Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Kasiu krokusy kwitną w jednym czasie z tulipanami ;:oj
proszę!

Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko ja pierwszą gnojówkę zaplanowałam z liści rabarbaru pod borówki i rodki - już niedługo, bo rabarbar całkiem spory. :D

Rafale dzięki ;:180

Małgosiu moich część już też przekwitła, a te krokusy to jakieś strasznie zapóźnione - myślałam, ze wcale nie zakwitną.

Madziu u mnie ciągle tak ścięte hiacynty, ale na liliach nic nie zauwazyłam. Obroży kotu nie założę, bo się szlaja. I tego kleszcza też pewnie z jakiejś nocnej wycieczki przytargał. A dzisiaj jeszcze się okazało, ze robaki też ma :evil:

Marysiu jak Ci się udało postawić go do pionu? ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

W Windowsach masz program Paint i tam możesz wszystko!
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No wiem, korzystam. Ale te zdjęcia miałam ustawione w pionie...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

witaj Kasiu w pięknym ogrodzie ,tyle kwitnień i nawet tulipanki kolorowe,zakupy klematisowe zrobione i posadzone ,oj będzie się działo w lecie jak tyle nowości,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia, nie pisz głośno o tym rabarbarze :shock: Jak kupuję pierwszą wiązkę rabarbar to w domu traktują prawie jak święto, wiedzą, że będzie ciasto albo babeczki, a ty gnojówkę z niego robisz ;:306 a raczej powinno być ;:302
Tak swoją drogą ciekawa jestem ile trzeba czekać na rozrośnięcie się sadzonki. Możesz pokazać zdjęcie swojego rabarbaru? I napisać jak długo u ciebie rośnie ;:173
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Sabinko teraz mam trzeci rok - postaram się jutro pstryknąć zdjęcie. Ale z wysianych wczesną wiosną nasion w domu wyszły bardzo ładne sadzonki i latem już spokojnie można było kompocik gotować, wiec rośnie bardzo szybko. Ja siałam odmianę Lider - bo odmian rabarbaru jak się okazało też jest wiele :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ja też w pionie nie umiem ustawić zdjęć, nauczyłam się robić tylko w poziomie :wink:
Pięknie masz, kolorowo . Sliczne kolorowe szafirki. Ja mam od dawna tylko ciemno niebieskie, dopiero tutaj zobaczyłam ,ze są jeszcze inne kolory :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ach, Kasiu! Twoja wiosna w pełni rozkwitu ;:63 ;:63 , moja jakaś niemrawa w tym roku. ;:224
Zaskakujące jest to, że u Ciebie tulipany i krokusy jednocześnie kwitną. Czy posiadasz jakąś późną odmianę krokusów?
A z tą paczką pełną pachnideł to rzeczywiście dałaś czadu. ;:306 ;:306 ;:306
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marto licze na to, że będzie się działo - w weekend posadziłam ponad 70 lilii :D 4 liliowce i 4 irysy syberyjskie. Przesadziłam jeżyny i maliny i mam nadzieję, ze w tym roku wreszcie zjem swoich malin ;:65 Muszę coś jeszcze zrobić z borówkami, bo maleją zamiast rosnąć, a jedna chyba już całkiem odeszła... Za to dzisiaj zobaczyłam taką śliczną zieloną kropeczkę w korze - zyje mój powojnik Blue Light :tan

Obrazek

Sabinko obiecane zdjęcie rabarbaru. Możesz kupić kłącze i wtedy masz od razu grubaśne łodygi, ale mało. Za to jak posiejesz nasiona to masz więcej sadzonek, a tak jak pisałam, już w pierwszym roku nadają się do spożycia. Tyle tylko, ze łodygi sa troche cieńsze.

Obrazek

Karolko też będę robić tylko w poziomie ;:306 Chciałam dokupić jeszcze kilka odmian szafirków na jesieni, ale odwyk chyba troszkę zadziałał i mi się nie udało :evil: Szafirek szerokolistny - jeden z wyższych, Valerie Finis - śliczny błękitny, Siberian Tiger - biały, ale z lekkim błękitnym odcieniem i na koniec przekwitający już Album -bardzo się w tym roku wyciągnął :wink: Po wcześniejszych już śladu nie ma. Oczywiście cały czas czekam na najpóźniejszego, ale ten nawet jeszcze pąków nie pokazał...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lucynko to pospolite krokusy - odmiany Romance, Tricolor, Firefly. Im się po prostu trochę w tym roku pomerdało i się zapóźniły, ale niestety widać, ze już sie kończą.

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Napracowałaś się w weekend ;:138 . Tyle lilii z pewnością będzie co podziwiać. Ja mam około 50 ale jeszcze nie wszystkie wyszły. W tym roku także przesadzałam maliny i teraz mają dużo słońca i liczę na owoce ;:224 . Szafirki masz bardzo ładne zwłaszcza te białe. Chyba muszę je upolować jesienią. Pozdrawiam ciepło :wit.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kasia, nawet nie pomyślałam, że można wysiać rabarbar ;:131 Sadziłam zakupione kłącze niewiadomej odmiany :;230 Ale twój wpis dodał mi nadziei i czekam na grubaśne łodygi. Czy to prawda, że po wyrywaniu odrasta od nowa?? ;:224
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

:wit
Narobiłaś mi ochoty z tym rabarbarem - już ślinotoku dostała.
Ciepła tarta z rabarbarem + gałka lodów waniliowych ;:152
No cóż muszę dorwać rabarbar do ogrodu - nie wiem dlaczego jeszcze go nie mam :wink:
Na takie desery "kawśniaka" zawsze kupuję na straganach ;:224
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewelinko na lilie trzeba jeszcze trochę poczekać, chociaż te pierwsze będą już niedługo :D Ja niestety na działce mogę być tylko w weekendy i wtedy chcę zrobić jak najwięcej.

Sabinko ja też mój pierwszy rabarbar posadziłam z kłącza, ale on nie zaspokajał moich potrzeb, więc postanowiłam dosadzić. Najpierw myślałam o dokupieniu kłącza, ale znalazłam nasiona i postanowiłam spróbować - eksperyment sie udał ;:108

Aniu koniecznie posadź rabarbar - wystarczy mu skrawek miejsca gdzieś pod płotem :D

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu ładnie ci wszystko kwitnie, nawet serduszki już wystartowały ;:oj Pocieszasz mnie tym powojnikiem, bo moje trzy jeszcze uśpione i boję się, że snem wieczystym ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”