Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Bogusiu Ty wczasowałaś się i ja też byłam na wycieczce, jestem bardzo zadowolona z niej, ale po powrocie wylądowałam znowu w szpitalu, ale, ale zaniedbujesz mnie kochana i nic nie wiesz, jak Twój kręgosłup po powrocie?, bo ogród przypilnowany pięknie się prezentuje :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ pięknie u Ciebie, ma się wrażenie takiego przyjemnego chłodu...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Witam. W końcu Cię na nowo odnalazłam. Piękny ogród jak zawsze. ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witam , witam moich wspaniałych gości ;:196 Ubolewam,ze zaniedbuję Was ale myślę,ze kiedyś będę miała więcej czasu i nadrobię zaległości ;:108
Aniu!kiepsko wyglądałby mój ogród gdyby nie woda ze stawu. W cieniu ,pod rozłożystym orzechem trawa cały czas zieloniutka ;:138 W naszej prywatnej studni woda na szczęście jest cały czas.Z wodociągu nie korzystamy, choć mamy podłączenie.
Wyprawa udana, wiele wrażeń a najważniejsze,ze rwa kulszowa pozwolila mi na normalne / no może raczej na prawie normalne ;:306 funkcjonowanie .Po powrocie odbyłam kilka zabiegów rehabilitacyjnych, które zostawiłam sobie na czas powrotu , aby zregenerować się. Świętokrzyskie urzekło mnie , już wiem ,ze tam powrócę.
Krysiu! Werbena cudowna, a ile zwabia owadów ;:215 Normalnie w stawie poziom wody około 1,5 m , teraz polowa z tego.
Mireczko! napisałam na pw. Przesyłka dotarła. Serdeczne dzięki ;:180 ;:196
Iwonko! No to musiałaś solidnie balować ;:306 skoro wylądowałaś w szpitalu. Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do doskonałej formy!
Wiem, wiem,ze zaniedbuję. Nie wyrabiam się najzwyczajniej. Jesteśmy prawie na finiszu remontowanego mieszkania,
Młodzi nie mogą doczekać się.
Całkiem , całkiem zniosłam wyprawę . Ruch pozytywnie wpływa na moją dolegliwość, gorzej przy jeździe samochodem.
Mariolu! Zgadza się , u mnie znośniejsze są upały ze względu na akweny wodne. W mojej miejscowości kilku mieszkańców ma stawy, blisko przepływa też rzeka.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w pochmurny dzień , ze zbawiennymi umiarkowanymi opadami / mżawka/ . Pogoda sprzyja pracom ogrodowym, zatem zaraz wyruszam do ogrodu
Obiecałam Jadzi/ e-babci / wstawić zdjęcia swoich chryzantemek / z wiosennego nabytku/ czynię to, a za opóźnienie Jadziu,,przepraszam ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Witam. A ja przegapiłam chryzantemy nie kupiłam ech. A jesienią ładnie zdobią ogród.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu witam! Chryzantemami z wiosennego zakupu jestem zachwycona. Postąpiłam tak jak kazała Jadzia i rozrosły mi się okazale. Dbałam o nie ze szczególną uwagą- warto było. Przetrwały doskonale suszę. Niektóre ze wcześniejszych nabytków już kwitną.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Na pewno pięknie ozdobią ogród. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bogusiu, u mnie chryzantemy prawie już przekwitły. Sporo mają już zaschniętych kwiatów! Susza u mnie ogromna. Wszędzie masę kurzu i pyłu :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Bogusiu a gdzie kupowałaś chryzantemy i jak z nimi postępowałaś jak możesz zdradzić.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, że ogród mój nie z gumy, na chryzantemy mogę popatrzeć w innych ogrodach, mam może ze 3 sztuki, i to cieszy ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane witam Was serdecznie w kolejny upalny, uciążliwy dzień. Na poprawienie humorków zapodam kilka fotek .
W sobotę w mojej gminie odbyły się dożynki powiatowo - gminne i miałam zaszczyt odebrać dyplom i nagrodę za konkurs na zagospodarowanie posesji. Nagroda - sprzęt ogrodniczy i udział w wycieczce zorganizowanej przez Urząd Gminy/ trasa jeszcze nie ustalona/

Marto! jeszcze do niedawna mialam zupełnie inne podejście do chryzantem, teraz je pokochałam w jesiennym ogrodzie.

Mariolu! Moje, w cieniu brzóz są w pąkach. Systematycznie były podlewane , zatem są okazałe.
Marzenko! napiszę na pw . Uważam ,ze chryzantemy nie są zbyt wymagające w uprawie, choć trochę uwagi trzeba im poświęcić ;:108 Podlewałam co pewien czas rozcieńczoną gnojówką z pokrzyw, a codziennie samą wodą.
Iwonko!Ja powoli zaczynam poskramiać swoje roślinne chciejstwa . Choć mam sporo miejsca to będę bazowała na tym co już mam i na dodatek sprawdzonych , nie pochłaniających zbyt dużo czasu w uprawie . Doszłam do wniosku,ze mój ogród nie ma być kolekcjonerski ale odzwierciedlający po części moją osobowość.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sezon ogórkowy u mnie nadal trwa i nie ma jak na razie zamiaru zakończyć się

Obrazek

Obrazek

pomidory w doskonałej formie

Obrazek

winogrona w tunelu foliowym

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tak prezentują się pelargonie z mojego siewu

Obrazek

ogólny rzut na część ogrodu...dzisiaj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a z okien domu, taki ogrodowy widok
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu wielkie gratulacje ;:138 ;:138 ;:138 , mam nadzieje, że ogród i posesja z pierwszym miejscem, to też miejsce tworzone przez właściciela, z wielkim sercem jak Twoja, bo inaczej przestaje wierzyć w jakiekolwiek konkursy ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko!, Iwonko! dziękuję ;:196
Dwa pierwsze miejsca/ pisałam wcześniej/ to nowo wybudowane domki , z mini ogródkami. ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak właśnie z tymi konkursami jest, nie wierzę w takie konkursy zupełnie Bogusiu ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”