Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Róże piękne ale ty zawsze miałaś cudne róże. Więc sorry ale zero zaskoczenia :;230
Tym razem zwróciłam uwagę na kobeę ;:167 Monstrum, cudne monstrum. Oj warto było wysiać. Mi nie wychodzi ale jak się tak napatrzę to spróbuję jeszcze raz z wysiewem :;230 Kurczaki pieczone, musi się w końcu udać ;:223
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majka ależ ty masz kobietko zielone ręce ;:224 takiej kobei jak żyje (a trochę już żyję :wink: ) nie widziałam nigdzie ;:oj
Piszesz Chippendale....a wiesz że jakoś tak się dziwnie składa że zawsze tą różę ominę i kupię inną ;:124 chyba w końcu muszę ją po prostu wrzucić do kosza i już :lol:
Za to Lacre zobaczyłam u ciebie i zakochałam się do szaleństwa ;:167 ;:167 nie dziwię się że Jagna chce kupić osiemset sama gdybym miała miejsce posadziłabym ich co najmniej setkę ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

ewazawady pisze:Pięknie poprowadziłaś kobeę !
A porządek w ogrodzie masz taki, że ach... :shock:
Nie odzywałam się, bo na nic nie miałam czasu. Kilka niespodziewanych wyjazdów i wszystkie moje plany ogrodowe wzięły w łeb.
Zaległości forumowe będę mogła odrabiać dopiero w październiku. :(
Świetnie, że podpisujesz róże.

Ewa :wit kobea poprowadziła się sama :;230 ja tylko wycinam nadmiar pędów, które pchają mi się na
każdą napotkana przeszkodę :;230 Co do tegorocznych planów ogrodowych.... ja je zaczynam już wdrażać.... :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:Cudowne te Twoje róże. Fajnie, że jesteś ;:196

Ania :wit jestem..... ;:168 Roseraie du Chatelet góruje na "Grubą Ewcią" :D

ewunia7 pisze:
Majka jak zawsze cudownie ;:138
Kobea przepiękna i pokaźnych rozmiarów ;:215
A różyczki :roll: cudowne, cudowne, cudowne ;:167 ;:173
Szczególnie wpadły mi w oko, Dicevy, Horzogin Cristine, Marc Chagal czy Perfumw de Orleans.
Możesz zdradzić gdzie je kupiłaś?

Ewuniu :wit dziękuję ;:196
Mogę zdradzić gdzie kupione :;230 Dicevy, Marc Chagall zdobyła mi Kamila, Herzogin Cristine i Perfum de Orleans kupione są w niemieckiej szkółce.
Herzogin C. możesz kupić u Ćwika.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie pisze:Cudownie wyglądają Twoje róże teraz! Lacre jest urocza, inne zresztą również! ;:173 Dbasz o nie i Ci się odwdzięczają!
Moja Lacre też zakwitła. ale jej kwiaty są raczej ćwiczebne ;:306 Nie ma co pokazywać. Ale przeżyła suszę, czego nie mogę powiedzieć np o Wedding Piano. Mam takie niefortunne miejsce, gdzie już kilka róż nie dało rady, ale się uparłam, ze po wymianie gleby i przy szczególnej opiece przecież musi coś przetrwać ;:223

Miłeczko hahaha... ja też mam takie miejsce..... właśnie wpadłam na pomysł ;:108 zakopię tam
35 litrową donicę i dopiero do niej posadzę powojnika.... z kolejną różą już nie będę robić prób.
Ciekawe jest, to, że metr obok rośliny szaleją.... O co chodzi z tym miejscem ?. sama zachodzę w głowę? ;:218
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:Róże piękne ale ty zawsze miałaś cudne róże. Więc sorry ale zero zaskoczenia :;230
Tym razem zwróciłam uwagę na kobeę ;:167 Monstrum, cudne monstrum. Oj warto było wysiać. Mi nie wychodzi ale jak się tak napatrzę to spróbuję jeszcze raz z wysiewem :;230 Kurczaki pieczone, musi się w końcu udać ;:223

Aprilku.... piękne róże ma Justynka.... :;230
Uda Ci się, bo to nie Twoja wina, a raczej bym powiedziała, że nasionek. Kup od razu ze dwie torebki, bo nieliczne wykiełkują.
Słabiej wychodzi biała, ale jest ładniejsza. Ja z 9 nasionek miałam tylko trzy sadzonki, jedną wykończyłam sama, a dwie ładnie zadomowiły się w gruncie .... ;:108

