Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Moniczko ..przyznaj się bez bicia gdzie dostałaś Ventilo. Robiłam zamówienie w F.,ale tam go nie mają.A tak w ogóle to zazdroszczę i Tobie i wszystkim dziewczynom tegorocznych zakupów . ;:145 W tym sezonie mam grubsze wydatki ogrodowe , jak wycinkę za którą właśnie zapłaciłam ;:110 i budowa domku ogrodowego . Ile za tą kasę mogłabym kupić roślin !!!! ;:223 Co to za wiosna jak człowiek nie może sobie od czasu do czasu posadzić coś nowego , kwitnącego, pachnącego. Chyba do maja póki nie minie najgorszy czas zakupowy zamknę laptopa na amen inaczej zwarjuję . Koleżanki miejcie trochę litości. Pozdrawiam ;:167 ;:167 ;:167
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Widzę, że forumki nie próżnują i zamawiają kolejne roślinki :wink:
podglądam Wasze zakupy i już czuję, że i mnie się ten wirus udziela ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elwi pisze:Moni, mnie tam te nazwy mówią, oj mówią :D
Mullberry Freeze i Lavender Tu Tu są na mojej liście, ale jak dotąd się wstrzymałam z zakupem. Byłabym z siebie dumna i byłoby się czym chwalić, gdyby nie to, że wydałam na ostróżki ponad 2 stówy ;:124
Nie wiem gdzie zamawiałaś liliowce... mam nadzieję, że w Ismenie i trafisz prawidłowe odmiany ;:333 Ja jak widzę nazwę "Bestseller", to zgrzytam zębami :twisted: Trzy razy już zamawiałam tą odmianę i każda okazywała się pomyłką :( Stwierdziłam, że czwartej próby nie podejmę ;:185
Irysy piękne - szczególnie jestem ciekawa Blenheim Royal :D Na zdjęciach w necie jest niebiańsko niebieska ;:215
Lavender Tu Tu kupiłam już kolejną szt. :tan
Ooo, kochana, poszalałaś z ostróżkami, ale ja wydałam kilkakrotnie więcej na swoje zamówienie ;:131 Dobrze, że rozłożyłam płatności w czasie od jesieni do teraz ;:306
Liliowce (podobnie jak pozostałe rosliny) zamawiałam w różnych źródłach, ale raczej powinny być zgodne odmianowo. U Ismeny zamawiałam sporo w ubiegłym roku, ale teraz nie.
Gdzie zamawiałaś Bestseller, że nie możesz trafić na prawdziwego? Może to kwestia zdjęć? Wiesz jak to jest - często przekłamują kolory albo sprzedawcy celowo podbarwiają kolory, żeby wyglądały atrakcyjniej ;:222
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pashmina pisze:
Alania pisze:
Filemon24 pisze:Oczywiście nic mi te odmiany nie mówią ale zaszalałaś koleżanko 8-)
irysy i liliowce to moja wielka ;:167 co roku wzbogacam swoją kolekcję o nowe odmiany ;:333
No to sobie Monika biedy napytałaś, już od Ciebie nie wyjdę ;:306 ;:196
;:196 :wit cieszę się ;:168

cyma2704 pisze:Moniczko iryskowo i Walentynkowo cudnie. ;:oj Wystarczy trochę świeżego koloru, żeby się człowiek poczuł lepiej, choć szaro za oknem. ;:215 Zakupów każdy narobił ponad stan, ale jeszcze się chyba nikomu nie zdarzyło, żeby nie dało się posadzić nabytków. :)
i to mnie pociesza ;:306
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Moniko może podpowiesz mi jakiegoś liliowca w chłodnym odcieniu? Oglądam w sklepach, ale jakoś nie ufam kolorom na zdjęciach. Zwłaszcza gdy widzę fiolet a w opisie czerwień. ;:124
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:Moniczko ..przyznaj się bez bicia gdzie dostałaś Ventilo. Robiłam zamówienie w F.,ale tam go nie mają.A tak w ogóle to zazdroszczę i Tobie i wszystkim dziewczynom tegorocznych zakupów . ;:145 W tym sezonie mam grubsze wydatki ogrodowe , jak wycinkę za którą właśnie zapłaciłam ;:110 i budowa domku ogrodowego . Ile za tą kasę mogłabym kupić roślin !!!! ;:223 Co to za wiosna jak człowiek nie może sobie od czasu do czasu posadzić coś nowego , kwitnącego, pachnącego. Chyba do maja póki nie minie najgorszy czas zakupowy zamknę laptopa na amen inaczej zwarjuję . Koleżanki miejcie trochę litości. Pozdrawiam ;:167 ;:167 ;:167
Zamówiłam w F., gdy jeszcze były dostępne jesienią ;:333
Wiem, co to znaczą większe wydatki ;:108 Rok i dwa lata temu również zrobiłam mniej zakupów, bo była budowa domku, murków i budowa garażu. W przyszłym roku również będę musiała przystopować, bo będziemy kontynuować prace garażowe.
W tym roku odpuszczamy garaż, bo trzeba było nawieźć kilka wywrotek ziemi w okolice garażu i musi to dobrze osiąść i trzeba wysiać trawę. Ze spraw budowlanych planujemy tylko słupy ogrodzeniowe przed domem i kilka murków w ogrodzie. Zostało nam sporo cegły i żwiru, więc nie będzie tak bolało wydawanie pieniędzy ;:333

