Ogród Pod Magnolią - zara - sezon 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Pod Magnolią - zara - sezon 2015

Post »

Fajna ta kamienna rabata :)
Ja też mam Innocentego ale jeszcze paków kwiatowych nie ma na nim.Twój ma dużo.B
ędzie co podziwiać ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu chylę czoła przed umiejętnościami murarskimi ;:180
Ja cały czas mam chęć na podwyższoną rabatę tylko właśnie z obramowaniem jest problem. A u mnie ani kamieni ani umiejętności ;:131
Innocenty śliczny, podziwiam te grupę roślin, niestety tylko w innych wątkach. U Ciebie pierwsza klasa ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu kamienna rabata wyszła OBŁĘDNIE! ;:180 Uwielbiam takie klimaty. Bardzo mi się podoba.
Innocenty przywołuje w mej głowie szalone wspomnienia. ;:108 Mój powoli się gramoli ale tej gorącej miłości to już chyba między nami nie będzie. ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękne to kamienne obramowanie ;:333 Różowy pierwiosnek również prześliczny. A Innocenty ;:oj Moje powojniki rozczarowały mnie w tym roku bardzo :( Trzy nadal nie dają znaku życia, w tym ten najbardziej poszukiwany Piilu ;:145 Dwa co prawda jakby zaczęły wypuszczać zalążki listków wczesną wiosną, ale po przymrozkach wszystko zamarło :(
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Anuś, jestem pełna podziwu dla Ciebie za znalezienie czasu na tuningowanie i za umiejętności. Efekt końcowy bardzo mi się podoba.
Ja również ledwo wyrabiam na zakrętach. Pierwszą próbę mieliśmy w środę, ot 2,5 godz. w kościele. Czysty obłęd. Dziś mam dzień wolny. Po porannej kawie jadę na chwilkę na działkę, zobaczyć co słychać, a potem maraton sklepowy w poszukiwaniu kreacji, bo również nie mam nic. Widziałam ładne sukienki w camaieu - obym coś trafiła. A potem jadę na wieś, gdzie odbędzie się przyjęcie, gdyż po zimie dom jeszcze nie jest ogarnięty a goście przyjadą już za tydzień. Więc intensywnie.

Donic szukam dalej, nie wydam 1000 ot tak, o nie, nie ;:215

Buziaki dla Ciebie ;:196

PS- jak będę w okolicy na bank wpadnę na tą kawkę :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu Ty zdolniacho....kosz kamienny sama swoimi rękoma ;:215
Wszystko kwitnie,a Incconent czaruje:)

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Witam w słoneczny i cieplutki piątek :wit

Pozwólcie kochane, że na wstępie zbiorowo podziękuję, wszystkim razem i każdej z Was z osobna za ciepłe słowa uznania dla mojej kamiennej twórczości :)
Mam chwilę więc pozwolę sobie wrzucić kilka fotek z wczorajszego pobytu w ogrodzie.

Zakupione w zeszłym roku iryski u wiolamnka -mają cudowny błękitny kolor
Obrazek

anabuko1 wpadaj Aniu na podglądanie Innocentego kiedy tylko chcesz - będę tu na bieżąco pokazywać jego postępy i mą rosnąca do niego ;:167
Musze przyznać, że pięknie choć delikatnie wybarwia się coraz bardziej z blodo pistacjowego koloru po różowo pudrowy. Ach jak ja rozumiem tą naszą aneczkę1979 i jej zauroczenie w panu Inku sprzed kilu sezonów ;:173

Obrazek

sweetdaisy zbierz kochana kamulce, zakup je, upoluj itp. i spróbuj sama lub z eM dokonać tego dzieła - zabawa przednia, a cement dość długo wiąże i można modernizować nakładane warstwy.
Moje clematisy zaczynają spektakl - drugS po Innocenty wyrywa się Solidarność
Ma krwistoczerwone płateczki i muszę przyznać -piękna jest ;:173

Obrazek

Obrazek

aneczka1979 trzymam kciuki za Twego przystojniaka aby nabrał wigoru i ruszył z kopyta. Niech cię na nowo rozkocha w tym sezonie - w końcu stara miłość podobno nie rdzewieje ;:166
Do zalotów i westchnień szykuje się u mnie już kolejny "Pan ciastek" - Blue Explosion :lol: Nie wiem czy go masz ale u mnie "zapąkował" się pięknie i czekam na niego z równą ciekawością jak czekałam na Inka ;:204

Obrazek

clem3 Małgosi tak mi przykro, że ta piękna pergolowa ściana z prześlicznymi powojnikami nie odżywa po zimie. Mam cichą nadzieję że wygramolą się jeszcze i ucieszą Cie tym najbardziej na świecie. Daj im czas na pewno ruszą - nie ma inaczej u takiego ogrodnika jak Ty żal by było nie pokazać na co ich stać. Będzie GOOD ;:333

