U Wiśni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Wiśni

Post »

Dwie Kasie, Lucy i Monika - dzięki :wit

No właśnie troszkę się boję tych dalii, miałam kiedyś zwykłe. No ale cóż, najwyżej będę się bawiła w wykopywanie ;:224

Moje najnowsze zakupy: urzekły mnie ogromne kwiaty phalenopsisa (na zdjęciu nie widać, ale to chyba jedne z większych kwiatów, jakie u phalenopsisów spotkałam), a ta prymulka to przez Janka (janek45) - bo sobie takich ładnych nakupił, że mi też się zachciało prymulki i bratków ;:306
Obrazek
Obrazek
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te prymulki mają w sobie coś, niby takie skromne, a przyciągają uwagę i chce się je mieć :) . Falek świetny, podobają mi się białe brzegi płatków.
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51

Post »

Śliczny storczyk, mi się marzy żółty albo cały bordowy, ale albo nie mogę dopaść, albo mnie nie stać ;:145

Fakt prymulki niby takie małe, niepozorne ale jakże urzekające ;:167
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Dzięki za aktualizację "gwiezdnych wyzwań" ;:180
Ja jutro przesadzam moją dużą i dwie mini i przenoszę do ciepłego pokoju,ciekaw jestem czy uda mi się eksperyment tak jak i Tobie z roku na rok?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Storczyka kupiłaś w świetnym kolorze a jak jeszcze ma duże te kwiaty to tym bardziej mi się podoba ;:167
Cytrynka też mi wpadła w oko bo lubię strasznie egzotyki.
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Moniko :wit
Piękne kwitnienia storczykowe, hippeastrum śliczne ;:215
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe nowe nabytki, niech kwitną długo:). :wit
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wszystkim, cieszę się, że zaglądnęliście ;:168 Bardzo mnie cieszy, że podobają Wam się moje zielone i motywujecie mnie swoimi komentarzami. Mam teraz lekką depresję wiosenną - niebo od tygodnia zasłonięte chmurami, bez promyka słońca, nie nastawia pozytywnie do świata.
Dzisiaj po raz pierwszy od tygodnia przed te okropne chmury przebiło się słońce ;:3 I świat od razu nabrał koloru. Więc wzięłam łopatę i poszłam do ogrodu. Generalnie w tym roku muszę się porządnie zabrać za naprawę trawnika, bo wygląda naprawdę tragicznie i to nie ze względu na zimę. Rozjeżdżony samochodami, koleiny, w których stoi woda... W dodatku Pan Domu kosi trawę na najniższym poziomie kosiarki, a że trawnik nierówny, to gdzieniegdzie zdarty do ziemi, w ciągu zimy rozmiękło, wydeptało się... I mnie nie słuchają, a potem narzekają, że taki brzydki trawnik :(
Jedyne, co mam teraz na pocieszenie:
Obrazek

Kupiłam niedawno takie coś na targu, zapomniałam zapisać nazwy. Niby ma wyjść badyl, z którego czubka mają wyjść zwisające czerwone kwiaty. Na początku chciałam to sobie do dużej donicy na balkon posadzić, ale to tak śmierdzi, że jednak wysadzę do ogrodu. Mam nadzieję, że kwiatki będą warte tego "zapachu". Obrazek

W domu już zapach mięty się roznosi, kupiłam sobie ostatnio, bo w zeszłym roku moja mięta w upał wyschła na susz. Wysiew mięty pieprzowej zakończył się fiaskiem, bo się szturchnęło, i spadło, i się rozsypało (oczywiście samo się tak zrobiło) :wink:
Obrazek

Z wysiewów najbardziej mnie urzekła lobelia (po lewej). Wiecie, niby nic specjalnego, ale takie to małe, że nie mogę :lol: . Zdecydowanie wyróżnia się spośród innych moich wysiewów, choćby astrów (po prawej)
Obrazek

Na koniec jeszcze powiem, że zajrzałam do moich kłujaków, obozujących na balkonie. Pogoda zapowiadała się u mnie dobrze, a w nocy było -3 stopnie. Dziś w nocy też tyle zapowiadają. Ale są po wieloletnim hartowaniu, trochę okryte, więc intuicja podpowiada mi, że dadzą sobie radę.
Obrazek

To tyle na dziś, życzę dużo słoneczka ;:3
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

Bardzo fajne wysiewy ;:333

Te astry to karłowe? Podpytuję, bo już trzeci raz wysiałam takie i trzeci raz nie wzeszedł mi ani jeden! Może ja źle sieję 8-)
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O jeny, a ja już się martwię, że zmarzną te kaktusy ;:174 , może przykryj jakąś agrowłókniną, albo inna kołderką.
Zaintrygowało mnie to coś, co śmierdzi, koniecznie pokaż, jak zakwitnie.
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, kaktusy są przykryte :wink: Sam balkon jest też troszkę osłonięty, przy przymrozkach trochę zyskuję. Jesienią chryzantemy wytrzymały na balkonie, aż termometr pokazał -7 stopni, kiedy sąsiedzi już mieli wszystkie chryzantemy klapnięte.

Tak, astry karłowe. I w dodatku mają być żółte, a żółtego astra jeszcze nie widziałam :D
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59

Post »

O, jaki pierwiosnek ładny - za mną też chodzą, ale zawsze jak jestem w sklepie, to wygrywają cebulowe - teraz nabyłam szafirki :D
Za lobelię trzymam kciuki, zwłaszcza, że niezły busz ci wyszedł! Ja raz próbowałam, ale nic mi z niej nie wyszło.
A ta tajemnicza roślina śmierdzi tak cała, czy kwiat?
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwiatów ta roślina nie ma jeszcze, cała śmierdzi. I bardzo intensywnie. Świeżo po zakupach postawiłam ją w domu pod oknem. Stała tam z 10 minut, zanim wyrzuciłam ją na balkon, bo zapach był nie do zniesienia.

Ja z lobelią w zeszłym roku zaliczyłam wtopę, bo nie doczytałam, że nasion się nie przykrywa ziemią, tylko lekko dociska na powierzchnię. I potem się zastanawiałam, czemu tak mało wyszło... :;230
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2014, o 13:35

Post »

No ten śmierdziel intryguje... ciekawe jakie będą kwiaty ;:oj
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, jest coś takiego jak ciemiernik cuchnący. Jak sama nazwa wskazuje... :shock: . Nie widziałam i nie znam, ale może to jest to? Ciekawe, że fascynują nas rośliny zarówno te pachnące, jak i pachnące inaczej. Koniecznie zdaj relację z wrażeń, jak zakwitnie :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”