Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Post »

Rapsody przecudna, przesadzaj i ratuj ją, masz jeszcze sliczną taka dwukolorową . W ogóle masz piękne róże i bajkowy świat ;:108 ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Mimo zapowiadanego deszczu od soboty nie spadła nawet kropelka, co prawda i tak nie miałam czasu na jakiekolwiek przesadzanie, ale deszcz by się przydał. Weekend jak zwykle pracowity, w sobotę do zmroku czyściłam rabaty i zastanawiałam się nad zmianami na niektórych rabatach ;:202 , to się chyba nigdy nie skończy. ;:14

Michasia1 pisze:Witaj
Róże jak zwykle piękne ;:138 U nas po suszy zdarzają się częściej deszcze. Jednak ziemia jest mocno przesuszona. Wczoraj chciałam przesadzić azalię w bardziej słoneczne miejsce. Po kilku sztychach łopaty myślałam,że sięgnę po kilof. Istna skała . Tego deszczu poptrzeba wiele ;:108
Pozdrowienia
U mnie Żanko niestety popadało tylko w piątek, nadal ziemia sucha i żadnych większych robót w ogrodzie na razie nie przewiduję, bo i po jakiego czorta siłować się z ubitą skałą. ;:224, szkoda mojej pracy i roślin. W końcu ze snujących się chmur zacznie padać, przynajmniej taką mam nadzieję ;:333
Tolinka pisze:No to mamy prawdziwe imię twojej pięknej Daisy ;:138 i jeszcze okazuje się że ona ma siostrę która jest kremowa ;:oj o raju ale superowo :tan hm....tylko gdzie je kupić ;:218 Majka jak znalazłaś jej imię to teraz podrzuć gdzie to cudo można kupić?
O tych gruszkach muszę pomyśleć ;:333
No tak w końcu się udało, niezmiernie się cieszę, Żeby jadnak liczba nn-ek się w ogrodzie zgadzała zafundowałam sobie jeszcze jedną marketówkę /wcześniej pokazywałam kartonik/. Po rozpakowaniu, okazało się, że zamiast jednego krzaczka były zapakowane dwa ;:oj .
Przekopałam wszystkie kartoniki w poszukiwaniu silnego krzewu, no i znalazłam - 2 mizerne ;:202
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

karolacha pisze:Rapsody przecudna, przesadzaj i ratuj ją, masz jeszcze sliczną taka dwukolorową . W ogóle masz piękne róże i bajkowy świat ;:108 ;:138
Karolinko czy chodzi o tę różyczkę

Obrazek

Jeśli tak to Lustige, wielkokwiatowa, która od dwóch lat, czyli od momentu przesadzenia na nowe miejsce koniecznie chce uchodzić za parkową. Wypuszcza długaśne, silne pędy i gna ku górze nie wiadomo po co - i tak widać ją z daleka. :D

To zdjęcie z czerwca, była lepiej wybarwiona

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
x-ja-a

Post »

daysy pisze: Weekend jak zwykle pracowity, w sobotę do zmroku czyściłam rabaty i zastanawiałam się nad zmianami na niektórych rabatach ;:202 , to się chyba nigdy nie skończy. ;:14
Mam to samo. W zeszłym roku jesienia obiecywałam sobie, że żadnych więcej rewolucji. Chcę tylko pielić, podlewać, nawozić i się cieszyć. Ale już mam przesadzone trzy, kolejne dwie idą do innego ogrodu, a na nowe nabytki czekają mniej lub bardziej przygotowane miejsca ;:173 Ale pocieszam się tą znaną już złotą myślą Karla Foerster'a: "Jeśli jesteś zadowolony ze swojego ogrodu, to znaczy, że na niego nie zasługujesz". Przy każdym kopaniu kolejnego dołu, wytytłana w błocie, powtarzam ją sobie jak mantrę :D
Tolinka pisze: Majka jak znalazłaś jej imię to teraz podrzuć gdzie to cudo można kupić?
Podpinam się ;:65
daysy pisze: Po rozpakowaniu, okazało się, że zamiast jednego krzaczka były zapakowane dwa ;:oj .
Najwyraźniej Daysy, masz farta przy kartonikowych różach ;:108 Deszczu życzę. U nas wczoraj z pół godziny popadało a dzisiaj jest zimno i chyba też kropiło coś, ale za mało ;:185
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagna tak właściwie to nie wiem czy jest się z czego cieszyć, w końcu chciałam mieć jeden silny krzaczek a dostałam dwa cherlawe. Mam nadzieję, że chociaż będą żywotne. System korzeniowy mają nawet ładny, więc może przeżyją.
Niemniej jednak wolałabym kupić to co pisze na kartoniku, wiem, że to żadne pieniądze, ale jeśli się ktoś decyduje na taką sprzedaż, to w miarę możliwości powinien być rzetelny a nie jakość maskować ilością :shock: .
Nie protestuję kiedy kupuję miniaturki w doniczce i wiem, że tam jest kilka sadzonek, które mogą przeżyć albo nie.

