Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Czy Ty wiesz, ze ja też przeliczam wszystko na ogrodowe rzeczy?
Wolę kupić sobie coś do ogrodu niż ciuchy
Powiedz mi jak posadzić tę piwonię żeby mi dobrze rosła.
Zwykłe to już wiem, że sadziłam za głęboko, ale drzewiasta to chyba inaczej musi być posadzona?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,zaczekaj jeszcze trochę ,bo u mnie wychodzą też jeszcze następne wilczomlecze,jeżeli pamiętasz w którym miejscu posadziłaś ,to nie kop tam kopaczką ,bo one mają poziome podziemne łodygi,i jeżeli jest w cieniu to może się opóźnić,u mnie dzisiaj śnieg ,gradzik i grzmoty,ale ja wytrwałam w ogrodzie i coś zrobiłam,dalej wykopuję te derenie ,posadziłam 4 piwonie ,ostróżki ,funkie ,ostróżki i funkie to swoje rozmnażam i wszystko sadzę w tym odzyskanym miejscu,nadźwigałam się ziemi ,gnoju ,naszarpałam z dereniami jeszcze mam dla Ciebie tawułkę chyba brzozolistną o złotych listkach kwitnącą na biało ,bardzo ładna ,ale też mam za dużo i też wyleciała 1 i chyba wyleci jeszcze jedna,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 fajnie ,że zrobiłaś sobie swoją kiełbaskę ,ja też będę miała swoją ,ale znajoma mi zrobi :tan

Dorota,może masz siewkę tego czosnku i wtedy te liście nie są takie szerokie i wyglądają jak szersza trawka,oczywiście ,że możesz spróbować ,będziesz wiedzieć ,bo smakuje jak czosnek ,może trochę łagodniej,pozdrawiam :wit ;:3

Tereniu,dzisiaj też sporo zrobiłam w ogrodzie,mimo śniegu ,gradu ,burzy i wichur ,w pewnym momencie zrobiło się tak czarno i tak wiało ,że tylko patrzyłam czy nie leci jakiś wir bo by mnie zmiótł z ogrodu :roll: pozdrawiam i buziaczki posyłam dobrej nocki ;:196

Grażynko,mój ogród spory i ciągle o jakichś roślinach zapomnę ,bo nigdy nie chce mi sie przejść całego,a potem się okazuje ,że jednak coś jest,ale jak tak doradziłaś to i zrobiłam,ale szłam pochylona i nawet żółtą kropkę Miłka wypatrzyłam ;:306 ,tam tylko tabliczka duża została ;:306 ,pogoda parszywa ,ale nic nie poradzimy ,pozdrawiam ,spokojnych i zdrowych świąt życzę ;:168

Gosiu,przy piwonii drzewiastej ta głębokość nie ma aż takiego znaczenia ,wykop dziurę nasyp dobrej workowej ziemi ,żeby rosła w przepuszczalnym podłożu,i posadź ją pod kątem 45 stopni obsyp ziemią ,ugnieć tą ziemię rękami ,ma być posadzona na równi z ziemią,ponieważ na pewno jest sprzedawana w doniczce,i jak doniczkę dasz pod takim kątem to będzie Ci wystawać część ziemi z tej doniczki,to obsyp na końcu delikatnie ziemią ,żeby wyrównać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu Ty tytanie pracy ;:oj niespożyta jesteś ! no tak ale jak się chce mieć taki ogród to trzeba się narobić ;:168
Pamiętam doskonale gdzie jest wilczomlecz i codziennie chodzę i wpatruję się jak sroka w gnat :;230 Wszystkie inne wilczomlecze już wyszły. Na krzaczki się cieszę ;:138 Ja w ogóle kopaczką w kwiatkach nie kopię, bo byłoby to ryzykowne :roll: 3 zeszłoroczne karczochy przeżyły i jeżeli jeszcze oprą się nornicom to będą większe rośliny, a na oknie rośnie 10 młodych to połowa Twoja :D może być? No to dobrej nocki życzę, bo spać będziesz jak suseł ! buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dzięki Martuś ;:180 i wzajemnie.
Lepszego humoru niż pogoda, radości z świętowania, spokoju a potem to już tylko ;:3 i spełniania ogrodowych marzeń. ;:168
Teraz to faktycznie prawie na czworakach trzeba szukać roślinek, ale jak się ociepli to wszystko galopem będzie nadrabiać zaległości.
Nie nadążymy z wyłapywaniem tego co kwitnie, oby tylko pogoda dopisała to będzie dobrze. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Dobrze ze te wichury juz sobie poszły :!: Szkoda że tak zimno jest ;:145 .
Ale jak te narcyzy zakwitną będzie sie działo !;:167
Brzózki ile mają lat ? Wyglądają świetnie !
Mikruski wyjątkowo minimalistyczne :;230

