Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

No właśnie przestało padać i słoneczko zaczyna nieśmiało świecić ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu zaległości mojej niebytności nadrobiłam.
Tydzień siedziałam na działce a tam internetu ;:185
Wiem już jak nazywa się ten niebieski jednoroczny kwiatek, o który pytałaś - to jest Felicja
Cudowne liliowce pooglądałam a tojadem jestem zachwycona.
Znasz może jego dokładniejszą nazwę?
I czy może się jego z nasionka wysiewa?
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu postaram się tą malinę jesienią przesłać.W Twoim ogrodzie jest tyle ciekawych roślin, ciężko zapamiętać.Będę uważnie się przyglądać,dziękuje za propozycje. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu a bzu gałązki nie połamało ? przygarnęłabym :wink:
Śliczne róże , ta dwukolorowa i ciemna ;:138 piękne kolory liliowców ;:138 No i masz rację ,ze spotykasz się z dziećmi, to nasza największa wartość, a one zarobione więc trzeba korzystać z każdej wolnej chwili. U mnie córka blisko , ale zarobieni i rzadko się widujemy. Ale syn w Dublinie , tego to już rzadko widuję i cierpię nad tym . Dlatego tak kocham i poświęcam czas ogrodowi :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, zauroczyła mnie Twoja róża 'Shakespeare'! Ma cudny kolor. Zapewne z daleka ją widać. ;:215
Czy ona pachnie?
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, czas spędzony z dziećmi, to najpiękniejsze chwile. Moje jeszcze czasem przychodzą i posiedzą z nami. Ale jak wyjedzie córka, to już tylko ta najmłodsza zostanie. A ona wiele czasu dla nas mieć nie będzie. Dlatego tak cieszę się z każdej chwili, jaką z nimi spędzam.
U mnie troszkę polało, ale myślałam, że tej wody będzie więcej.
Buziaki zostawiam. ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, ja znowu tylko na chwilkę, ale u nas dziś dolało, wracałam z rehabilitacji i pod domem w aucie 15 min. siedziałam, ściana deszczu, nie mogłam z auta wyjść, przespałam resztę dnia, ale mało, więc tylko zajrzę co u ws słychać i do łóżeczka :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu przed zmierzchem siknęło, ale padało 2 minuty :lol:

Ewuniu odnalazłam nasiona Felicji i chyba kiedyś siałam ale coś nie wyszło ;:222
Tojad przyjechał do mnie od Ewy Kory i ją zapytamy czy zna nazwę odmiany ;:173
To był Twój szczęśliwy tydzień :D Dziękuję za odwiedziny ;:196

Irenko szukaj na pewno coś znajdziesz ;:168 a ja czuję wewnętrzną potrzebę wysłania Ci czegoś :D

Karolinko bez ma dużo gałązek i na pewno dostaniesz ale czy już teraz, bo ja ukorzeniam na wiosnę... ale każdy ma swoją metodę :uszy
Ja też mam z dwójką dzieci kontakt częsty, a z jedną córką rzadszy. Jedni mieszkają z nami (syn) a druga córka kupiła dom w sąsiedniej gminie. W każdej rodzinie jest ktoś kto wyjechał z kraju ;:4

Lucynko Tak pachnie bo kupiona była jako pachnąca angielska, potem została zidentyfikowana ;:333 Próbuję ją ukorzenić więc trzymaj kciuki ;:215

Dorotko przez noc ładnie podlało, ale w dzień to jak ksiądz kropidłem ;:131 ale beczki mam pełne wody ;:215
Dobrze że mamy jednak dzieci niedaleko ale i tak najważniejsze żeby chciały z nami się kontaktować, bo czasem ktoś mieszka obok a kontakty żadne ;:222
Ściskam i całuję ;:196

Iwonko masz bardzo intensywny czas, ale to już chyba tydzień minął ;:168 Potem będziesz odpoczywać na działeczce :D Teraz skup się na zdrowiu. Dziękuję bardzo, że wpadasz i całuję ;:196

Zdjęcie dla Zosi Zwkwiat :D

Obrazek

Obrazek

Kolejna lilia rozkwitła!

Obrazek

i zebrany dzisiaj czosnek!