Na poprawę humorku szalejący Graham Thomas, mam wrażenie, że pasuje mu chłodniejsza pogoda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

My Girl długo odpoczywała

Obrazek

Obrazek

Nadal dobrze radzi sobie Królowa Szwecji

Obrazek

Princess of Infinity :D

Obrazek

Do nowego kwitnienia szykuje się Novalis

Obrazek

Obrazek

Na razie tyle , bo fotosik coś się ociąga :wit

-- 21 wrz 2015, o 12:10 --

Jagna tak właściwie to nie wiem czy jest się z czego cieszyć, w końcu chciałam mieć jeden silny krzaczek a dostałam dwa cherlawe. Mam nadzieję, że chociaż będą żywotne. System korzeniowy mają nawet ładny, więc może przeżyją.
Niemniej jednak wolałabym kupić to co pisze na kartoniku, wiem, że to żadne pieniądze, ale jeśli się ktoś decyduje na taką sprzedaż, to w miarę możliwości powinien być rzetelny a nie jakość maskować ilością :shock: .
Nie protestuję kiedy kupuję miniaturki w doniczce i wiem, że tam jest kilka sadzonek, które mogą przeżyć albo nie.

Na poprawę humorku szalejący Graham Thomas, mam wrażenie, że pasuje mu chłodniejsza pogoda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

My Girl długo odpoczywała

Obrazek

Obrazek

Nadal dobrze radzi sobie Królowa Szwecji

Obrazek

Princess of Infinity :D

Obrazek

Do nowego kwitnienia szykuje się Novalis

Obrazek

Obrazek

Na razie tyle , bo fotosik coś się ociąga :wit
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś odpowiedź się podwoiła ;:oj , Proszę moderatora o usunięcie jednej z nich.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
x-ja-a

Post »

A niech się podwaja, takie śliczności pokazujesz! ;:167 (a jak klikniesz na dole w "edytuj" to się nie uda wykasować?) A z tymi dwoma z kartonika to nie załapałam. Myślałam, że te cherlawe to inne a te dwa Ci się trafiły fajne i to zamiast jednego. Sorry... blondynką jestem :D Princess of Infinity cudna, a co to? Jakaś nowa róża? :;230 My Girl też śliczna, bardzo fajnie ją zobaczyć, bo moja przyjaciółka ją sobie latem kupiła i też jest ciekawa co z niej wyrośnie. Widzę, że może się spodziewać cukiereczka ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagna ten "cukiereczek" ma kwiaty jak róża wielkokwiatowa, wielkie, ciężkie, woli jednak słoneczko niż deszcz.
Mimo tej przypadłości bardzo ją lubię, bo jak zakwitnie to jest na czym oko zatrzymać ;:173 .

