W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nalewko,
niby wiem co to znaczy zgubić psiaka i wiem, że to śmieszne nie jest :cry: ale te Twoje opowieści... rozbrajasz mnie!
Szczeniaczki oddane... buuu... a już myślałam, że saga o Szprocie zyska nowych bohaterów :?
Drapki za uszyskiem dla psotnika, a dla Ciebie.... a też się podrap ;-) zasłużyłaś po takim dniu :lol:,
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, uważnie przeczytałam Twoją fascynującą opowieść, ale nie znalazłam wyjaśnienia, jak Kluski znalazły swój dom?
Nie żałujesz trochę, ze nie zostały? ;) Zamiast drapać siebie, mogłabyś teraz Kluski drapać
:lol:
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Wczoraj dzwoniłam do wszystkich, którzy mogliby cokolwiek wiedzieć o szczeniakach:
- pan od alarmów zakładanych w domach nad jeziorem
- weterynarz w gminnym mieście po sąsiedzku
- były sołtys w naszej wsi
- pan z sąsiedniej wsi
- sklepowa z jedynego sklepu w kolejnej sąsiedniej wsi
Sz.M. był w dwóch sąsiednich wsiach i u sąsiadów przez strumyk, żeby popytać osobiście, ale niczego się nie dowiedział. Nikt nic nie wiedział, nie powiedział, nawet wet nie szczepił, nie widział, nie mógł pomóc. U sąsiadów nikogo nie było, bo facet przyjeżdża karmić psy dopiero wieczorem.

W takim razie psy zostaną z nami! Ale... jeden ma plecioną obróżkę, na pewno jakieś dzieci za nimi płaczą :( Tylko gdzie te dzieci są??? Musimy znaleźć ich dom, ale jak??? A może one same wiedzą, jak tam iść, skoro przyszły, to i wrócą?

Tak więc Kluski przyjechały z wyprawy do domku na działce. Prot został wpuszczony do środka, Kluski - nie. Chwilę się pokręciły, ale szybko się im znudziło, zawinęły się i poleciały... za strumyk. Piętnaście minut później były z powrotem, bardzo zadowolone z siebie :D A ja się ucieszyłam, że psiaki wiedzą doskonale jak trafić do własnego domu, tylko przez te kilka dni u nas było im lepiej, ciekawiej, przytulniej, cieplej, smaczniej i w ogóle inaczej, niż w klatce.

Wyrosną z nich straszne potworki!!! :lol: Ale są już obłaskawione, więc może nie będzie tak strasznie :wink: A na pewno będę się z nimi spotykać na miejscu, tam, na Warmii :) Byle do wiosny!

P.S.
Ilość rzepów i innych kłujek na Procie przekracza moje możliwości wyczesania, jutro, za dnia, będzie cięcie albo i golenie! :twisted:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Skąd wiesz, że mieszkają w klatce? :( Jeśli tak, to będziecie się spotykać tylko jak z niej uciekną :( Biedne Kluski...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Nalewko Ty to masz talent, powinnaś książki pisać :D byłabym Twoją fanką :D
Psiaki pewnie tęsknią za Tobą i Protem, musi być im tam niezbyt dobrze skoro wybrały Ciebie :roll:
a Prot ma często ataki padaczki ?
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

sonia pisze:Agnieszko przecież pufy są mało wygodne ;:112
ja juź widzę jak Twój Szirek ucieka z tym zdobytym jaśkiem i kładzie na nim swój łeb ;:87
a nie on nie ucieka - on niby przypadkiem go strąca z łóżka a jak już leży na podłodze to czemu nie skorzystać hi hi hi
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

ja przez to, że mój pies jak coś ukradnie to zaraz z tym ucieka do swojego kącika i udaje, że nic nie ma ;:198
a wczoraj się uśmiałam, bo rozmawialiśmy, że musimy kupić koc brązowy z dodatkiem beżu i nagle pies przynosi swój koc, oczywiście brązowo-beżowy, i kładzie mi ten koc pod nogi ;:128
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Moja Layla też wciąż coś kradnie, ze względu na gabaryty najchętniej skarpetki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

mój też wszystko znosi na sój dywanik

nawet swoją ulubioną zabawke czyli - ogon
kręci po całym mieszkaniu młynka za ogonem a jak już złapie w zęby to zanosi na legowisko - komiczny widok

wczoraj zabrał sobie ze zlewu w kuchni sitko i miske - też znalazłam na posłaniu po powrocie z kotłowni (nie było mnie 3 minuty)
ale on chyba chciał po sobie pozmywać, bo sitko było po odcedzaniu jego makaronu, a miska po mięsku
;o)
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Nalewko,Ty to masz szczęście do historii z psem w roli głównej :lol: Wiesz ,jak czytałam Twoją relację .to wiedziałam ,że na pewno dobrze się skończy i podeszłam do niej humorystycznie.Ale tego co przeżyłaś w realu Ci nie zazdroszczę .Też bym wariowała,jakby Brutusa tak długo nie było. Ale zobacz ,jaki Prot dzielny. Nie zostawił maluchów.Należą mu się za to duże głaski i drapanka. Bardzo żałuję że kluseczki już się wyprowadziły.Tak po cichu liczyłam,że jednak u Ciebie zostaną i już się cieszyłam na zabawne historie związane z nimi.
Awatar użytkownika
bartelsz
200p
200p
Od: 11 cze 2007, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W oczekiwaniu na prawdziwą zimę ?

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam
Bartek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Nalewko czytając Twoją relację z poszukiwania psiaków mało zawału nie dostałam :!: Jak to dobrze, że nic im się nie stało. Szkoda takich żywiołowych maleństw do klatki, szkoda.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Pięny pies Bartku. Jaka to rasa?
Awatar użytkownika
bartelsz
200p
200p
Od: 11 cze 2007, o 13:11

Post »

DankaWS pisze:Pięny pies Bartku. Jaka to rasa?
Dog Argentyński z psów "bojących" wersja tapczanowa.
Pozdrawiam
Bartek
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Piękny, liczę na więcej fotek.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”