Mój ogród na fotografii- część 9
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Bogusiu Ty wczasowałaś się i ja też byłam na wycieczce, jestem bardzo zadowolona z niej, ale po powrocie wylądowałam znowu w szpitalu, ale, ale zaniedbujesz mnie kochana i nic nie wiesz, jak Twój kręgosłup po powrocie?, bo ogród przypilnowany pięknie się prezentuje 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ pięknie u Ciebie, ma się wrażenie takiego przyjemnego chłodu...
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Witam. W końcu Cię na nowo odnalazłam. Piękny ogród jak zawsze. 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witam , witam moich wspaniałych gości
Ubolewam,ze zaniedbuję Was ale myślę,ze kiedyś będę miała więcej czasu i nadrobię zaległości
Aniu!kiepsko wyglądałby mój ogród gdyby nie woda ze stawu. W cieniu ,pod rozłożystym orzechem trawa cały czas zieloniutka
W naszej prywatnej studni woda na szczęście jest cały czas.Z wodociągu nie korzystamy, choć mamy podłączenie.
Wyprawa udana, wiele wrażeń a najważniejsze,ze rwa kulszowa pozwolila mi na normalne / no może raczej na prawie normalne
funkcjonowanie .Po powrocie odbyłam kilka zabiegów rehabilitacyjnych, które zostawiłam sobie na czas powrotu , aby zregenerować się. Świętokrzyskie urzekło mnie , już wiem ,ze tam powrócę.
Krysiu! Werbena cudowna, a ile zwabia owadów
Normalnie w stawie poziom wody około 1,5 m , teraz polowa z tego.
Mireczko! napisałam na pw. Przesyłka dotarła. Serdeczne dzięki
Iwonko! No to musiałaś solidnie balować
skoro wylądowałaś w szpitalu. Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do doskonałej formy!
Wiem, wiem,ze zaniedbuję. Nie wyrabiam się najzwyczajniej. Jesteśmy prawie na finiszu remontowanego mieszkania,
Młodzi nie mogą doczekać się.
Całkiem , całkiem zniosłam wyprawę . Ruch pozytywnie wpływa na moją dolegliwość, gorzej przy jeździe samochodem.
Mariolu! Zgadza się , u mnie znośniejsze są upały ze względu na akweny wodne. W mojej miejscowości kilku mieszkańców ma stawy, blisko przepływa też rzeka.

Aniu!kiepsko wyglądałby mój ogród gdyby nie woda ze stawu. W cieniu ,pod rozłożystym orzechem trawa cały czas zieloniutka

Wyprawa udana, wiele wrażeń a najważniejsze,ze rwa kulszowa pozwolila mi na normalne / no może raczej na prawie normalne

Krysiu! Werbena cudowna, a ile zwabia owadów

Mireczko! napisałam na pw. Przesyłka dotarła. Serdeczne dzięki

Iwonko! No to musiałaś solidnie balować

Wiem, wiem,ze zaniedbuję. Nie wyrabiam się najzwyczajniej. Jesteśmy prawie na finiszu remontowanego mieszkania,
Młodzi nie mogą doczekać się.
Całkiem , całkiem zniosłam wyprawę . Ruch pozytywnie wpływa na moją dolegliwość, gorzej przy jeździe samochodem.
Mariolu! Zgadza się , u mnie znośniejsze są upały ze względu na akweny wodne. W mojej miejscowości kilku mieszkańców ma stawy, blisko przepływa też rzeka.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54
Witam w pochmurny dzień , ze zbawiennymi umiarkowanymi opadami / mżawka/ . Pogoda sprzyja pracom ogrodowym, zatem zaraz wyruszam do ogrodu
Obiecałam Jadzi/ e-babci / wstawić zdjęcia swoich chryzantemek / z wiosennego nabytku/ czynię to, a za opóźnienie Jadziu,,przepraszam

Obiecałam Jadzi/ e-babci / wstawić zdjęcia swoich chryzantemek / z wiosennego nabytku/ czynię to, a za opóźnienie Jadziu,,przepraszam

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Rozana
- 1000p
Witam. A ja przegapiłam chryzantemy nie kupiłam ech. A jesienią ładnie zdobią ogród.
- bwoj54
Martusiu witam! Chryzantemami z wiosennego zakupu jestem zachwycona. Postąpiłam tak jak kazała Jadzia i rozrosły mi się okazale. Dbałam o nie ze szczególną uwagą- warto było. Przetrwały doskonale suszę. Niektóre ze wcześniejszych nabytków już kwitną.
- Rozana
- 1000p
Na pewno pięknie ozdobią ogród. 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Bogusiu, u mnie chryzantemy prawie już przekwitły. Sporo mają już zaschniętych kwiatów! Susza u mnie ogromna. Wszędzie masę kurzu i pyłu 