Oto moja Maria Skłodowska - Curie

Obrazek

wagabunga123 u nas też szał i ciągłe zmiany. Teraz córcia dostała jeszcze propozycje śpiewania psalmu w kościele bo jakieś tam dziewczynce nie idzie "rola". Jeśli ten pomysł przejdzie to i ja mam już nerwówkę w czasie mszy komunijnej gwarantowaną ;:218
Mam nadzieję, że zakupy będą udane i wrócisz z pełnymi torbami ;:215
Kawka zarezerwowana Marlenko - jakby co zapraszam ;:108

Obrazek

Annes 77 całe dzieło swoimi rękami i tylko swoimi - ja kocham Aniu takie akcje ;:48 ;:50

Obrazek

Na ten weekend stawiam sobie parę zadań do wykonania i obowiązkowo kilka miłych chwil w słonecznym ogrodzie.
Musze pomyć okna, odwalić prasowanie i zrobić zakupy finalne na komunie.
Oby były chęci i dobry nastrój to jakoś się uwinę ;:173

Obrazek

Wrzucam jeszcze kilka foteczek z mojego wczorajszego ogrodowania :

Przekwitnięty kwiatostan sasanki
Obrazek

Petuniowa obsada
Obrazek

Floksowe szaleństwo
Obrazek

Wspomniane tu niedawno na Fo narcyzy z ich niebiańskim zapachem odnalazły się - mam jednego ;:306
Obrazek

Zakupiona kilka tygodni temu od JolantaG - Prymula Franceska już zakwita
Obrazek

Moja kępka zawilcowa
Obrazek

Rabata różnorodności wiosennych
Obrazek

A na rozpoczynający się weekend przesyłam Wam kochani kwitnące poziomki - niech Wam będzie sielsko, błogo i poziomkowo
Obrazek

I jeszcze na koniec moje balkonowe - parapetowe

Obrazek

Przesyłam dużo dużo ;:3 ;:3 ;:3 i ciepła dla Was wszystkich kochani ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zaruniu to ja na początek życzę Ci byś w końcu tę kieckę upolowała. ;:131 No bo nie przystoi w gaciach do kościoła iść. :wink:

Ślicznie u Ciebie. I tak kolorowo.
Powojniki wprost wzorcowe. I to wszystkie wielkokwiatowe. Normalnie jestem ciut zazdrosna. ;:183 Niech kwitną. Będę z ogromną radością podziwiać u Ciebie każdą pokazaną fotkę. ;:215
;:196 ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

I ja będę powojniki podziwiać z wielką chęcią ;:108
Zawilce sadziłaś w tym roku czy takie wyrywne masz? Moje jeszcze śpią snem prawdziwym... :;230
Zakupów kieckowych nie zazdraszczam, ja zazwyczaj po przymierzonej piątej, szóstej lekko powiedziawszy zaczynam się ciut irytować ;:192
Zaruniu, no życzę Ci tych chęci i dobrego nastroju i pamiętaj, tylko spokój Cię uratuje ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zaro powojniki chyba przeczytały twoje słowa, bo jeden rzeczywiście się wygramolił (dosłownie, bo przecież przy wyrównywaniu rabaty nasypaliśmy mu sporo ziemi na głowę :lol: ). Nie mogłam do niego sięgnąć, bo bym go wycałowała za to ;:306 Ciągle jeszcze daję pozostałym szansę, ciekawe tylko czy z niej skorzystają ;:224
Widzę, że i ty nie oparłaś się urokowi pumilków ;:173 Te narcyze pamiętam jeszcze z dzieciństwa, zapach mają przecudny ;:167
Jak już znajdziesz tę wymarzoną kieckę, to weź i jedną dla mnie, też mam zazwyczaj problem z ich zakupem, a czeka mnie komunia chrześnika ;:131
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Śliczne bratki, tulipanki.
I mój ulubiony narcyz , babciny- actea :D
Moje poziomki tez kwitną na całego ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,znowu nowości w ogrodzie ,piękny murek taki na stałe ,porządnie zacementowany ,no ale jesteś zdolniacha ,a w ogródku tak miło,że wychodzić się nie chce,pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Anuś, kupiłam sukienkę. Białą :lol: Do tego fuksjowe buty, torebkę i pasek. Teraz poluję na żakiet w tym kolorze i nie wiem czy znajdę. A Ty jak?

