Lavender Tu Tu kupiłam już kolejną szt.Elwi pisze:Moni, mnie tam te nazwy mówią, oj mówią![]()
Mullberry Freeze i Lavender Tu Tu są na mojej liście, ale jak dotąd się wstrzymałam z zakupem. Byłabym z siebie dumna i byłoby się czym chwalić, gdyby nie to, że wydałam na ostróżki ponad 2 stówy![]()
Nie wiem gdzie zamawiałaś liliowce... mam nadzieję, że w Ismenie i trafisz prawidłowe odmianyJa jak widzę nazwę "Bestseller", to zgrzytam zębami
Trzy razy już zamawiałam tą odmianę i każda okazywała się pomyłką
Stwierdziłam, że czwartej próby nie podejmę
![]()
Irysy piękne - szczególnie jestem ciekawa Blenheim RoyalNa zdjęciach w necie jest niebiańsko niebieska
Pashmina pisze:No to sobie Monika biedy napytałaś, już od Ciebie nie wyjdęAlania pisze:irysy i liliowce to moja wielkaFilemon24 pisze:Oczywiście nic mi te odmiany nie mówią ale zaszalałaś koleżankoco roku wzbogacam swoją kolekcję o nowe odmiany
![]()
i to mnie pocieszacyma2704 pisze:Moniczko iryskowo i Walentynkowo cudnie.Wystarczy trochę świeżego koloru, żeby się człowiek poczuł lepiej, choć szaro za oknem.
Zakupów każdy narobił ponad stan, ale jeszcze się chyba nikomu nie zdarzyło, żeby nie dało się posadzić nabytków.
Zamówiłam w F., gdy jeszcze były dostępne jesieniąpela11 pisze:Moniczko ..przyznaj się bez bicia gdzie dostałaś Ventilo. Robiłam zamówienie w F.,ale tam go nie mają.A tak w ogóle to zazdroszczę i Tobie i wszystkim dziewczynom tegorocznych zakupów .W tym sezonie mam grubsze wydatki ogrodowe , jak wycinkę za którą właśnie zapłaciłam
i budowa domku ogrodowego . Ile za tą kasę mogłabym kupić roślin !!!!
Co to za wiosna jak człowiek nie może sobie od czasu do czasu posadzić coś nowego , kwitnącego, pachnącego. Chyba do maja póki nie minie najgorszy czas zakupowy zamknę laptopa na amen inaczej zwarjuję . Koleżanki miejcie trochę litości. Pozdrawiam
![]()
![]()
Szamanka pisze:Widzę, że forumki nie próżnują i zamawiają kolejne roślinki![]()
podglądam Wasze zakupy i już czuję, że i mnie się ten wirus udziela
bo raczej trudno o fioletowe w zimnym odcieniuklarag pisze:Moniko może podpowiesz mi jakiegoś liliowca w chłodnym odcieniu? Oglądam w sklepach, ale jakoś nie ufam kolorom na zdjęciach. Zwłaszcza gdy widzę fiolet a w opisie czerwień.
Mnie zastanawia jakim cudem Ty to wszystko ogarniaszAlania pisze:irysy i liliowce to moja wielkaFilemon24 pisze:Oczywiście nic mi te odmiany nie mówią ale zaszalałaś koleżankoco roku wzbogacam swoją kolekcję o nowe odmiany
daffodil pisze:Mnie zastanawia jakim cudem Ty to wszystko ogarniaszAlania pisze:irysy i liliowce to moja wielkaFilemon24 pisze:Oczywiście nic mi te odmiany nie mówią ale zaszalałaś koleżankoco roku wzbogacam swoją kolekcję o nowe odmiany
? Twoje rabaty są wzorcowe, idealnie wypielęgnowane, ogród do małych nie należy a Ty jeszcze poszerzasz rabaty, dokupujesz nowe rośliny... jesteś niesamowita
- chylę czoła, bo jest przed czym. Ja nie dokupuje zbyt dużo nowych roślin, bo nie jestem w stanie tego otrzymać w ryzach
, dlatego tym bardziej Cię podziwiam
Tylko czeka mnie dużo pracy, bo trzeba wszystko przesunąć w tył rabatMargo2 pisze:Na pewno wszystko się zmieści. To długa rabata
Piękne wybrałaś odmiany. Ja na razie przystopowałma i z irysami i liliowcami, bo mam pełno takich, których jeszcze nie widziałam, a że bez nazw to najpierw musze zobaczyć co mam
Moje ostróżki niestety mizernie - tylko część odbija, a część widzę, że padła przez ślimaki i już pewnie nie odbiją.majka411 pisze:Czytam, że masz w planie postawić kilka murków. Jestem bardzo ciekawa jak to rozplanujesz.
Murek w ogrodzie super się sprawdza. Wyłazi już z ziemi jakaś roślinka?
Ja zauważyłam malutkie pycie ostróżki, jeszcze niziutko tuż pod drobną korą, tylko czekają na ciepełko i słonko.
Porządki przystopowane, bo albo pogoda nie pozwala albo znów zbyt późno wracam z pracymisia pisze:Czy do Ciebie również zawitała wiosna? Jak porządki na rabatach?
Imponujące zakupy