-- czwartek, 2 kwietnia 2015, 20:04 --

Dobrze ze te wichury juz sobie poszły :!: Szkoda że tak zimno jest ;:145 .
Ale jak te narcyzy zakwitną będzie sie działo !;:167
Brzózki ile mają lat ? Wyglądają świetnie !
Mikruski wyjątkowo minimalistyczne :;230

Wesołych świąt ! Spełnienia marzeń,tych ogrodowych też , miłego świętowania ;:196 !!!
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś może krokusów nie masz ale wiosenne widać nadrabiają i same ślicznotki. ;:138 ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moje drogie dziewczynki i Mati,pogoda jest okropna ,ja jestem zasypana ,dzisiaj nic nie dało robić się w ogrodzie ,takie śnieżyce,a oto dowód ,tak właśnie wygląda dzisiaj mój ogród i dalej posypuje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

świąteczne narcyzy też zasypane
Obrazek

rhododendrony takie przywalone
Obrazek

moja nowa dopiero zasadzona różanka
Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Łoo Matko !!! To niemożliwe :shock: zupełnie ! Aż taka ilość śniegu ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś najpierw kolorowa wiosna, ;:215 a dziś zima. Tyle pracy wykonałaś, ;:180 teraz masz okazję odpocząć.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,dzisiaj już nic nie dało się zrobić w ogrodzie,ale w domu jest co robić,jak Twój wilczomlecz zniknął to ja mam sporo znowu dostaniesz,ale szkoda bo jak by się zagospodarzył u Ciebie to by już był,ale jeszcze poczekajmy,ja też bardzo mało używam kopaczki najwięcej to swoich rąk,cieszę sie na 5 karczochów,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196

Grażynko,widzisz co się dzieje u mnie ,może i u Ciebie też tak jest wszystkie malizny zasypane od rana ,jak wstałam to już tak było ,a potem przez dzień cały czas sypało,więc święta będą w domciu przy piecyku,pozdrawiam i miłych dni życzę :wit ;:3

Mateuszu,wichury poszły to teraz sypie non stop ,brzózki mają może 4-5 lat ,piękna jest ich kora,dziwne te święta ,ale nieraz to i zaspy były,nie mamy na takie sytuacje żadnego wpływu,śmiejesz się z moich mikrusków,ja też się śmieję,ile trzeba mieć do nich cierpliwości pozdrawiam ;:196

Kasiu,straszne sieroty te moje wiosenne,ale za to letnie zasuwają ,ostróżki już takie duże ,ale żeby tylko ten śnieg ich nie połamał,,czy u ciebie też taka zima?pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateuszu,to możliwe i autentyczne ;:223 rano wstałam było zasypane i cały dzień zawieje śnieżne ,dalej posypuje

Soniu,właśnie działam w domu ,skończyłam dzisiaj stroiki świąteczne ,dom cały posprzątany z pomocą ,ale jest :uszy ,a ogród biały ,skulony i przeczekuje,drogi bardzo śliskie ,jednym słowem bryndza,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu tak Ci współczuję tej okropnej pogody. ;:168
Wszystkie wiosenne kwiaty pod śniegiem. U mnie tylko deszcz ze śniegiem padał, ale i tak jest przygnębiająco, co to za święta.
Mimo wszystko radosnych Świąt Ci życzę. :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś u mnie podobnie ale zdjęć nie robiłam - mam doła , tyle sobie zaplanowałam porobić na działce a tu nici ;:223
;:3 ;:3 życzę i ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś ale Cię zasypało ;:174 szkoda roślin bo śnieg mokry i łamie te biedne pączki...
Kochanie pogody ducha i miłych rodzinnych Świąt mimo że pogoda Nam nie sprzyja ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hi, hi, mam tak samo za oknem. Dalej sypie, ale chyba długo się nie utrzyma bo w południe ma być 5 stopni.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”