Ps- Maria Skłodowska - Curie ;:167 ;:167 ;:167 Teraz go kupiłaś czy on już tam sobie rośnie jakieś czas?
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Witam wszystkich słonecznie :wit

Obrazek

Ten tydzień nie dość, że duszny i z wiszącą zapowiedzią burz na niebie to jeszcze pozbawia mnie tchu z powodów oczywistych ...komunijnych ;:170
Latam, dokupuję, planuje i dostaję kręćka bo mam wrażenie że cała procedura tego zbliżającego się dnia stoi w miejscu a ja drepczę w koło ;:219
Wczoraj przed wyjazdem na dalsze zakupy wpadłam na chwilkę do ogrodu robiąc w pośpiechu kilka fotek bieżącego kwitnienia clematisów.
Wrzucę je tu dziś ale wybaczcie jakość - dziś nadrobię zaległości i przedstawię wieczorkiem najświeższe fociaki ;:108

aneczka1979 Aniu zakupy za mną - muszę przyznać zakończone sukcesem. :uszy
Kiecka jest, dodatki są a ja jestem happy :D
Kochana moja nie ma co zazdrościć ja i tak zainspirowana Twoim ogrodem zaczęłam planować jakiś ład w ogrodzie. Byłaś jednym z pierwszych ogrodów na widok którego zrobiłam WoW ;:oj Do zakupów podkusiła mnie jeszcze Małgosia która eksponowała cudne clematiski na swojej ścianie drabinkowej. ps. Uległam tym wielkokwiatowym bo zwyczajnie dla mnie są one najpiękniejsze i takie nietuzinkowe.

Kwitnąca Solidarność
Obrazek

sweetdaisy oj, Zuzko ile ty masz racji w tym opowiadaniu o zakupach kieckowych. Jakbym siebie widziała w przymierzalniach ;:223 Dla mnie zakupy to największy koszmar jestem raczej z tych, co jak trochę kaski wpada to lecą do ogrodniczego, a nie po nowe fatłaszki ;:306 Centra handlowe, galerie i inne twory to nie mój świat. Choć nie stronie całkowici od zakupów bo wiem, że i tak musowo trzeba w coś tyłek ubierać i nie latać w samych gaciach jak to napisała nasza Aneczka :;230
Zawilce kochana sadzone w zeszłym roku - ale u mojej mamy tez są i też w takiej fazie. Chyba pogodowo w naszym regionie przypasowało im ;:333

Nareszcie rusza Blue Explosion - choć na tym zdjęciu trochę mało niebieski wyszedł :?
Obrazek

clem3 Jak ja się cieszę Małgosiu, że ruszają nareszcie te Twoje cudne pergolowe ozdobniki ;:333
Jak już dopadniesz je blisko siebie to ode mnie też je cmoknij i to ze dwa razy ;:196
Narcyzy są po prostu sentymentalna nutą zapachową do mojego dzieciństwa i beztroskich chwil spędzanych na wsi u najdroższej babuni.
Kiecka jest i to dość fajniutka - gdyby co mam do wypożyczenia ;:198

Mój przystojniak Inek :)
Obrazek

anabuko1 Aniu narcyzy w ogrodzie muszą być - choćby jeden jak u mnie ;:306
Bratki faktycznie przypodobały sobie miejsce i dają kwiatem na całego. Tulipanki już kończą :(
Poziomki za to rozszalałe i pięknie przyrastające - wyglądają już jak krzaki truskawek i maja moc pąków i kwiatków ;:215

Powoli zbiera się i Llittle Mermaid
Obrazek

koziorozec Martusiu dziękuje za miłe słowa. Oj tak ciągłe zmiany i realizacja pomysłów. Lubie takie akcje - dodają mi energii.

Piilu jakiś najwolniejszy - ale może taka jego uroda / ciekawa jestem jak dziś wygląda.
Obrazek

wagabunga123 Marlenko dopiero dziś czytam Twój wpis po wczorajszym szaleństwie dokańczania zakupów i aż się uśmiałam jak przeczytałam o Twoich kolorystycznych wyborach. Kochan ja też postawiłam na fuksję ;:306 tylko w roli głównej. Sukienka jednotonowa w takim właśnie pięknym kolorze. Do tego dodatki w kolorze granatowy. Ależ mamy Marlenko przyciąganie -nawet wspólnie jeden kolor nam przypadła do gustu.
Maria S-C sadzona 20 kwietnia tego roku. Czekam z niecierpliwością na jej spektakl.

Innocenty w kilku odsłonach
Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim owocnych pobytów w ogrodach i słonecznych dni

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu jakie Ty masz cudne powojniki ;:333 Paki grubaśne uwielbiam ;:333
Dobrze,że już kupiłaś sukienkę i w kolorze fuksjowym...pokażesz tę kwiatową ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”