Ogród Marty cz. VII
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. VII
Czy Ty wiesz, ze ja też przeliczam wszystko na ogrodowe rzeczy?
Wolę kupić sobie coś do ogrodu niż ciuchy
Powiedz mi jak posadzić tę piwonię żeby mi dobrze rosła.
Zwykłe to już wiem, że sadziłam za głęboko, ale drzewiasta to chyba inaczej musi być posadzona?
Wolę kupić sobie coś do ogrodu niż ciuchy
Powiedz mi jak posadzić tę piwonię żeby mi dobrze rosła.
Zwykłe to już wiem, że sadziłam za głęboko, ale drzewiasta to chyba inaczej musi być posadzona?
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,zaczekaj jeszcze trochę ,bo u mnie wychodzą też jeszcze następne wilczomlecze,jeżeli pamiętasz w którym miejscu posadziłaś ,to nie kop tam kopaczką ,bo one mają poziome podziemne łodygi,i jeżeli jest w cieniu to może się opóźnić,u mnie dzisiaj śnieg ,gradzik i grzmoty,ale ja wytrwałam w ogrodzie i coś zrobiłam,dalej wykopuję te derenie ,posadziłam 4 piwonie ,ostróżki ,funkie ,ostróżki i funkie to swoje rozmnażam i wszystko sadzę w tym odzyskanym miejscu,nadźwigałam się ziemi ,gnoju ,naszarpałam z dereniami jeszcze mam dla Ciebie tawułkę chyba brzozolistną o złotych listkach kwitnącą na biało ,bardzo ładna ,ale też mam za dużo i też wyleciała 1 i chyba wyleci jeszcze jedna,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
fajnie ,że zrobiłaś sobie swoją kiełbaskę ,ja też będę miała swoją ,ale znajoma mi zrobi
Dorota,może masz siewkę tego czosnku i wtedy te liście nie są takie szerokie i wyglądają jak szersza trawka,oczywiście ,że możesz spróbować ,będziesz wiedzieć ,bo smakuje jak czosnek ,może trochę łagodniej,pozdrawiam
Tereniu,dzisiaj też sporo zrobiłam w ogrodzie,mimo śniegu ,gradu ,burzy i wichur ,w pewnym momencie zrobiło się tak czarno i tak wiało ,że tylko patrzyłam czy nie leci jakiś wir bo by mnie zmiótł z ogrodu
pozdrawiam i buziaczki posyłam dobrej nocki
Grażynko,mój ogród spory i ciągle o jakichś roślinach zapomnę ,bo nigdy nie chce mi sie przejść całego,a potem się okazuje ,że jednak coś jest,ale jak tak doradziłaś to i zrobiłam,ale szłam pochylona i nawet żółtą kropkę Miłka wypatrzyłam
,tam tylko tabliczka duża została
,pogoda parszywa ,ale nic nie poradzimy ,pozdrawiam ,spokojnych i zdrowych świąt życzę
Gosiu,przy piwonii drzewiastej ta głębokość nie ma aż takiego znaczenia ,wykop dziurę nasyp dobrej workowej ziemi ,żeby rosła w przepuszczalnym podłożu,i posadź ją pod kątem 45 stopni obsyp ziemią ,ugnieć tą ziemię rękami ,ma być posadzona na równi z ziemią,ponieważ na pewno jest sprzedawana w doniczce,i jak doniczkę dasz pod takim kątem to będzie Ci wystawać część ziemi z tej doniczki,to obsyp na końcu delikatnie ziemią ,żeby wyrównać.