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Bogusiu a gdzie kupowałaś chryzantemy i jak z nimi postępowałaś jak możesz zdradzić.
- iwona0042
Szkoda, że ogród mój nie z gumy, na chryzantemy mogę popatrzeć w innych ogrodach, mam może ze 3 sztuki, i to cieszy 

- bwoj54
Kochane witam Was serdecznie w kolejny upalny, uciążliwy dzień. Na poprawienie humorków zapodam kilka fotek .
W sobotę w mojej gminie odbyły się dożynki powiatowo - gminne i miałam zaszczyt odebrać dyplom i nagrodę za konkurs na zagospodarowanie posesji. Nagroda - sprzęt ogrodniczy i udział w wycieczce zorganizowanej przez Urząd Gminy/ trasa jeszcze nie ustalona/
Marto! jeszcze do niedawna mialam zupełnie inne podejście do chryzantem, teraz je pokochałam w jesiennym ogrodzie.
Mariolu! Moje, w cieniu brzóz są w pąkach. Systematycznie były podlewane , zatem są okazałe.
Marzenko! napiszę na pw . Uważam ,ze chryzantemy nie są zbyt wymagające w uprawie, choć trochę uwagi trzeba im poświęcić
Podlewałam co pewien czas rozcieńczoną gnojówką z pokrzyw, a codziennie samą wodą.
Iwonko!Ja powoli zaczynam poskramiać swoje roślinne chciejstwa . Choć mam sporo miejsca to będę bazowała na tym co już mam i na dodatek sprawdzonych , nie pochłaniających zbyt dużo czasu w uprawie . Doszłam do wniosku,ze mój ogród nie ma być kolekcjonerski ale odzwierciedlający po części moją osobowość.

Sezon ogórkowy u mnie nadal trwa i nie ma jak na razie zamiaru zakończyć się

pomidory w doskonałej formie

winogrona w tunelu foliowym

tak prezentują się pelargonie z mojego siewu

ogólny rzut na część ogrodu...dzisiaj

a z okien domu, taki ogrodowy widok

W sobotę w mojej gminie odbyły się dożynki powiatowo - gminne i miałam zaszczyt odebrać dyplom i nagrodę za konkurs na zagospodarowanie posesji. Nagroda - sprzęt ogrodniczy i udział w wycieczce zorganizowanej przez Urząd Gminy/ trasa jeszcze nie ustalona/
Marto! jeszcze do niedawna mialam zupełnie inne podejście do chryzantem, teraz je pokochałam w jesiennym ogrodzie.
Mariolu! Moje, w cieniu brzóz są w pąkach. Systematycznie były podlewane , zatem są okazałe.
Marzenko! napiszę na pw . Uważam ,ze chryzantemy nie są zbyt wymagające w uprawie, choć trochę uwagi trzeba im poświęcić

Iwonko!Ja powoli zaczynam poskramiać swoje roślinne chciejstwa . Choć mam sporo miejsca to będę bazowała na tym co już mam i na dodatek sprawdzonych , nie pochłaniających zbyt dużo czasu w uprawie . Doszłam do wniosku,ze mój ogród nie ma być kolekcjonerski ale odzwierciedlający po części moją osobowość.

Sezon ogórkowy u mnie nadal trwa i nie ma jak na razie zamiaru zakończyć się

pomidory w doskonałej formie

winogrona w tunelu foliowym

tak prezentują się pelargonie z mojego siewu

ogólny rzut na część ogrodu...dzisiaj

a z okien domu, taki ogrodowy widok

- iwona0042
Bogusiu wielkie gratulacje
, mam nadzieje, że ogród i posesja z pierwszym miejscem, to też miejsce tworzone przez właściciela, z wielkim sercem jak Twoja, bo inaczej przestaje wierzyć w jakiekolwiek konkursy

- bwoj54
Beatko!, Iwonko! dziękuję
Dwa pierwsze miejsca/ pisałam wcześniej/ to nowo wybudowane domki , z mini ogródkami.

Dwa pierwsze miejsca/ pisałam wcześniej/ to nowo wybudowane domki , z mini ogródkami.

- iwona0042
Tak właśnie z tymi konkursami jest, nie wierzę w takie konkursy zupełnie Bogusiu