Ogród Biedronki 641 cz.3
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
Ta Twoja trawka wygląda na jakiś sit a jeśli tak to bagienna roślina.Ale głowy nie dam 

Pozdrawiam-Iwona
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu -anabuco 1 z 7 zakupów zeszłorocznych tylko dwa zgodne były ciemierniki. W tym roku też są wystawione takie cudności,ale już taka głupiutka nie będę i nie kupię.
Marto na forum jest wiele kolekcjonerów rzadkich roślin.Ja tylko zbieracz . Był czas,że je kupowałam ściągając z różnych miejsc. Wtedy sobie mogłam na nie pozwolić,bo pensja była większa.Teraz chwilo nie pracuje to już rarytasów nie kupuję. Niech zakwitną te które mam a nie kwitły jeszcze, bo to maluchy.
Trójlist biały czyli grandiflora- wielkokwiatowy jeszcze nie kwitnie, bo jest późniejszy, Ten co pokazałam to wczesny.
Dobrze,że Ci wyszedł. a będzie kwitł? Bo u mnie nie wszystkie wyszły.A niektóre co wyszły to marniutkie w tym roku.
Martuś u mnie też zimnica. Jeszcze nie posiałam wszystkich jarzyn.Miałam to zrobić wczoraj,ale marzły mi ręce a to nie robota.
Maryniu marpa pogodę mamy chyba podobną. Wczoraj padał śnieg z deszczem.Dziś niby kropi ale też nie wiele. Uważam,że na działkach woda powinna być puszczana o wiele wcześniej, bo to podstawa. Nie wyobrażam sobie,gdyby mi trzeba było coś przesadzonego podlać i co?
trillum 30a kombinuj jeszcze.Może coś wymyślisz.A ja idę do wujka szukać czy to to. Dzięki za pomoc.Jeśli to bagienna to muszę koniecznie bagno jej stworzyć.

Gdyby było
to już dawno by pięknie kwitł. 

Marto na forum jest wiele kolekcjonerów rzadkich roślin.Ja tylko zbieracz . Był czas,że je kupowałam ściągając z różnych miejsc. Wtedy sobie mogłam na nie pozwolić,bo pensja była większa.Teraz chwilo nie pracuje to już rarytasów nie kupuję. Niech zakwitną te które mam a nie kwitły jeszcze, bo to maluchy.
Trójlist biały czyli grandiflora- wielkokwiatowy jeszcze nie kwitnie, bo jest późniejszy, Ten co pokazałam to wczesny.
Dobrze,że Ci wyszedł. a będzie kwitł? Bo u mnie nie wszystkie wyszły.A niektóre co wyszły to marniutkie w tym roku.
Martuś u mnie też zimnica. Jeszcze nie posiałam wszystkich jarzyn.Miałam to zrobić wczoraj,ale marzły mi ręce a to nie robota.
Maryniu marpa pogodę mamy chyba podobną. Wczoraj padał śnieg z deszczem.Dziś niby kropi ale też nie wiele. Uważam,że na działkach woda powinna być puszczana o wiele wcześniej, bo to podstawa. Nie wyobrażam sobie,gdyby mi trzeba było coś przesadzonego podlać i co?
trillum 30a kombinuj jeszcze.Może coś wymyślisz.A ja idę do wujka szukać czy to to. Dzięki za pomoc.Jeśli to bagienna to muszę koniecznie bagno jej stworzyć.

Gdyby było

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Alu dużo roślinek u Ciebie kwitnie.
Piękne i rzadko spotykane pokazujesz.Jest co pooglądać.
U Ciebie jednak troszkę cieplej.Moje hiacynty dopiero rozpoczynają kwitnienie.
Cudne ciemierniki,żawciąg i inne,których nazwy wyleciały mi z głowy
Prymulki i szafirki piękne 
Piękne i rzadko spotykane pokazujesz.Jest co pooglądać.
U Ciebie jednak troszkę cieplej.Moje hiacynty dopiero rozpoczynają kwitnienie.
Cudne ciemierniki,żawciąg i inne,których nazwy wyleciały mi z głowy

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aluniu
u mnie też zimno i wiatr, który wieje już chyba od tygodnia
przed chwilą oglądałam prognozę ma nadal wiać, mam juz go po dziurki w nosie
Pełne ciemierniki obłędnie piękne i ta prymula żółciutka miodzio
gdzie kupujesz pierwiosnki?

Pełne ciemierniki obłędnie piękne i ta prymula żółciutka miodzio

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Alu Miłek ma dotrzeć do mnie w tym tygodniu, tak więc nie wiem czy będzie z kwiatuszkiem, czy bez.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Alu masz dużo pięknych kwiatów kwitnących wiosna ale najbardziej urzekł mnie ciemiernik z poprzedniej strony - jest cudny !!!
Ja tez czasami biorę kwiaty w dłoń bo to łatwiej niz paść na zimną glebę - one sa zwieszone ku dołowi wiec trudno inaczej sfotografować
Ja tez czasami biorę kwiaty w dłoń bo to łatwiej niz paść na zimną glebę - one sa zwieszone ku dołowi wiec trudno inaczej sfotografować

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu prymulka czerwona, jak róża.
Ciemiernik cudny, niech zakwitnie wieloma kwiatami.