Dorota,może masz siewkę tego czosnku i wtedy te liście nie są takie szerokie i wyglądają jak szersza trawka,oczywiście ,że możesz spróbować ,będziesz wiedzieć ,bo smakuje jak czosnek ,może trochę łagodniej,pozdrawiam

Tereniu,dzisiaj też sporo zrobiłam w ogrodzie,mimo śniegu ,gradu ,burzy i wichur ,w pewnym momencie zrobiło się tak czarno i tak wiało ,że tylko patrzyłam czy nie leci jakiś wir bo by mnie zmiótł z ogrodu

Grażynko,mój ogród spory i ciągle o jakichś roślinach zapomnę ,bo nigdy nie chce mi sie przejść całego,a potem się okazuje ,że jednak coś jest,ale jak tak doradziłaś to i zrobiłam,ale szłam pochylona i nawet żółtą kropkę Miłka wypatrzyłam

Gosiu,przy piwonii drzewiastej ta głębokość nie ma aż takiego znaczenia ,wykop dziurę nasyp dobrej workowej ziemi ,żeby rosła w przepuszczalnym podłożu,i posadź ją pod kątem 45 stopni obsyp ziemią ,ugnieć tą ziemię rękami ,ma być posadzona na równi z ziemią,ponieważ na pewno jest sprzedawana w doniczce,i jak doniczkę dasz pod takim kątem to będzie Ci wystawać część ziemi z tej doniczki,to obsyp na końcu delikatnie ziemią ,żeby wyrównać.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu Ty tytanie pracy
niespożyta jesteś ! no tak ale jak się chce mieć taki ogród to trzeba się narobić
Pamiętam doskonale gdzie jest wilczomlecz i codziennie chodzę i wpatruję się jak sroka w gnat
Wszystkie inne wilczomlecze już wyszły. Na krzaczki się cieszę
Ja w ogóle kopaczką w kwiatkach nie kopię, bo byłoby to ryzykowne
3 zeszłoroczne karczochy przeżyły i jeżeli jeszcze oprą się nornicom to będą większe rośliny, a na oknie rośnie 10 młodych to połowa Twoja
może być? No to dobrej nocki życzę, bo spać będziesz jak suseł ! buziaczki 

Pamiętam doskonale gdzie jest wilczomlecz i codziennie chodzę i wpatruję się jak sroka w gnat

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dzięki Martuś
i wzajemnie.
Lepszego humoru niż pogoda, radości z świętowania, spokoju a potem to już tylko
i spełniania ogrodowych marzeń.
Teraz to faktycznie prawie na czworakach trzeba szukać roślinek, ale jak się ociepli to wszystko galopem będzie nadrabiać zaległości.
Nie nadążymy z wyłapywaniem tego co kwitnie, oby tylko pogoda dopisała to będzie dobrze.

Lepszego humoru niż pogoda, radości z świętowania, spokoju a potem to już tylko

Teraz to faktycznie prawie na czworakach trzeba szukać roślinek, ale jak się ociepli to wszystko galopem będzie nadrabiać zaległości.
Nie nadążymy z wyłapywaniem tego co kwitnie, oby tylko pogoda dopisała to będzie dobrze.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Dobrze ze te wichury juz sobie poszły
Szkoda że tak zimno jest
.
Ale jak te narcyzy zakwitną będzie sie działo !;:167
Brzózki ile mają lat ? Wyglądają świetnie !
Mikruski wyjątkowo minimalistyczne
-- czwartek, 2 kwietnia 2015, 20:04 --
Szkoda że tak zimno jest
.
Wesołych świąt ! Spełnienia marzeń,tych ogrodowych też , miłego świętowania
!!!

-- czwartek, 2 kwietnia 2015, 20:04 --

Wesołych świąt ! Spełnienia marzeń,tych ogrodowych też , miłego świętowania

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś może krokusów nie masz ale wiosenne widać nadrabiają i same ślicznotki.

-
Witajcie moje drogie dziewczynki i Mati,pogoda jest okropna ,ja jestem zasypana ,dzisiaj nic nie dało robić się w ogrodzie ,takie śnieżyce,a oto dowód ,tak właśnie wygląda dzisiaj mój ogród i dalej posypuje.

świąteczne narcyzy też zasypane

rhododendrony takie przywalone

moja nowa dopiero zasadzona różanka

świąteczne narcyzy też zasypane

rhododendrony takie przywalone

moja nowa dopiero zasadzona różanka

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Łoo Matko !!! To niemożliwe
zupełnie ! Aż taka ilość śniegu 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś najpierw kolorowa wiosna,
a dziś zima. Tyle pracy wykonałaś,
teraz masz okazję odpocząć.