Tolinka pisze:Majka ależ ty masz kobietko zielone ręce ;:224 takiej kobei jak żyje (a trochę już żyję :wink: ) nie widziałam nigdzie ;:oj
Piszesz Chippendale....a wiesz że jakoś tak się dziwnie składa że zawsze tą różę ominę i kupię inną ;:124 chyba w końcu muszę ją po prostu wrzucić do kosza i już :lol:
Za to Lacre zobaczyłam u ciebie i zakochałam się do szaleństwa ;:167 nie dziwię się że Jagna chce kupić osiemset sama gdybym miała miejsce posadziłabym ich co najmniej setkę ;:108

Tolinko z tym potworekiem jakoś mi się udało.... :;230
Chippendale jest jedną z moich ulubionych róż.... podobnie jak Pastella... ;:333 . której tylko chwilowo nie mam na głównej
rabacie różanej... :D

Dzień dobry :wit dla wszystkich, których nie widzę :;230
Mało zdjęć robię.... czasu brak, a czasami i nie było co obcykać....
Ostatnie już pokazywałam, to teraz będę cofać się wstecz .... wypadło na zdjęcia z 23 sierpnia...
a, więc wstawiam to, co kwitło i mi się wtedy spodobało....

Obrazek

Chippendale
Obrazek

Munstead Wood i Genevieve Orisi
Obrazek
Marc Chagall
Obrazek
Ventilo
Obrazek
Heathcliff
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:100
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Maju :)
Przepięknie wygląda ta kobea. W zeszłym roku też ją wysiałam, tyle że fioletową. Nie wiedziałam, że to takie monstrum i posadziłam ją przy podporze dla Eden Rose. Dobrze, że to pnącze jednoroczne, bo Eden Rose już się na tej podporze nie zmieściła. Kobea zajęła całą podporę (2 m w górę), część tarasu i część dachu szklarni :shock: Kwitła przepięknie. Nawet koledzy mojego ojca pytali, co to jest, bo pierwszy raz coś takiego widzieli.
Przy okazji zapytam... gdzie kupiłaś różę Dolce Vita? :)
Ula
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Witaj Majeczko a mówiłaś, że mało kwitnie. Takie zdjęcia wstawiłaś, że mi oczy wyszły a Munstead Wood i Genevieve Orisi są śliczne, ciekawa jestem czy dałyby radę u mnie, muszę o nich poczytać. Kobea na pięknej pergoli cudna, ja też siałam w zeszłym roku , jeszcze większa mi urosła , ale nie zakwitła ani jednym kwiatem, a pędy właziły do domku dla dzieci do środka przez drzwi, okna i dach. Pewnie kurzaka dałaś swojej. Ściskam ;:196 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Majka,jak zawsze cudeńka pokazujesz :-)i kusisz:-)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju Twoja kobea mnie powaliła....ja wiem,że ona jak się rozhula to nie ma bata zarośnie i owinie tam gdzie nasze oczy nie zobaczą. Na 100% znów posieję nasiona i będę czekała na wschody.Potem jedna pójdzie na balkon,a druga na płot ...a niech zarasta ;:303
Różyczki w tym roku skromnie nam dozujesz ;:224 Mimo wszystko cieszę się,że w ogóle się pojawiasz,bo wiele osób zanikło bezpowrotnie ;:145

Pozdrawiam Maju i częściej się odzywaj....please ;:108
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Och Majka Ventilo też cudowna ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Na mnie też kobea zrobiła wrażenie, a przede wszystkim jej rozpięcie na płotku
Niestety w tym roku na pewno nie będe się cieszyła Lacre
Coś, lub ktoś mi połamało wszystkie gałązki ;:145
A już widać było, że zbiera się do rozwoju
Zostały w najgrubsze.
tym razem zwróciłam uwagę na Guernsey
Czy długo trzyma kwiat?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko jak się sprawuje u Ciebie Heathcliff? To chyba młoda różyczka? Pytam o nią, bo chcę jesienią zamówić :)
Czy jej kolor można porównać do William Shakespeare lub Falstaff?
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Maju
Rózyczki prze,prze,przepiękne ;:97
Kobeę miałam raz jeden i też była pokaźnych rozmiarów ale do Twojej było jej daleko. czy to jedna roślina czy więcej?
Podobają mi się też pomidorki czereśniowe. Kupiłaś sadzonki czy wysiewałaś sama? Z zielonych, takich co się nie zdążą dojrzeć zrobiłabym dżem ;:215 Jest super. Jakbyś chciała, dysponuję przepisem.
ktom
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 wrz 2014, o 21:05

Post »

Majo to nieznajoma to przypadkiem nie Marjorie Marshall? :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”