie pogoda troszkę odpuściła jest chłodniej ,ale słoneczko świeci ,róże szaleją ,codziennie wymykam się na chwilę rankiem żeby cyknąć parę fotek :D Niektóre należałoby już obcinać ale co tam chwilo trwaj!!!

Alexio pogoda jest ważna dla naszych podopiecznych sama wiesz jak bardzo ,tak jak jest dziś to chyba dla nich raj ;:173 to też odwdzięczają się z każdą chwilą coraz bardziej ;:167

Basiu oj szkoda ,szkoda ,bo zapach jest cudny w całym ogrodzie ;:170 Biedermeier to cudna różyczka, kompaktowa ,nie szeroka i nie wysoka taka na początek rabaty,jeszcze nie kwitnie jak otworzy kwiaty zaraz wrzucę fotki ;:65

Miłka przepraszam :oops: poprawię cię ,to wszystko ten brak czasu,a chęć zrobienia wszystkiego ,no cóż potem tak to skutkuje.Konfitur jeszcze nie robiłam i nie wiem czy dam radę ,tyle mam jeszcze do zrobienia przed ślubem córki ,a to już prawie tuż,tuż ;:202

Ewunia to Queen of Sweeden w pączku :)
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę fotek na dzień dobry

Mme Issac się rozkręca

Obrazek

Obrazek

Moja ukochana Martha ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tolcia i róże ,moja kicia nieustannie towarzyszy mi w ogrodzie i muszę jej od czasu do czasu cyknąć fotkę ,bo inaczej strzela focha,że pańcia tylko róże i róże ,a ja to co ? ;:177

Obrazek

Oooo!!Mamma Mia :lol:

Obrazek

Obrazek

Captain Hoyward to już spory krzew i nawet nie wiem kiedy tak wyrosła ;:306

Obrazek

Obrazek

reszta fotek wieczorem :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie masz litości! Jak pięknie Ci kwitną wszystkie!
Masz Mme Isaac Pereire. Ja się przymierzam, nie mając kompletnie miejsca, ale coś wymyślę. Z niej też zamierzam robić konfitury! A Kapitan przy domu - miód!
Miłka
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”