Obrazek

a poza tym padało, kropiło, mżyło! Dobrej nocy ;:4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,miałaś rację ,że będzie padało, nie wiem o której u mnie zaczęło,bo poszłam późno spać i nic nie było ,ale rano bardzo sie ucieszyłam ,jak zobaczyłam przed ogródek podlany,i w dzień też padało ,miałam coś robić w ogrodzie ,ale przyszedł deszcz i nie poszłam,potem przestało ,ale też już nie poszłam ,ale jak sie grzebnie w ziemi to sucho jeszcze ,może coś jutro jeszcze podleje,dzieci jadą nad morze chyba w czwartek,zostajemy w domu z Bogusiem,a jak oni przyjadą to my jedziemy w świętokrzyskie na 10 dni odpocząć,może pojedzie z nami Zuzia,bo coś wspominała ,ze chce jechać ,do Zakopanego nie jedziemy w tym roku,bo mi się nie chce,słyszę ,że deszczyk już dzwoni o szyby to dobrze ,bo w ziemi wcale nie dolane ,myślę ,że kwiaty katalp wytrzymają ten deszcz,jak przetrwały taki huragan ,nawet nie poszłam popatrzeć na tą olbrzymią lipę Bogdan mówił,że ją rozpołowiło ,jutro zobaczę ,może da się zrobić zdjęcie,pozdrawiam i buziaczki ,śpij słodko ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu trzymam kciuki za katalpy, niech cieszą oczy jak najdłużej. U mnie sika co jakiś czas i nie wiem jak to się ma do nawodnienia gleby. Jest ciepło więc choróbska mogą się szerzyć, a trawa i chwasty będą rosnąc jak głupie ;:223 Wróciłam z Krakowa to teraz obiadek i podziałam w ogrodzie, muszę juki przesadzić, bo chyba im nie pasuje dlatego nie kwitną. Lipy szkoda ale może kupisz kawałek i coś wyrzeźbisz :D Życzę dobrego dnia i buziaki wysyłam ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiujednak masz gipsówkę , to ta na pierwszym zdjęciu teraz tylko czekać za kwitnieniem ;:138
Faktycznie chwile spędzone z dziećmi są najcenniejsze i budują relacje rodzinne ;:172 bo przecież znajomi się zmieniają ,w czasie naszego życia, a rodzina zawsze zostaje z nami. ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Marysiu zgadzam się w zupełności z tytułem Twojego wątku. Lato jest zdecydowanie za krótkie, a tym roku wyjątkowo kapryśne.
Piękne masz róże, lilie i liliowce. Z tych ostatnich szczególnie urzekły mnie te ciemnopurpurowe.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit
Witam , jestem oczarowana Twoimi wątkami i atmosferą jaka w nich panuje . Witam Ciebie i Twoich forumowych przyjaciół . Będę tu często zaglądać , ale pewnie niewiele mówić , bo moja wiedza ogrodnicza , a szczególnie ta o kwiatach jest nie za duża . Chętnie popatrzę na fantastyczne rośliny , które rosną w Waszych ogrodach .

Pozdrawiam serdecznie . Beata .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu masz absolutną rację ;:168 , chociaż też się mówi że z rodziną to najlepiej wychodzi się na zdjęciu ale to nie z dziećmi ;:306 Zosia się odezwała i doszłyśmy u niej w wątku, że to co rośnie to jednak gipsówka. Cieszę się bo nadaje lekkości kwiatkom :D

Halinko a te parę miesięcy tak szybko nam umyka :wink: Ja się chyba starzeję :wink: bo nie czekam na kolejne kwitnienia w obawie, że po co ma coś kwitnąć za szybko :oops: Liliowce to moja miłość od początku ogrodowania lilie odkryłam później, bo pierwsze co kupowałam bez wiedzy o nich po roku znikały ;:131 A róże to już choroba nabyta na FO ;:306

Beatko bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i oczywiście za odwiedziny ;:4 Zapraszam serdecznie, a jeżeli będziesz miała jakiekolwiek pytania na temat roślin to nie krępuj się tylko pytaj :D
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu gipsóweczka powinna być w każdym ogrodzie ,pięknie komponuje się roślinami ,a zwłaszcza z różami i liliami ;:333
A dziwności w zachowaniu roślin nie bardzo potrafię wytłumaczyć :roll: ,
niektóre z nich nie są takie jakie być powinny . :wink: czy jakoś tak :wit
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”