- Biedronka641
Jolu może i ciut jest u mnie cieplej niż w Twoich rejonach, bo u mnie Hiacynty te pierwsze już przekwitły. Miło mi,że Ci się podobają moje kwiatuszki.
Aniu anym ten wiatr i zimno mnie też wykańcza.Dziś niby świeci słonce ,ale ciepła nadal jak na koniec kwietnia to nie ma. Pierwiosnki mam część z B.R. a część u siebie kupowałam , no i mam też swoje wysiewane dwa lata temu.
Ewuniu7 może Ci przyślą kwitnącego ,to chętnie obejrzę Twojego.
Christinkrysiu mam dużo kwitnących roślin nie tylko wiosną,ale i latem. Wiosna kochałam,ale się nią w tym roku zawiodłam. Rośliny dziwnie się zachowują w tym roku. Wolno idzie im kwitnienie.
Takich roślin jak ciemierniki do zrobienia fotek jest więcej,ale jak umiem tak robię.
Soniu ta primula czerwona to balerina o odmianie ''Valentina.'' W tym roku już ciemiernikowi nie przybędzie więcej kwiatów,ale na przyszły rok to może i tak będzie.
Niby coś kwitnie,ale to nie są moje oczekiwania.

Aniu anym ten wiatr i zimno mnie też wykańcza.Dziś niby świeci słonce ,ale ciepła nadal jak na koniec kwietnia to nie ma. Pierwiosnki mam część z B.R. a część u siebie kupowałam , no i mam też swoje wysiewane dwa lata temu.

Ewuniu7 może Ci przyślą kwitnącego ,to chętnie obejrzę Twojego.

Christinkrysiu mam dużo kwitnących roślin nie tylko wiosną,ale i latem. Wiosna kochałam,ale się nią w tym roku zawiodłam. Rośliny dziwnie się zachowują w tym roku. Wolno idzie im kwitnienie.
Takich roślin jak ciemierniki do zrobienia fotek jest więcej,ale jak umiem tak robię.

Soniu ta primula czerwona to balerina o odmianie ''Valentina.'' W tym roku już ciemiernikowi nie przybędzie więcej kwiatów,ale na przyszły rok to może i tak będzie.

Niby coś kwitnie,ale to nie są moje oczekiwania.

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Alu co to za roślinka na przedostatnim zdjęciu?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Alu ale kwiecia ma wawrzynek -bo to chyba on,prawda?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu znowu na rarytasy się załapałam.
Kępa tulipanów śliczna, a białe cudo z peoniowym kwiatem niesamowite. 

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już lilie u Ciebie kwitną
Cudna wiosna.
U mnie pewnie wiosna będzie w pełni a do Ciebie lato zagości

Cudna wiosna.
U mnie pewnie wiosna będzie w pełni a do Ciebie lato zagości

- Biedronka641
Małgosiu to wawrzynek główkowy.
Dorciu tak to on. Nie wierz ja go ukorzenić? Próbowałam,ale mi się nie udało.
Soniu jeszcze nie wszystkie tulipany tak kwitną.Inne kupki nadal w pąkach. A to co kwitnie na biało to sangwinaria kanadyjska Multiplex.
Aga gdzie Ty widzisz lilie kwitnące? Kochana dopiero wychodzą z ziemi.
Skoro u Ciebie wiosna jest później to się będziesz nią bardziej i dłużej cieszyć.

Pelargonia10 letnia kwitła już w mieszkaniu.

Dorciu tak to on. Nie wierz ja go ukorzenić? Próbowałam,ale mi się nie udało.
Soniu jeszcze nie wszystkie tulipany tak kwitną.Inne kupki nadal w pąkach. A to co kwitnie na biało to sangwinaria kanadyjska Multiplex.
Aga gdzie Ty widzisz lilie kwitnące? Kochana dopiero wychodzą z ziemi.
Skoro u Ciebie wiosna jest później to się będziesz nią bardziej i dłużej cieszyć.

Pelargonia10 letnia kwitła już w mieszkaniu.

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na poprzedniej stronie piąta fotka od góry to nie lilie? Bo niezwykle podobne...
Chociaż faktycznie liście mają nie liliowe
Chociaż faktycznie liście mają nie liliowe

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Alu, za każdym razem mnie czymś zaskoczysz, masz takie rośliny, że ja nie miałam pojęcia o ich istnieniu
A te pełne ciemierniki
słów brak.
Powiedz mi proszę, jak nazywa się ta roślinka z drobnymi czerwono-różowymi kwiatuszkami. Pierwsza w ostatniej serii zdjęć. Czy to rutewka?

Powiedz mi proszę, jak nazywa się ta roślinka z drobnymi czerwono-różowymi kwiatuszkami. Pierwsza w ostatniej serii zdjęć. Czy to rutewka?