-- N 14 lut 2016 19:06 --
Szamanka pisze:Widzę, że forumki nie próżnują i zamawiają kolejne roślinki :wink:
podglądam Wasze zakupy i już czuję, że i mnie się ten wirus udziela ;:224
:wit
tak to już jest z ta zarazą ;:147
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

klarag pisze:Moniko może podpowiesz mi jakiegoś liliowca w chłodnym odcieniu? Oglądam w sklepach, ale jakoś nie ufam kolorom na zdjęciach. Zwłaszcza gdy widzę fiolet a w opisie czerwień. ;:124
bo raczej trudno o fioletowe w zimnym odcieniu ;:108
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Niekoniecznie musi być fioletowa, to był tylko przykład niezgodności zdjęcia z opisem.
To podobnie jak z różami- Ascot w zależności od strony jest albo czerwona, albo purpurowa, albo różowa, lub też malinowa.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Alania pisze:
Filemon24 pisze:Oczywiście nic mi te odmiany nie mówią ale zaszalałaś koleżanko 8-)
irysy i liliowce to moja wielka ;:167 co roku wzbogacam swoją kolekcję o nowe odmiany ;:333
Mnie zastanawia jakim cudem Ty to wszystko ogarniasz ;:224 ? Twoje rabaty są wzorcowe, idealnie wypielęgnowane, ogród do małych nie należy a Ty jeszcze poszerzasz rabaty, dokupujesz nowe rośliny... jesteś niesamowita ;:180 - chylę czoła, bo jest przed czym. Ja nie dokupuje zbyt dużo nowych roślin, bo nie jestem w stanie tego otrzymać w ryzach :( , dlatego tym bardziej Cię podziwiam ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Na pewno wszystko się zmieści. To długa rabata
Piękne wybrałaś odmiany. Ja na razie przystopowałma i z irysami i liliowcami, bo mam pełno takich, których jeszcze nie widziałam, a że bez nazw to najpierw musze zobaczyć co mam :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czytam, że masz w planie postawić kilka murków. Jestem bardzo ciekawa jak to rozplanujesz.
Murek w ogrodzie super się sprawdza. Wyłazi już z ziemi jakaś roślinka?
Ja zauważyłam malutkie pycie ostróżki, jeszcze niziutko tuż pod drobną korą, tylko czekają na ciepełko i słonko.
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy do Ciebie również zawitała wiosna? Jak porządki na rabatach?
Imponujące zakupy :wit
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj! Już chyba śniegu nie ma? U mnie 10 na plusie. Czy już zaczęłaś cięcia? Niby ciepło, ale boję się, że za wcześnie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

daffodil pisze:
Alania pisze:
Mnie zastanawia jakim cudem Ty to wszystko ogarniasz ;:224 ? Twoje rabaty są wzorcowe, idealnie wypielęgnowane, ogród do małych nie należy a Ty jeszcze poszerzasz rabaty, dokupujesz nowe rośliny... jesteś niesamowita ;:180 - chylę czoła, bo jest przed czym. Ja nie dokupuje zbyt dużo nowych roślin, bo nie jestem w stanie tego otrzymać w ryzach :( , dlatego tym bardziej Cię podziwiam ;:63
;:196 i kto to mówi ;:224
Ja niezmiennie podziwiam Twój cudny ogród i myślę sobie dokładnie to samo ;:303
a nowe zakupy są kompletnie niepoważne, wiem, ale ... nie umiem się oprzeć ;:131

-- Cz 18 lut 2016 18:23 --
Margo2 pisze:Na pewno wszystko się zmieści. To długa rabata
Piękne wybrałaś odmiany. Ja na razie przystopowałma i z irysami i liliowcami, bo mam pełno takich, których jeszcze nie widziałam, a że bez nazw to najpierw musze zobaczyć co mam :D
Tylko czeka mnie dużo pracy, bo trzeba wszystko przesunąć w tył rabat ;:202
Część nowych roślin to wyższe byliny np. kłosowce, ale jednak większość to te średniej wysokości i trzeba im przygotować miejsce ;:218
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:Czytam, że masz w planie postawić kilka murków. Jestem bardzo ciekawa jak to rozplanujesz.
Murek w ogrodzie super się sprawdza. Wyłazi już z ziemi jakaś roślinka?
Ja zauważyłam malutkie pycie ostróżki, jeszcze niziutko tuż pod drobną korą, tylko czekają na ciepełko i słonko.
Moje ostróżki niestety mizernie - tylko część odbija, a część widzę, że padła przez ślimaki i już pewnie nie odbiją.

-- Cz 18 lut 2016 18:30 --
misia pisze:Czy do Ciebie również zawitała wiosna? Jak porządki na rabatach?
Imponujące zakupy :wit
Porządki przystopowane, bo albo pogoda nie pozwala albo znów zbyt późno wracam z pracy ;:222 Przyszły tydzień ma być cieplejszy ;:3
Na to liczę ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”