-
Marysiu,dzisiaj już nic nie dało się zrobić w ogrodzie,ale w domu jest co robić,jak Twój wilczomlecz zniknął to ja mam sporo znowu dostaniesz,ale szkoda bo jak by się zagospodarzył u Ciebie to by już był,ale jeszcze poczekajmy,ja też bardzo mało używam kopaczki najwięcej to swoich rąk,cieszę sie na 5 karczochów,pozdrawiam i buziaczki posyłam
Grażynko,widzisz co się dzieje u mnie ,może i u Ciebie też tak jest wszystkie malizny zasypane od rana ,jak wstałam to już tak było ,a potem przez dzień cały czas sypało,więc święta będą w domciu przy piecyku,pozdrawiam i miłych dni życzę
Mateuszu,wichury poszły to teraz sypie non stop ,brzózki mają może 4-5 lat ,piękna jest ich kora,dziwne te święta ,ale nieraz to i zaspy były,nie mamy na takie sytuacje żadnego wpływu,śmiejesz się z moich mikrusków,ja też się śmieję,ile trzeba mieć do nich cierpliwości pozdrawiam
Kasiu,straszne sieroty te moje wiosenne,ale za to letnie zasuwają ,ostróżki już takie duże ,ale żeby tylko ten śnieg ich nie połamał,,czy u ciebie też taka zima?pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie

Grażynko,widzisz co się dzieje u mnie ,może i u Ciebie też tak jest wszystkie malizny zasypane od rana ,jak wstałam to już tak było ,a potem przez dzień cały czas sypało,więc święta będą w domciu przy piecyku,pozdrawiam i miłych dni życzę

Mateuszu,wichury poszły to teraz sypie non stop ,brzózki mają może 4-5 lat ,piękna jest ich kora,dziwne te święta ,ale nieraz to i zaspy były,nie mamy na takie sytuacje żadnego wpływu,śmiejesz się z moich mikrusków,ja też się śmieję,ile trzeba mieć do nich cierpliwości pozdrawiam

Kasiu,straszne sieroty te moje wiosenne,ale za to letnie zasuwają ,ostróżki już takie duże ,ale żeby tylko ten śnieg ich nie połamał,,czy u ciebie też taka zima?pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie

-
Mateuszu,to możliwe i autentyczne
rano wstałam było zasypane i cały dzień zawieje śnieżne ,dalej posypuje
Soniu,właśnie działam w domu ,skończyłam dzisiaj stroiki świąteczne ,dom cały posprzątany z pomocą ,ale jest
,a ogród biały ,skulony i przeczekuje,drogi bardzo śliskie ,jednym słowem bryndza,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie 

Soniu,właśnie działam w domu ,skończyłam dzisiaj stroiki świąteczne ,dom cały posprzątany z pomocą ,ale jest

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Martuniu tak Ci współczuję tej okropnej pogody.
Wszystkie wiosenne kwiaty pod śniegiem. U mnie tylko deszcz ze śniegiem padał, ale i tak jest przygnębiająco, co to za święta.
Mimo wszystko radosnych Świąt Ci życzę.

Wszystkie wiosenne kwiaty pod śniegiem. U mnie tylko deszcz ze śniegiem padał, ale i tak jest przygnębiająco, co to za święta.
Mimo wszystko radosnych Świąt Ci życzę.

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś u mnie podobnie ale zdjęć nie robiłam - mam doła , tyle sobie zaplanowałam porobić na działce a tu nici
życzę i
posyłam .

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś ale Cię zasypało
szkoda roślin bo śnieg mokry i łamie te biedne pączki...
Kochanie pogody ducha i miłych rodzinnych Świąt mimo że pogoda Nam nie sprzyja

Kochanie pogody ducha i miłych rodzinnych Świąt mimo że pogoda Nam nie sprzyja

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Hi, hi, mam tak samo za oknem. Dalej sypie, ale chyba długo się nie utrzyma bo w południe ma być 5 stopni.