Tak wyglądała w pierwszym kwitnieniu

Obrazek

Obrazek

Zaraz spróbuję wykasować.
W sumie, jeśli będą rosły to nawet dobrze, że są dwie zamiast jednej ;:173 Piszę to jako przykład, jak można się nabrać szukając ładnego krzaczka. Była tak sprytnie opakowana, że krzaczek wyglądał jak jeden dorodny.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy Pięknie kwitną twoje róże... i ja mam takie wrażenie że ta pogoda bardzo im sprzyja w dzień słonko i ciepło a nocki już chłodne i wilgotne.Graham rzeczywiście szaleje ;:oj a Novalis jaki zapączkowany ;:224
Tyle kartonikowego grzebania i takie rozczarowanie ;:223 już widzę twoją minę jak tą niespodziankę odkryłaś :evil:
My Girl jest piękna ;:167 jak będę coś wymieniać to mam ją w pamięci ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy no i wreszcie dzięki Majce Twoja Princess Daysy dostała nowe imię Princess of Infinity również śliczne .Masz cudne różane kwitnienia, a My Girl zachwyca ilością kwiatów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daysy
Rozumiem co masz na myśli , pisząc o mocowaniu się, ze skałą :lol: Ja kilka dni temu chwyciłam za łopatę i chciałam przesadzić azalię. Po poru kopnięciach też natrafiłam na skałę. Bardziej przydałby się kilof :lol: Pomimo tego,że u nas popaduje to ziemia nadal jest przesuszona . Pozdrowienia
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Moja ulubiona Novaliska znów zrobi furorę ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinka pisze:Daysy Pięknie kwitną twoje róże... i ja mam takie wrażenie że ta pogoda bardzo im sprzyja w dzień słonko i ciepło a nocki już chłodne i wilgotne.Graham rzeczywiście szaleje ;:oj a Novalis jaki zapączkowany ;:224
Tyle kartonikowego grzebania i takie rozczarowanie ;:223 już widzę twoją minę jak tą niespodziankę odkryłaś :evil:
My Girl jest piękna ;:167 jak będę coś wymieniać to mam ją w pamięci ;:108
Tolinko u mnie jest nadal sucho, a mnie już się nie chce podlewać. Wracam późno do domu, zanim coś przygotuję na kolację, to robi się szarówka, wieczory zimne... szkoda gadać. Liczyłam na to, że popada i będzie cokolwiek można odetchnąć od podlewania, coś w ogrodzie się zrobi, a tu z planów jak na razie nici.
Na Grahama nawet mój ślubny zwrócił uwagę ;:oj , to jest nie lada wydarzenie :D
Szkoda, że jest tak sucho, bo i W.Shakespeare wyglądałby pięknie. Zrobił się z niego całkiem przystojny facet ;:306 , troszkę porozłaził się na boki, ale i wzrostu słusznego, więc mu wybaczam.

Obrazek

Nie wiem, czy słusznie, ale wydaje mi się, że angielki wolą troszkę chłodniejszą pogodę.

Chyba Tolinko masz rację u mnie też kilka różyczek jakby chciało jeszcze się pokazać z dobrej strony i zawiązało sporo pąków, tak wygląda STephanie Baronin zu Guttenberg

Obrazek

Obrazek

Miss Fine zaszczyciła mnie jednym, ale pięknym kwiatuszkiem

Obrazek

No nie byłam szczęśliwa, widząc zawartość kartonika, ale przynajmniej miały korzenie w dobrym stanie.

Tolinko poprzednie zdjęcia My Girl, to kwitnienie z czerwca, aktualnie tez kwitnie ale juz skromniej.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:Daysy no i wreszcie dzięki Majce Twoja Princess Daysy dostała nowe imię Princess of Infinity również śliczne .Masz cudne różane kwitnienia, a My Girl zachwyca ilością kwiatów
Tak Jadziu cieszę się, że nie muszę już nazywać jej nn-ką ona chyba też się cieszy, że ma imię :D

Obrazek
Jadziu to kwitnienie z czerwca obecnie kwitnie ładnie, ale już nie tak spektakularnie :wink:

Obrazek
Michasia1 pisze:Daysy
Rozumiem co masz na myśli , pisząc o mocowaniu się, ze skałą :lol: Ja kilka dni temu chwyciłam za łopatę i chciałam przesadzić azalię. Po poru kopnięciach też natrafiłam na skałę. Bardziej przydałby się kilof :lol: Pomimo tego,że u nas popaduje to ziemia nadal jest przesuszona . Pozdrowienia
Jest sucho i to bardzo, ale mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni, w końcu przyjdzie jesień, to prawdziwa i mam nadzieję mokra.
Nigdy nie myślałam, że będę za nią tęskniła ;:131

Aprilko to za kilka dni zapraszam, powinna już rozwinąć swoje pąki ;:173

Jeśli lubisz fiolety to proszę Rhapsudy in Blue - wystrzeliła jednym pędem i na wszystkich patrzy z góry ;:224

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Daysy - u mnie Miss Fine początkowo miała duże kwiaty, ale w kolejnych kwitnieniach kwiaty stawały się mniejsze. Też to zauważyłaś u siebie? Powiedz mi też, czy ta różyczka rozbudowała ładny krzaczek, z mojego jestem średnio zadowolona, a że posadziłam go w eksponowanym miejscu, zastanawiam się, czy nie zmienić mu miejscówki.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”